PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479108}

90210

2008 - 2013
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40121
5,0 4 krytyków
90210
powrót do forum serialu 90210

Ogólnie czym się różni nie licząc miast, w których się dzieje akcja.
Mam zamiar zacząć oglądać jeden serial tego typu i się zastanawiam właśnie który - 90210 czy Plotkarę? Wyraźcie swoje opinię. :)

ocenił(a) serial na 9
QueenOfRed

90210

użytkownik usunięty
QueenOfRed

Plotkarę. Oglądałem pierwszy sezon 90210 i nie umywa się do dawnej Plotkary. Co prawda Plotkara psuje się po ~3 sezonie, ale co z 90210 to nie wiem ;] Najlepiej oba :D

Ja oglądałam 90210 chyba 2 lata temu jak w tv leciał i tylko 1 sezon i spodobał mi się, ale ostatnio chciałam zacząć od nowa oglądać i oglądnęłam 3 odcinki i stwierdziłam, że raczej Plotkara będzie lepsza, bo nie wkręciłam się tak jak 2 lata temu. :)

QueenOfRed

90210 jest lepsze, pierwszy sezon był w sumie średni ale 2 i 3 jak dla mnie były świetne, Plotkara też nie jest zła, znaczy, obejrzałem zaledwie dwa sezony, tak czy siak 90210 wydaje się być fajniejsze, w każdym bądź razie mi przyjemniej się ogląda ;d

QueenOfRed

Mnie się wydaje że w 90210 od początku mnóstwo się dzieje, a z tego co pamiętam to plotkara się rozkręca pomału. Plotkarę oglądam na bieżąco, a 90210 dopiero skończyłam pierwszy sezon. To się wydaje że to są podobne seriale a tak na prawdę całkiem inne. Moim zdaniem jeśli masz czas i ochotę to obejrzyj oby dwa seriale. :) Ale który najpierw? Trudno zdecydować. ;D

ocenił(a) serial na 8
zagubiona3112

Plotkarę! Choć w 3 sezonie robi się nudno.

QueenOfRed

Według mnie najlepiej oglądać oryginalną wersję 90210, czyli "Beverly Hills: 90210". To jest dopiero bardzo dobry serial! :)

ocenił(a) serial na 9
QueenOfRed

90210! Osobiście wolę ten serial, może dlatego że znam go po całości każdy szczegół. Ale nawet jeśli to lepiej sie ogląda 90210 ;)

QueenOfRed

Mnie Plotkara kojarzy się z nadzianymi i rozpieszczonymi dzieciakami, wolę oglądać seriale w których bohaterowie mają problemy bardziej zbliżone do moich, a jak oglądałam GG to impreza była w co drugim odcinku. W 90210 sprawa ma się podobnie, ale jakoś bardziej odpowiada mi klimat tego serialu no i tam bohaterowie prowadzą chyba mniej luksusowe życie. Tak mnie się przynajmniej wydaje... Poza tym, 90210 ma 4 sezony, mniej niż Plotkara - zawsze mniej do nadrobienia ;>

ocenił(a) serial na 8
smiles

Zgadzam się po całości. W 90210 wszystko jest jakby... normalne. I może faktycznie serial różni się poziomem życia między nami a bohaterami, ale problemy są jakieś takie... realne. Poza tym gra aktorska jest moim zdaniem na wyższym poziomie, ale może tylko mi się wydaje.

QueenOfRed

zdecydowanie 90210

ocenił(a) serial na 7
dodsab

Sądzę, że Plotkara jest lepsza (oglądałam oba seriale), bohaterowie bardziej przypadli mi do gustu, fakt że robi się nudno pod koniec 3 sezonu, ale warto obejrzeć pierwsze dwa ;)

ocenił(a) serial na 9
Tweety_0410

ogladam oba seriale i stanowczo 90 jest lepsze! Gossip robi się strasznie nudne... nic sie nie dzieje. A w 90 ciągle coś nowego, normalnego!:D

ocenił(a) serial na 7
QueenOfRed

90210 jak najbardziej. Plotkara stała się nudna od tej ilości (o dziwo!) ciągłych intryg.

ocenił(a) serial na 8
QueenOfRed

zdecydowanie plotkara! :D

QueenOfRed

Plotkara. Są ciekawsi bohaterowie, lepsze intrygi, po prostu lepiej się ogląda.

Aishowa

Ja także wole Plotkare

ShaneWalkingDead

Plotkara 2 pierwsze sezony i w 3 już odpadłam całkowicie, aż za duzo tego ,,każdy z kazdym" ,90210 niedawno zaczęłam oglądać i podoba mi sie tak jak na początku Plotkara ale zobaczymy co dalej.

QueenOfRed

Ja osobiście bardziej polecam Plotkare....Ten serial jest zaje***B&C

ocenił(a) serial na 10
parableoflove

Oglądałam oba i wg mnie lepsza Plotkara. Są tam ciekawe intrygi... cały czas coś się dzieje. A 90210.. cóż chyba za bardzo oczekiwałam starego Beverly Hills... ale daje radę. Tak więc... plotkara! Gossip Girl :D

eworek

Plotkara rządzi!!!!B&C:P

ocenił(a) serial na 7
QueenOfRed

ja oglądałam kilka odcinków Plotkary i strasznie nudził mnie ten serial, więc polecam 90210, bo ten całkiem fajny i na pewno ciekawszy;)

ocenił(a) serial na 10
QueenOfRed

90210 zdecydowanie :D zaden odcinek nie był nudny ... do plotkary chciałam się przekonac i obejrzałam 3 pierwsze odcinki to myslałam, że usnę ...

ocenił(a) serial na 10
milciax3

90210 ! ;D zdecydowanie ;D