PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38376}

ALF

1986 - 1990
7,2 41 tys. ocen
7,2 10 1 40940
7,6 12 krytyków
ALF
powrót do forum serialu ALF

zakazane seriale :)

ocenił(a) serial na 6

Jak chodziłam do szkoły to nasza katechetka zabraniała oglądać nam Alfa :) Ja wtedy bardzo lubiłam ten serial i miałam w nosie co inni mówią. Teraz jest dla mnie nudny - powstało wiele ciekawszych sitkomów. Ogólnie jednk wciąż darzę Alfa sympatią.

Gaila

Chyba raczysz żartować od kiedy to katecheci zabraniają oglądać sitcomów chociaż z drugiej strony nie należy się jej dziwić bowiem autorami serialu są Żydzi a kościół katolicki nie darzył ich szczególną sympatią.
Chociaż mogła ją oburzyć postawa gospodarzy programu "The Tonight Alf show" gdzie niemal na pokaz zlekceważyli naszego "Ojca Świętego" wpuszczając go na końcu programu jakby był jakaś niezbyt potrzebną reklamą.
Postawa Twojej katechetki jest zupełnie logiczna..no chyba ,że to był żart.
Chociaż prytwatnie wydaje mi się ,że religia jest najniższa ewolucyjnie formacją światopoglądową i tym samym składam Ci wyrazy szacunku i uznania,że nie pozwoliłaś aby Twoja niezależna myśl była wypaczana przez tych..przedstawicieli inteligencji purpurowej eminencji :)
Nie należy się nimi przejmować jako ludzie religijni mają niskie kwalifikacje światopoglądowe :)
POZDRAWIAM SERDECZNIE

max1914811

Wow, aleś Ty wykształcony i mądry. Jesteś zdrowym człowiekiem, niezależnym, niezdeformowanym psychicznie, nieuformowanym przez żadne formy znajdujące się najniżej ewolucyjnie.

Mam nadzieję, że zrozumiałeś ironię.

ocenił(a) serial na 10
Gaila

max1914811 - nie rozumiem twojej wypowiedzi - przecież Jezus był "królem żydowskim", to czemu niby katolicy/chrześijanie itp. nie mieliby lubić Żydów?

ocenił(a) serial na 9
MegaTM

Zapytaj się katolików/chrześijan... :P

Gaila

Zabroniła, bo to jest serial o szatanie ;D
Przecież Alf jadł koty :D

alanos

heheh niezły tekst o tym szatanie i kotach :P A co do Alfa to serial się nie postarzał, dalej mnie śmieszy jak za dzieciństwa, a nawet bardziej, bo wtedy niektórych żartów jako dziecko nie rozumiałem heh :P.