PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479108}

90210

2008 - 2013
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40121
5,0 4 krytyków
90210
powrót do forum serialu 90210

Hej, serial zapowiada się nie najgorzej(aczkolwiek raczej nie będę go oglądać, bo nie zachwycił mnie niczym), tylko, że główne "nastoletnie" bohaterki wyglądają jakby spędziły ostatni rok w obozie koncentracyjnym:/ Jak patrzę na ich kościste łopatki i patyczkowate nóżki, to aż mi się słabo robi... Sądzicie, że one na prawdę tak wyglądają czy to jakiś trick filmowy. I w sumie po co? Przecież trwa walka z anoreksją (kampanie społeczne, artykuły w prasie, akcje w szkołach), więc może lepiej niech pokazują je w normalnej wadze, a jeśli na prawdę są tak chude, to może niech dadzą im normalne jedzenie żeby przytyły kilka kg plus ćwiczenia na siłowni żeby miały ładne, a nie wychudzone ciała:) Co na ten temat sądzicie?

ocenił(a) serial na 7
jey_2

Zgadzam się wszystkie dziewczyny to chodzące patyki!!

ocenił(a) serial na 7
sara137_2

Ludzie, nie przesadzajcie; anoreksja to poważna choroba. Nie widzieliście prawdziwych przypadków anoreksji, że porównujecie je do tych dziewczyn?

jey_2

One nie maja anoreksji,ale Ty pewnie masz jakiś kompleks skoro sie czepiasz. Normalne, zgrabne, szczupłe dziewczyny.

LeeLou

Chyba, aż tak źle nie jest żeby posądzać je o anoreksje, muszą seksi wygląda, a chyba lepiej wyglądają chude niż grube, ale to już za daleko poszedłem. Mogłby troszkę przytyć, ale i tak jest dobrze.

ocenił(a) serial na 7
LeeLou

Ale po co od razu obrażać innych? Dziewczyny nie wyglądają zdrowo i tyle... Jeśli masz inne zdanie to pokaż swoją wyższość intelektualną i przytocz konkretne argumenty na potwierdzenie własnej tezy, iż "One nie maja anoreksji". Argumentem nie jest stwierdzenie, że ktoś ma kompleksy. Może i mieć, ale to nie jest Twój interes ;) Sugerujesz, iż osoby z kompleksami powinny być wyłączone z dyskusji?
I jeszcze jedno, czy "Normalne, zgrabne, szczupłe dziewczyny" ważą jakieś 46 kilo przy wzroście 173? Chyba nie bardzo...

ocenił(a) serial na 10
jey_2

wg mnie wygladaja ok i mieszcza sie w standardach hollywood (na palcach jednej reki moge wyliczyc slawne aktorki z nadwaga albo tzw "normalne")
prasa jak zwykle szuka sensacji i wymysla glupoty o anoreksji itp.

ocenił(a) serial na 8
jey_2

"One nie maja anoreksji,ale Ty pewnie masz jakiś kompleks skoro sie czepiasz. Normalne, zgrabne, szczupłe dziewczyny."

Tak wyglądają wg was normalne, szczupłe dziewczyny?
To chyba macie coś nie w porządku ze wzrokiem...
Normalnie i sexownie to wygląda jedynie Adriana (która de facto powinna wyglądać kiepsko, gdyż ćpa) i ostatecznie Naomi.

A Annie i Silver? Porażka... Same kości, jeszcze jak są ubrane wyglądają znośnie, ale w odcinku 13-tym były pokazane w kostiumach... Zero piersi, figura jak u chudych dwunastolatek.

I jakby co to nie mam kompleksów na punkcie swojej figury :)
Dla porównania - mam wskaźnik BMI równy 18,5 czyli na granicy niedowagi, ale w porównaniu z Annie I Silver wydaję się sporo grubsza :) Więc mają niedowagę i to niezłą.

Nie wiem, jak taka chudość może wydawać się sexowna - chyba tylko anorektykom i gejom.

Powinny trochę przytyć, bo mnóstwo nastolatek wpatruje się w nie jak w bóstwa i nie zważają na to, że taka figura nie jest ani ładna ani zdrowa...

ocenił(a) serial na 5
rukya

Annie faktycznie jest bardzo szczupła, ale wątpię, żeby to była anoreksja.. Może bardziej kult szczupłości, który rządzi wśród aktorek i modelek.

ocenił(a) serial na 8
pietrusia

Ten "kult szczupłości" może być odrobinę niszczący dla nastolatek, które to oglądają.
Może prowadzić to do myśli typu: ona jest taka chuda i ma przystojnego faceta, ciekawe życie, jak będę taka jak ona, wszystko się zmieni.
Cholernie mi się nie podoba to, że takie wzorce są pokazywane nastolatkom - w takim wieku z reguły bardzo zwraca się uwagę na swój wygląd, a to w jakim świetle są przedstawione wychudzone postaci z tego serialu może kompletnie spaczyć obraz dobrej figury i doprowadzić do chorób.

Jak dla mnie one nie wyglądają zbyt zdrowo:
http://www.skinnyvscurvy.com/whos-skinnier/the-producers-decided-jessica-stroup- and-shenae-grimes-are-too-thin.html

Jeszcze raz odwołam się do 13-go odcinka, gdzie jest scena, kiedy to Ethan jest rzekomo mocno podniecony Annie... Takim chudzielcem?... Wygląda to nienaturalnie. Przystojny, dobrze zbudowany facet, lecący na dziewczynę o figurze 10-latki...

W starym "Beverly Hills, 90210" dziewczyny były ładne. Owszem, ktoś mógłby kwestionować dany typ urody, ale figury naprawdę miały świetne.
Nawet bardzo szczupła Donna miała trochę więcej ciała tam gdzie trzeba.
Tam sceny, kiedy dochodziło do zbliżeń nie wyglądały sztucznie, gdyż faktycznie: na takie dziewczyny faceci lecą, nie da się temu zaprzeczyć.

rukya

Zgadzam się że są zdecydowanie za chude.
wiadomo to jest serial dla młodzierzy więc wszyscy muszą być piękni, szczupli, bogaci i to się prędko nie zmieni ale porównując z dziewczynami z Gossip Girl czy OTH to widać różnice na niekorzyść.

ocenił(a) serial na 10
rukya

"Jeszcze raz odwołam się do 13-go odcinka, gdzie jest scena, kiedy to Ethan jest rzekomo mocno podniecony Annie... Takim chudzielcem?... Wygląda to nienaturalnie. Przystojny, dobrze zbudowany facet, lecący na dziewczynę o figurze 10-latki..."

wygląda to nienaturalnie, bo ona jest nie dość, że okropnie zasuszona to na dodatek brzydka :/ Silver, Naomi i Ade wyglądają lepiej.

rukya

Dziewczyny faktycznie są bardzo szczupłe, jako ciekawostka, wskaźnik BMI Silver to 15.2, natomiast Annie 15.9 (!). Zdecydowanie powinny nieco przytyć nawet już nie dla wyglądu, ale nawet zdrowia...

jey_2

Zwłaszcza Silver to patyk. WSidzieliście Jennie Garth?? Też jest szczupła ale nie tak chuda. Wygląda naprawde świetnie.

ocenił(a) serial na 6
Alyss

Annie jest straszliwie chuda. Szczegolnie gdy sie przypomni, ze w prawdziwym zyciu to ona juz nie ma 15 lat. A nawet jezeli, niejedna 15 - latka wyglada zdrowiej.
Przyznam, ze taka Naomi tez jest chuda, ale nie na tyle przerazajaco, wyglada ladnie.

ocenił(a) serial na 10
angelica

nieoszukujmy sie teraz jest moda na ''ulepszanie ciala'' co niekroym miesza w glowach. Najgorsze siest to ze jakby sie rozejzec na ulicy to wiekszosc osob oceniemy jak przecietne lub w ogole nie zwracami na nich uwagi a za kim sie obrocimy? no wlasnie.. czesto jest to osoba wzorujaca sie wygladem sław.

Jest to przykre bo wiekszosc osob na swiecie ma kompleksy. I jakby nie patrzec kazdy chce byc szczesliwy znalesc 2 polowe. milosc polega na wzajemnej akceptacji.
Pomyslmy gdyby cala szkole np. dziewczyny rozebrac do bielizny.. ktora mialaby gladka skore zdrowa. ktora miala by idealnie czysta cere bez wypryskow ktora miala by jedynie umiesniony brzuch bez ''oponki'' ktora miala by szczuplutkie idealne nogi? albo znalazlaby sie i taka maaaga chuda co to wyglada jak wieszak.

Tv i gazety kłamia. Ale mieszaja nam w glowach tymi wszystkimi idealnymi modelkami i gwazdami ktore przed wyjsciem spedzaja 3 h u kosmetyczki a p

jey_2

Najzdrowiej z nich wszystkich wygląda Adrianna. Annie po prostu jest jak wieszak :/

pikolinia

To prawda Adrianna wygląda najlepiej tak samo Naomi

ocenił(a) serial na 10
Alyss

fakt, Adrianna jest proporcjonalna, wg mnie taka "w sam raz"
jesli chodzi o Silver, to wydaje mi sie, ze troche przytyla, a Annie poprostu jest drobna z natury (jak Longoria), ale napewno nie jest za chuda!

ocenił(a) serial na 7
vika85

Ej tam... Eufemizmy! Dziewczyny są zdecydowanie za chude. Rzadko która przeciętna nastolatka tak wygląda... Szczerze mówiąc nie zauważyłam tam ani jednej grubej albo chociażby zaokrąglonej dziewczyny. To trochę dołujące, bo serial tym samym przekłamuje rzeczywistość - Stany to przecież kraj, w którym młodzież wychowywana jest na fastfoodach.
Silver przytyła? A widziałaś scenę w salonie kosmetycznym, gdzie stała prawie naga? Sama skóra i kości ;)
Przeszkadza mi fakt, iż lansowane są dziewczyny chorobliwie wręcz chude, ale jednocześnie mam świadomość, że to się najlepiej sprzedaje ;)

Lometari

Zgadzam się z Lometari. Ciągle wygląda przerażająco (chociaż może minimalnie przytyła). Z całego towarzystwa Adriana ma fajną figurę, Naomi też (aczkolwiek dodatkowe kilka kilo by jej nie zaszkodziło). Annie wygląda okropnie.
Ogólnie serial baardzo pomaga zakompleksionym nastolatkom - dzieciaki z "90210" są bogaci, piękni, chudzi... Ehh... Zapomniałam o czymś?:P

ocenił(a) serial na 10
Lometari

"A widziałaś scenę w salonie kosmetycznym, gdzie stała prawie naga? Sama skóra i kości ;)"

moim zdaniem wygląda normalnie:/ jakby była "sama skóra i kości" to byłoby jej bardziej widać żebra i ogólnie kości. moim zdaniem ma po prostu umięśniony brzuch. ale widzę, że większości tu wypowiadających się osób bardziej by pasowało oglądanie dziewczyn z grubymi brzuchami i wylewającym się tłuszczem ze spodni. mi "chudość" dziewczyn z 90210 nie przeszkadza :/

dzemamer

nie wyglądają normalnie, porównaj sobie Blair i Serenę z Gossip Girl do Annie i Silver. chyba nie powiesz, że B i S mają grube brzuchy i tłuszcz im się wylewa ze spodni, a mają nieco więcej ciała od bohaterek 90210 i, moim zdaniem, wyglądają o niebo lepiej

jey_2

może nie anoreksja, ale są naprawdę chude .

90210 jest faajne xD

jey_2

Wyczuwam nutkę zazdrości (;.
Ludzie, nie każda szczupła osoba musi mieć anoreksje, wyluzujcie. Jak nie możesz patrzeć, to nie oglądaj, ale ja jako również szczupła osoba czuję się urażona takimi komentarzami.
Może niech ci szczupli każdą osobę z kawałkiem brzuszka zaczną nazywać chorobliwie otyłą?

jey_2

Wydaje mi się że nigdy nie widziałas osoby chorej na anoreksje, to jets poważna choroba a nie tylko "anoreksja". Te dziewczyny są szczupłe i dbają o linie. (co widac)

ocenił(a) serial na 6
jey_2

etam przesadzacie, teraz kazda szczuplą aktorkę posądza sie o to ze ma anoreksje
ja z natury jestem nazwe to koscista i nieraz slyszalam ze musze przytyc, ale jem normalnie i nic na to nie poradze ze tak wygladam
co do tych aktorek to Jessica Stroup ewidentnie troche przytyla widac to w 16 odcinku, zwlaszcza po recach, jak dla mnie wyglada dobrze, oczywiscie ze jeszcze pare kilo by jej nie zaszkodzilo , ale to jej cialo wiec i jej sprawa