Zastanawia mnie kilka rzeczy i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Mam 3 pytania, jak by ktoś mógł odpowiedzieć byłabym wdzięczna:) :
1. Kto zabił La Grenouille? Kort się przyznał, że go zabił z polecenia CIA, ale przecież zginął z broni Shepard, a jej broń została na biurku.
2. Kto był na zdjęciu w ostatnim odcinku 6 sezonu? Chodzi mi o te zdjęcie, które Ziva miała w domu a potem powiesiła na ścianie na końcu odcinka. O ile się nie myle jej ojciec miał takie samo zdjęcie. Domyślam się, że ta dziewczynka to była mała Ziva, a ten chłopiec? Ari czy Michael?
3. Czemu dyrektor Vance (6x18) okłamał swoją żonę, że miał uszkodził siatkówkę w prawym oku od boksu, skoro to Tyler miał na to operacje?
Ahh... Dowiedziałam się, co się stanie z "Żabą" ;) [aktualnie jestem po ostatnim odc. 4 sezonu - jeden z najlepszych!] Znam odpowiedź jedynie na 2 Twoje pytanie - raczej był to Ari. No bo w końcu byli z Zivą rodzeństwem, więc łatwo się domyśleć, że ojciec miał ich zdjęcie.
Eh, też myślałam, że to Ari, ale pamiętajmy że on był przyrodnim bratem Zivy, więc nie wiadomo do końca, skąd się wziął...
A poza tym, Ari był młodszy, a na tym zdjęciu ten chłopak był wyższy od Zivy...
"Nie wiadomo, skąd się wziął"? O___o
Ari był starszy od Zivy. Urodził się w 1969, był synem ojca Zivy oraz kobiety pochodzenia arabskiego, której nazwisko nosił. Ziva i Tali urodziły się później. Przypuszczam, że właśnie ta trójka jest na zdjęciu.
Odpowiedzi na resztę pytań nie jestem w stanie udzielić, bo byłyby to zwykłe spekulacje.
Co do La Grenouille'a, to przyznał się Trent Kort. Jednak Gibbs na końcu odcinka "Internal Affairs", rozmawia z Jenny i według niego, kule, które dała mu Shepard w odc. "Bury your dead" "Żaba" odłożył na biurko, a według dyrektorki wziął ze sobą. A warto dodać, że jedną z tych kul zabito La Grenouille'a. Specjalnie wróciłam do odc. "Bury your dead", żeby to sprawdzić, i faktycznie Żaba odkłada wtedy kule z powrotem na biurko. Tak więc można by podejrzewać Jenny, ale tego pewnie nigdy się nie dowiem, z racji że Shepard nie żyje i nawet Ducky nic już z niej nie wyciągnie. :)
Pozdrawiam.
odpowiedź na trzecie pytanie także mnie intryguje. Co do pierwszych 2 pytań jest to w miarę proste: żabkę zabiła jenny co potwierdza ślad na kuli z uszkodzonego magazynku gibbsa a na zdjęciu jest ziva z rodzeństwem, choć nie wiem czy chłopca na zdjęciu nie zamienić z ariego na rivkina