Ogólnie czym się różni nie licząc miast, w których się dzieje akcja.
Mam zamiar zacząć oglądać jeden serial tego typu i się zastanawiam właśnie który - 90210 czy Plotkarę? Wyraźcie swoje opinię. :)
Plotkarę. Oglądałem pierwszy sezon 90210 i nie umywa się do dawnej Plotkary. Co prawda Plotkara psuje się po ~3 sezonie, ale co z 90210 to nie wiem ;] Najlepiej oba :D
Ja oglądałam 90210 chyba 2 lata temu jak w tv leciał i tylko 1 sezon i spodobał mi się, ale ostatnio chciałam zacząć od nowa oglądać i oglądnęłam 3 odcinki i stwierdziłam, że raczej Plotkara będzie lepsza, bo nie wkręciłam się tak jak 2 lata temu. :)
90210 jest lepsze, pierwszy sezon był w sumie średni ale 2 i 3 jak dla mnie były świetne, Plotkara też nie jest zła, znaczy, obejrzałem zaledwie dwa sezony, tak czy siak 90210 wydaje się być fajniejsze, w każdym bądź razie mi przyjemniej się ogląda ;d
Mnie się wydaje że w 90210 od początku mnóstwo się dzieje, a z tego co pamiętam to plotkara się rozkręca pomału. Plotkarę oglądam na bieżąco, a 90210 dopiero skończyłam pierwszy sezon. To się wydaje że to są podobne seriale a tak na prawdę całkiem inne. Moim zdaniem jeśli masz czas i ochotę to obejrzyj oby dwa seriale. :) Ale który najpierw? Trudno zdecydować. ;D
Według mnie najlepiej oglądać oryginalną wersję 90210, czyli "Beverly Hills: 90210". To jest dopiero bardzo dobry serial! :)
90210! Osobiście wolę ten serial, może dlatego że znam go po całości każdy szczegół. Ale nawet jeśli to lepiej sie ogląda 90210 ;)
Mnie Plotkara kojarzy się z nadzianymi i rozpieszczonymi dzieciakami, wolę oglądać seriale w których bohaterowie mają problemy bardziej zbliżone do moich, a jak oglądałam GG to impreza była w co drugim odcinku. W 90210 sprawa ma się podobnie, ale jakoś bardziej odpowiada mi klimat tego serialu no i tam bohaterowie prowadzą chyba mniej luksusowe życie. Tak mnie się przynajmniej wydaje... Poza tym, 90210 ma 4 sezony, mniej niż Plotkara - zawsze mniej do nadrobienia ;>
Zgadzam się po całości. W 90210 wszystko jest jakby... normalne. I może faktycznie serial różni się poziomem życia między nami a bohaterami, ale problemy są jakieś takie... realne. Poza tym gra aktorska jest moim zdaniem na wyższym poziomie, ale może tylko mi się wydaje.
Sądzę, że Plotkara jest lepsza (oglądałam oba seriale), bohaterowie bardziej przypadli mi do gustu, fakt że robi się nudno pod koniec 3 sezonu, ale warto obejrzeć pierwsze dwa ;)
ogladam oba seriale i stanowczo 90 jest lepsze! Gossip robi się strasznie nudne... nic sie nie dzieje. A w 90 ciągle coś nowego, normalnego!:D
90210 jak najbardziej. Plotkara stała się nudna od tej ilości (o dziwo!) ciągłych intryg.
Plotkara 2 pierwsze sezony i w 3 już odpadłam całkowicie, aż za duzo tego ,,każdy z kazdym" ,90210 niedawno zaczęłam oglądać i podoba mi sie tak jak na początku Plotkara ale zobaczymy co dalej.
Oglądałam oba i wg mnie lepsza Plotkara. Są tam ciekawe intrygi... cały czas coś się dzieje. A 90210.. cóż chyba za bardzo oczekiwałam starego Beverly Hills... ale daje radę. Tak więc... plotkara! Gossip Girl :D
ja oglądałam kilka odcinków Plotkary i strasznie nudził mnie ten serial, więc polecam 90210, bo ten całkiem fajny i na pewno ciekawszy;)
90210 zdecydowanie :D zaden odcinek nie był nudny ... do plotkary chciałam się przekonac i obejrzałam 3 pierwsze odcinki to myslałam, że usnę ...