Witajcie, które anime bardziej wam się spodobało? :)
Mi osobiście AW podoba się bardziej!
Druga połowa anime może nie była już taka fajna jak pierwsza, ale porównując do SAO - gdzie druga część była żenująca to i tak wypada lepiej!
Musze jeszcze zaznaczyć, że gdyby SAO zakończył się 14 odcinkiem, to jednak wybrał bym go zamiast AW, jednak nieudana 2 cześć, brak logiki i maksimum durnoty w 2 części, sprawiło że niecierpliwie czekam na ACCEL WORLD zamiast SAO 2 :)
Odpowiem tak gdybym SAO kończyło by się na 14 odcinku to wybrał bym SAO, ale ponieważ tak się nie stało wybieram Accela. Mimo wszystko nie przekreślam SAO ponieważ w dalszej części LN wraca do starego poziomu więc może druga seria nie będzie taka zła. Lecz co do kontynuacji na razie nie wiadomo nic obu seriach. Prawdopodobnie jednak SAO szybciej doczeka się kolejnej ekranizacji, bo mimo wszystko zanotował lepszą oglądalność i co za tym idzie sprzedaż... xD
Ciekawostką jest też to, że obie historie stworzył ten sam autor :)
No odnośnie tej ciekawostki - chyba każdy kto oglądał ACCELA i zobaczył NerveGeara ten się domyślił :D
Racja choć tyczy się to raczej tylko spostrzegawczych widzów (rozumiem że się do nich zaliczasz), bo pojawia się tylko na chwilę i chyba więcej nie jest wspominany :) Choć mogę się mylić bo oglądałem Accela dobre pół roku temu xD Zresztą jest jeszcze inne powiązanie, choć to bardziej czyste spekulacje odnośnie rodziców Kuroyukihime...
E tam, Kirito zrobił ten cały system z accela, i wcale nie jest ojcem Kuroyukihime, taką mam przynajmniej nadzieję :P
Za obie produkcje odpowiadają chyba inne studia, czy jak tam się to zwie, bo różnica czasu w wydniu obu była dość mała... więc w sumie nie wiadomo jak to będzie w anime :P
Odnośnie kto jest twórcą i kto ojcem cały czas do końca nie wiadomo. Sam autor nowelek to raz potwierdzał, a potem zaprzeczał. Accela robiło słynne studio Sunrise, a SAO nie pamiętam :) ale na pewno jakieś inne. No cóż mimo wszystko wolałbym, żeby trzymali się pierwowzoru, bo już nie raz serie przez to traciły... Podejrzewam, że twórcy anime by się dogadali jeśli Kirito okazał by się twórcą systemu a przynajmniej mam taką nadzieję xD