PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479108}

90210

2008 - 2013
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40121
5,0 4 krytyków
90210
powrót do forum serialu 90210

Oglądalność odcinka pierwszego piątego sezonu 90210 wynosiła tylko 1.0 mln. Przy takiej
oglądalności przewiduję, że producenci zdecydują się być może na 6 sezon, który zakończy
sezon... Tak myślę, ciekawe czy to się sprawdzi :)

ocenił(a) serial na 7
elenkaa

ja myślę, że jak tak dalej będzie to skończą na 5, a jak ci się podobał odcinek ? ;)

patii12

Jeszcze nie oglądałam, bo na razie napisów nie ma :)

ocenił(a) serial na 10
elenkaa

noo nie ma ; /

Sharenne

napisy już są od 55 minut :)

ocenił(a) serial na 8
anczess

wstawi ktoś link do odcinka z napisami??

ocenił(a) serial na 9
anczess

na jakiej stronie jest pierwszy odcinek z napisami? podajcie link ;)

elenkaa

1,0 mln ? O loool....żaden chyba tak mało nie miał,nawet te skasowane miały więcej :D

Lily_115

Tak to prawda, w ten współczynnik w przedziale wiekowym 18-49 (który jest taki ważny, ważniejszy od oglądalności) wynosił 0,5.... A nawet jak wynosi około 2 to jest mało... Więc premiera 5 sezonu 90210 to porażka jak widać.

elenkaa

w sumie mnie to nie dziwi, poziom serialu naprawdę jest coraz niższy. oglądam go z sentymentu, bo lubię się trochę odmóżdżyć i pooglądać ładne widoki/ciuchy/miejsca, ale fabuła robi się coraz bardziej telenowelska [? :D], a problemy [a raczej ich rozwiązywanie] nierealistyczne... chyba czas to skończyć. :P

yootsuu

Czuję to samo xD Oglądam z przyzwyczajenia, bo jednak jak się oglądało 4 sezony to jest się ciekawym co tam u bohaterów słychać. No i oczywiście pooglądać problemy nastolatków, chociaż oni mają ich tyle, że nikt by tego nie wytrzymał... Np. taka Naomi - została zgwałcona, a praktycznie dwa odcinki później już o tym nie pamiętała ;/ no kurcze...

elenkaa

nie zgodzę się, w końcu całe wakacje przeżywała to, bez nikogo sama...

ocenił(a) serial na 1
elenkaa

Przy takiej oglądalności ten serial im nie wytrwa nawet do połowy sezonu...

JustFurious

Ja myślę, że albo podejmą już niedługo decyzję, że 5 sezon jest ostatnim i zmienią zakończenie, żeby zamknąć wszystkie wątki albo zrobią tak jak z Plotkarą, czyli 10 odcinków 6 sezonu. Bo na pewno nie zakończą tylko anulowaniem, nie zrobią tego "fanom".

elenkaa

A co do odcinka:

Silver/ Liam/ Navid - Widać, że trójkącik znowu w akcji. A właściwie kwadracik. Robi się to już okropnie nudne.
Naomi i Max - wow, co za nudny wątek... Naomi jak zwykle wielka idiotka, o Maxie nawet nie wspomnę, bo jego postać jest całkowicie bezbarwna. I jeszcze ten szybki ślub. Ciekawe, kiedy zaczną tego żałować.
Annie - już myślałam, że jej gra aktorka się polepszyła, ale się myliłam. Jej zbolała mina w kostnicy była nierzeczywista. A modlitwa - szkoda gadać.
Dixon - obudził się akurat jak wszyscy do niego przyszli i akurat jak Annie przemawiała do niego słodkim głosikiem... I oczywiście woła swoją ukochaną, żeby
narobić większego poczucia winy Adriannie, która się przespała z innym. I jeszcze będzie sparaliżowany najprawdopodobniej i pewnie wszyscy się będą martwić o niego, bo się załamie psychicznie. Jeśli tak nie będzie, to się zdziwię.
Kolega Maxa, który narobił Naomi kłopotów. Chyba wystarczy jej na razie?
Liam chcący załapać się na ubezpieczenie, dzięki któremu będzie koniec jego kłopotów. Oczywiście na pewno będą jeszcze większe i pewnie pieniędzy nie dostanie.

Wniosek: The CW spada na psy.

ocenił(a) serial na 8
elenkaa

I tak 90210 trzyma niezły poziom w porównaniu do Plotkary.A zawsze wolalam tą drugą.
Ja jestem zachwycona wątkiem Maomi , bo ich uwielbiam razem.Ale rzeczywiście,mogło być więcej emocji i w ogole. Poza tym "fryzura" Maxa?Do tej pory jakoś potrafili zrobić z niego seksownego nerda, a teraz wyglądał okropnie.Kumpel Maxa jest spoko,mógłby fajnie namieszać.
Dixon chyba nie jest sparaliżowany,bo przytrzymał rękę Adrianny,tak to przynajmniej wyglądało. Chociaż w sumie to nie dosłuchałam się czy ma być cały sparaliżowany,czy tylko np kończyny dolne.
Ciesze sie z Silver i Tedzia,chociaz to dziwne,że kiedyś ze sobą byli,teraz mają mieć dziecko,on jest gejem i w ogole. Zbyt skomplikowane.
O Annie moge powiedzieć tylko,że fajnie ją ubrali.
I powrót Vanessy. Jak ja je nie znoszę,nie potrzebnie wprowadzona postać.

DeeDee_Spencer

może mieć problemy z chodzeniem i poruszaniem rękoma.

mi się wydaje, że Ade będzie chciała być przy nim, ale ten nowy facet się zakręci wokół niej. będzie miała wielkie wyrzuty sumienia, Dixon się dowie, zerwą, Ade będzie rozpaczać iiiii znowu ta sama śpiewka 352453 raz.

odcinek ogólnie średni, gra aktorska Annie powala, jest tragiczna. tak samo fryzura Maxa, którego bardzo lubię.
nie cierpię Vanessy i wątku dziecka Silver i Teddy'ego, to jest zbyt pokręcone.

yootsuu

Nie ma tu przycisku: lubię to? :D do Twojej wypowiedzi bym dodała, że od początku było wiadomo co się stanie w odcinku, no może poza postacią Alec'a .

oczko969

no tak, ale jak już pojawił się Alec to i tak dało się przewidzieć jego podejście do sprawy i zachowanie... także nic nowego.

elenkaa

gdzie oglądaliście nowy odcinek? macie jakieś linki? będę wdzięczna

ocenił(a) serial na 8
sandrusiek_vanillka

masakra jakas co sie dzieje w tym serialu... wszytsko powatarzane, nic noweg. ile juz bylo slubow, rozstan, szpitali, karier, zdrad. tragedia. i kazdy z kazdym, no ludzie

ocenił(a) serial na 8
sugarffree

a co do tego gdzie obejrzez to na ixixtxvx.ixnxfxo usun te x bo cos jest z dodawaniem tu komentarzy i regulaminem :/

ocenił(a) serial na 7
elenkaa

Zgadzam się w 100 pro z Elenkaa :) mam takie same odczucia, szczególnie co do Maksa.. Matko boska tej Naomi kompletnie taki typek nie pasuje.. Idealny dla niej jest ktoś taki jak Liam (ten z początkowych serii oczywiście:)) albo ktoś pokroju tego bogatego narzeczonego, co chciał dla kasy się hajtać a nie nudny nerd.. Nie wiem w którym momencie on się wydawał dla Was seksowny? Tak samo wygląda beznadziejnie i gra jak w KyleXY, tam też mnie irytował... Naomi za śliczna dla niego i za... głupia? Dawać jej jakiegoś sexy pustaka! :D Będzie ciekawiej, zabawniej i będzie na co popatrzeć, bo ten serial to już naprawdę schodzi na psy :))
Dixon nie miał prawa przeżyć taki wypadek, skoro ciężarówa uderzyła centralnie w niego, co śmieszniejsze się wydaje przez fakt, że w najnowszych odcinkach zasuwa już o kulach.. :) paraliż roku po prostu! :D
Ade i ten przystojniak całkiem fajny wątek, z tym że żaden fact by ni latał za dupą, która mu dała do zrozumienia że ma faceta a on był jej dziwką na jedną noc:) i jeszcze jej gada o jakiś uczuciach..
Anka Anka.. hm jest mega dziwna ale ma super wątki miłosne (nie licząc ten z Liamem:)) i o dziwo! darzę ją sympatią, czasami nawet jej wpadki mnie rozbawiają i mam nadzięję, że rozwiną jej wątek z tym chłopakiem na wózku :)
A co do Silver jej trójkącika, bachora i iTeddy'ego geja no comment :)
za mało Navida! Dawać mu jakąś fajną i NORMALNĄ laskę, bo złoty chłopak z niego a źle trafia :)
Ale oczywiście to tylko moja opinia :) 90210 jest moją guilty pleasure jak plotkara, wielka szkoda, że tak lecą na dno..

elenkaa

Rozpoczęcie sezonu lepsze niż Plotkary. No, ale i tak niektóre wątki mnie denerwują. Dixon mógłbym umrzeć w tym wypadku, przynajmniej coś nowego by było, a i nie denerwowałby mnie przynajmniej przez kolejny sezon.

Pawel93_fw

Czy ja wiem? Plotkara zdecydowanie lepiej zaczęła, nie była taka przewidywalna. A tutaj już przed premierą można było wszystko przewidzieć. Może dlatego, że w 90210 wszystko działo się jakby następnego dnia, nie było jakby tej "przerwy wakacyjnej", przez to troche tym zagięli czasoprzestrzeń serialu, a w GG te 4 miesiące dały się we znaki :)

ocenił(a) serial na 6
oczko969

Ja też jestem zdania, że Plotkara rozpoczęła się zdecydowanie lepiej. 90210.. no po prostu po pierwszym odcinku już wiem wszystko, porażka.. ja lubiłam od zawsze ten serial, ale nie byłam za tym, żeby powstawała 5 seria.. Wątki, no cóż. Najpierw mówią w kostnicy, że znaleźli 3 osoby, wszystkie martwe, a za chwile.. na poprawienie humoru okazuję się, że kuźwa zapomnieli powiedzieć o czwartej osobie... Pff. Oczywiście jestem na nie, ale dalej będę to oglądać, nie wiem właściwie czemu, pewnie jak większość z Was, z sentymentu, albo dla fajnych obrazków.

stelinaa_a

Tzn moim zdaniem Plotkara gorzej się zaczęła, bo nie spodobał mi się rozwój wydarzeń. Za to 90210 było całkiem do zniesienia, może ta akcja z Dixonem (akurat to jemu udało się przeżyć, a siedział w miejscu, gdzie ta ciężarówka walnęła) była żałosna, ale ogólnie nie było źle jak dla mnie.

ocenił(a) serial na 7
Pawel93_fw

mnie też rozwaliło to, że ona jako jedyny przeżył,a tir pierdielnął cenarlnie w "niego", ale pomijawszy, pewnie nie bedzie miał zbyt sprawnych rąk, co dla niego oznacza koniec świata - nie może miksować, djować, do tego zdrada Ade...

Silver powinni wykonczyć, jak ona mnie denerwuje :/ lubiałam ją do momentu kiedy zerwała z NAvidem, a teraz jest najgłupszą postacią w 90210

a reszta znosna ;)

ocenił(a) serial na 5
fnh81

Ten serial jest już totalnie zjechany. Plotkara poziomem nie grzeszy, ale według mnie to co się dzieje w 90210 jest tragiczne. Tak na dobrą sprawę to serial już po pierwszym sezonie się staczał, ale te wszystkie wątki. Dix, jako jedyny który przeżył, łał, to nic, że to właśnie w niego uderzyła ciężarówka. Chłopak jest sparaliżowany, a jego głównym zmartwieniem jest dziwne zachowanie Ade, Debbie pojawiła się na 5 min. i nawet nie przejawiła żadnych głębszych uczyć, a Harry to już totalnie ma w d.pie,że jego syn ledwo przeżył.
Silver i te jej zapłodnienie to dopiero beznadziejny wątek i jeszcze miesza w to chłopaków, ciekawe jak ona sobie wyobraża relacje Teddy'ego z tym dzieckiem. I jak Teddy z tego wszystkiego będzie się musiał przez całe życie tłumaczyć swoim partnerom , ale Silver ma to gdzieś, bo to przecież ona jest tutaj najważniejsza. I niszczą taką fajną przyjaźń między S. i T. , ten prawie pocałunek był żałosny.
Naomi i Max są ok, ale ten zazdrosny kumpel mocno naciągany. No serio co to za przyjaciel, który chce rozbić małżeństwo swojego kumpla, bo mu pani młoda nie pasuje:P ja rozumiem, że może mieć do niej żal, że Max wcześniej przez nią cierpiał, ale ta jego zawziętość z jaką chce zniszczyć to małżeństwo jest wręcz śmieszna.
No i Vanessa, która przeleciała przez barierki, spadła z takiej wysokości, po czym zapewne spokojnie sobie wstała i uciekła. Nie wiem czy Liam serio myśli,że zmyły ją fale czy co?:D dosyć zabawne to wszystko :D

ocenił(a) serial na 7
lola881

a może Alec - kumpel Maxa to gej? :P moja pierwsz myśl jak zobaczyłam jego reakcje na to, że są razem z Naomi ;)

ocenił(a) serial na 5
fnh81

Wiesz, że też o tym pomyślałam, bo on prawdę zachowuje się psychicznie:D No,ale z drugiej strony, najwyraźniej nie miał nic przeciwko temu małżeństwu, które Max miał zawrzeć. No na prawdę dziwny facet :D Dziękuję za takich przyjaciół :D

ocenił(a) serial na 8
lola881

Alec napisał przecież przy tej kartce przy szampanie '' Gratulacje z okazji największej pomyłki życiowej''., czyli sie nie cieszył.

ocenił(a) serial na 5
elenkaa

Tak a popos tej oglądalności, może ktoś się orientuje czy to ostatni sezon?
Na filmwebie jest podane tylko 11 odcinków, w dodatku ostatni jest zatytułowany tak samo jak pierwszy czyli "We're Not in Kansas Anymore", więc tak trochę podsumowaniem zajeżdża. W sumie to cieszyłabym się gdyby z tym już skończyli.

lola881

Nie jest powiedziane, że to ostatni sezon.

ocenił(a) serial na 4
elenkaa

wydaje mi się, że jeżeli serial nadal będzie miał tak niską oglądalność to stacja zdecyduje się na zakończenie 5 sezonem. I mówiąc szczerze na to liczę, bo naprawdę jest mi już ciężko go oglądać, a z drugiej strony szkoda mi rezygnować, gdy zaszłam już tak daleko.

dddorota

Też na to liczę, bo wolałabym już zakończyć przygodę z tym serialem, a nie chcę go rzucać nagle po 5 sezonach, bo jednak jestem ciekawa co dalej będzie z bohaterami.

ocenił(a) serial na 7
elenkaa

mam tak samo :)