Jak chodziłam do szkoły to nasza katechetka zabraniała oglądać nam Alfa :) Ja wtedy bardzo lubiłam ten serial i miałam w nosie co inni mówią. Teraz jest dla mnie nudny - powstało wiele ciekawszych sitkomów. Ogólnie jednk wciąż darzę Alfa sympatią.
Chyba raczysz żartować od kiedy to katecheci zabraniają oglądać sitcomów chociaż z drugiej strony nie należy się jej dziwić bowiem autorami serialu są Żydzi a kościół katolicki nie darzył ich szczególną sympatią.
Chociaż mogła ją oburzyć postawa gospodarzy programu "The Tonight Alf show" gdzie niemal na pokaz zlekceważyli naszego "Ojca Świętego" wpuszczając go na końcu programu jakby był jakaś niezbyt potrzebną reklamą.
Postawa Twojej katechetki jest zupełnie logiczna..no chyba ,że to był żart.
Chociaż prytwatnie wydaje mi się ,że religia jest najniższa ewolucyjnie formacją światopoglądową i tym samym składam Ci wyrazy szacunku i uznania,że nie pozwoliłaś aby Twoja niezależna myśl była wypaczana przez tych..przedstawicieli inteligencji purpurowej eminencji :)
Nie należy się nimi przejmować jako ludzie religijni mają niskie kwalifikacje światopoglądowe :)
POZDRAWIAM SERDECZNIE
Wow, aleś Ty wykształcony i mądry. Jesteś zdrowym człowiekiem, niezależnym, niezdeformowanym psychicznie, nieuformowanym przez żadne formy znajdujące się najniżej ewolucyjnie.
Mam nadzieję, że zrozumiałeś ironię.
max1914811 - nie rozumiem twojej wypowiedzi - przecież Jezus był "królem żydowskim", to czemu niby katolicy/chrześijanie itp. nie mieliby lubić Żydów?