PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771501}

Absentia

2017 - 2020
7,0 3,6 tys. ocen
7,0 10 1 3578
Absentia
powrót do forum serialu Absentia

Można powiedzieć że jak Nick nieźle załatwił drugą żonę, kiedy ona powiedziała do niego Kocham cię odpowiedział OK. Myślę że nigdy nie przestał kochać Emily ta scena w szpitalu kiedy płakał albo gdy dostał telefon że żyje to pojechał błyskawicznie nawet się nie ociągał.
Ps: Skoro Emily jednak żyje to czy jego małżeństwo z tą Alice jest ważne prawnie????

Jeśli dostał rozwód, a pewnie tak to jego "nowe małżeństwo" jest jak najbardziej ważne. Napewno nie przestał bo nie da się zapomnieć. A "uznana za zmarłą" nie oznacza zmarłej. Doskonale rozumiem co przeżywa...moja mama zaginęła 9 lat temu. Za rok prawnie policja zaprzestanie sledztwa i zostanie uznana za zmarłą. Jej mąż też dostał z nią rozwód bez jej obecności...

użytkownik usunięty
Gatha

Dziękuje ci za odpowiedź i bardzo mi przykro że nie wiesz co się stało z twoją mamą. Nie wiedza jest najgorsza, nie wiem jak to jest ale wiem że nigdy ponownie bym się nie ożenił ponieważ czuł bym jak bym zdradzał żonę, nie ma ciała wiec myślisz masz nadzieję że jednak żyje ukochana osoba.

ocenił(a) serial na 7
Gatha

Rozwód można uzyskać z osobą nieznana z miejsca pobytu, ale z osobą zaginiona i poszukiwaną to bardzo dziwne. Jeśli chodzi o serial musiała zostać uznana za zmarła, choć okres sześciu lat jest dość krótki a musiało minąć nawet mniej, bo Flynn jest już zzyty z nową żona.

użytkownik usunięty
Alee

Właśnie niby opowiadano mu o mamie a młody kompletnie ja olewa i wielbi nową mamę, rozumiem że nie zna Emily bo jej nie pamięta ale to jest bardzo dziwne.

Alee

Do Alee -
Nawet w polskim prawie są wyjątki, które uznają osobę zaginioną za zmarłą już po upływie 6 lub 12 miesięcy, więc mnie wcale nie zdziwiło, że Emily za takową uznano, jeśli Harlow został skazany za zabicie jej.
Do Neo_61 -
Chłopie ile masz lat???
Sorry, ale przed napisaniem komentarza skorzystaj z jakiejś pomocy - np. strona ORTOGRAF.PL.
Straszą- interpunkcja i ortografia - "nie wiedza", czy "czuł bym".
A życiowo też przedstawiasz ciekawe podejście:
-nie ożeniłbyś się ponownie? - ciekawe, czy tak samo myślałbyś mając malutkie dziecko, a doskonale zdając sobie sprawę, że przez brak doświadczenia, czy też działalność zawodową nie jesteś w stanie sprostać "zadaniu", a jakim jest bez wątpienia wychowywanie dziecka.
- co do "olewania" rodzicielki, to małe dzieci szybko "przywiązują się" do osób przy których robią swoje pierwsze czynności w życiu, jak pisanie, czy czytanie. A jeszcze trzeba dodać, że dla dziecka ponowne pojawienie się po tylu latach matki, którą uznał za zmarłą jest na pewno większym szokiem, niż dla dorosłego. W pewien sposób jego poukładany w głowie świat w tym momencie legł w gruzach...

ocenił(a) serial na 7
pawelk1504

Tak tylko, że to są przypadki katastrof i innego bezpośredniego niebezpieczeństwa dla życia, nie zagłębiałam się w orzecznictwo, ale gdyby każde działania operacyjne policjantów uznawać za takie niebezpieczeństwo to każdy zaginiony funkcjonariusz byłby po roku uznawany za zmarłego, także je tego nie kupuje. A w Stanach przypadkiem nie jest tak, że jak nie ma ciała to nie ma przestępstwa i to skazanie Harlowa było nieco dziwne?

Alee

W 4 odcinku jest wyjaśnione dlaczego uznaną ją za zmarłą, a skazano Harlowa - stwierdzono ślady walki, znaleziono krew, włosy i odznakę Emily, więc to są już bardzo mocne dowody.
Nie wiem czy znasz serial dokumentalizowany - MAKING A MURDER(głośna sprawa) - tu gość dostał dożywocie przy dużo słabszych dowodach....

ocenił(a) serial na 7
pawelk1504

Nie widziałam, zerknę :)

Alee

To POLECAM!!! - ja już 3 razy oglądałem. Właściwa część zaczyna się od 3 odcinka, choć pierwszych 2 nie pomijaj, bo Steven został wcześniej skazany za gwałt, którego... nie popełnił - tylko uprzedzam praktycznie cała akcja serialu dzieje się na sali sądowej - nie każdy to lubi...

ocenił(a) serial na 7
pawelk1504

Dla pewności, chodzi o to: http://www.filmweb.pl/serial/Making+a+Murderer-2015-752805 ?
Ja niestety nie mogę nie lubić sali sądowej ;)

Alee

Tak o to chodzi.
Wspomniałem o sali sądowej, bo choć nie mam z tym styczności to uwielbiam filmy dziejące się na niej.
Tylko uważnie oglądaj...zresztą "zawodowca" pouczam...

ocenił(a) serial na 9

Małżeństwo jest ważne. Była żona ma już nawet swój grób. Jednak to nowe małżeństwo pewnie nie przetrwa, widać to z każdym nowym epizodem. Szczególnie po 4 nie ma co się dziwić.

IlidanDA

Myślę, że wiele fanów serialu czekało właśnie na "tę" scenę (odc. 4). Chemia była, oj była.......

ocenił(a) serial na 9
Ewcia78

Chemia była już w 1 odcinku. On się ożenił z drugą żoną bo była. Nie wydaje mi się by kochał ją tak jak Emily.

użytkownik usunięty
IlidanDA

Nigdy nie kocha się tak samo, jeśli tracisz miłość swojego życia to ta druga to tylko namiastka.

ocenił(a) serial na 9

Dokładnie. Dlatego uważam, że on znalazł tylko sobie opiekunkę dla syna. Może nawet wcześniej była jego nianią i się zbliżyli i potem pobrali.

IlidanDA

Znajdę gdzieś na necie odcinki z angielskimi napisami??? W necie jest już 7 odcinek :) oglądałam ale wolałabym sobie potłumaczyć aby lepiej zrozumieć.

ocenił(a) serial na 9
mkmka

To fake zapewne.

ocenił(a) serial na 9
Porshe911

Na razie jest 5 odc angielskich itd. Więc 6 i 7 odc to fake.

Porshe911

To nie jest fake. Też ogladałam po angielsku. A z każdym kolejnym odcinkiem robi sie coraz dziwniej.

patrycjad250

żaden fake! W Stanach są już po odcinku 7 i na necie bez problemu można zaleźdź linki.

ocenił(a) serial na 9
mkmka

Faktycznie jestem swiezo po 6 i 7 odcinku. Moze ktos wyjasnic co sie dzialo w 7 odcinku, bo nie za bardzo kumalem o co biega.

Porshe911

W 7 brat jej pomógł i razem wpadli na jakiś trop lekarza ale nie zrozumiałam za bardzo o czym rozmawiali i na jakiej podstawie do niego doszli. Ten brat coś zasugerowała bo wcześniej studiował medycynę. Następnie Ona zdobyła namiary na garaż w którym zostały rzeczy tego lekarza, tam odnalazła jakieś taśmy, nagrania na którym eksperymentowali i podtapiali chyba dzieci. Zaczęła sobie coś przypominać, czasy sierocińca, że jakiś kolega jej dokuczał. Na pewno to ma dużo wspólnego z tym co się z nią działo. Ale tego włamania do domu męża nie zaczaiłam, skąd się ten telefon z jej nagraniem wziął, nagranie było skierowane do jej syna.

mkmka

Nie czytać, jeśli ktoś nie widział 7 odcinka i nie chce spoilerów!

Emily i jej brat wpadli na trop lekarza, kiedy Em była w tym lesie i znalazła tam zwłoki. Przy nich był rozrusznik serca, który zabrała. Jack pomógł jej ustalić, że rozrusznik należał do tego lekarza. Po tych taśmach można wywnioskować, że podtapianie/torturowanie tych dzieci zaczeło sie dawno temu w sierocińcu, w którym była też Emily. Ciekawe jest to, że gdy porwano Em była ona torturowana w podobny sposób, jak te dzieci przed laty. Natomiast włamanie nie było do domu Nicka, tylko do domu siostry Alice, gdzie była ona z Flynnem. Telefon należał do Flynna, do którego wcześniej Em wysłała wiadomść, że wciaz żyje I że wszystko bedzie ok.

patrycjad250

dzięki :) rozjaśniłaś mi trochę :)

mkmka

Nie ma za co :)

ocenił(a) serial na 9
patrycjad250

Prawie co po 8 i 9 odcinku. Co prawda nic nie zrozumiałem z rosyjskiego, jakby był ktoś, kto by objaśnił mniej więcej co i jak to będę wdzięczny ;]

Porshe911

a ten 8 i 9 gdzie obejrzałeś?

ocenił(a) serial na 9
mkmka

https://drive.google.com/drive/folders/0B4Ugi60ORx0sZVlkSnNrTFNuMmM
Ale ostrzegam, sciezka dzwiekowa to jest jakis dramat.

Porshe911

dzięki, ale nie dam rady:) czekam na angielską wersję

ocenił(a) serial na 6
Porshe911

Ja oglądam na Fb - AXN Player, jest z lektorem :)

ocenił(a) serial na 9
mkmka

W jakich Stanach? Nie wiem, czy wiesz, ale Absentia najpierw zadebiutowała w EUROPIE, w tym w Rosji (Europa + Azja), Indiach, niedługo w Południowej Afryce, i na Nowej Zelandii. Amerykanie na razie się tylko oblizują i dopytują, kiedy będzie premiera w USA... :) A Rosjanie (którzy co tydzień emitują po 2 odcinki) w najbliższy poniedziałek już będą oglądać 2 ostatnie odcinki.