PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125075}

Agenci NCIS

Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service
2003 -
7,4 32 tys. ocen
7,4 10 1 32340
7,5 4 krytyków
Agenci NCIS
powrót do forum serialu Agenci NCIS

czy warto oglądać

ocenił(a) serial na 10

Jestem wielkim fanem agentów NCIS i że na nowe odcinki trzeba czekać to się zastanawiam czy
zacząć oglądać Agenci NCIS: Los Angeles. I właśnie nie wiem. A wy polecacie ten serial czy raczej
nie

ocenił(a) serial na 9
kuba_j

Tak! NCIS:LA jak to mówiono kiedyś przerósł swojego poprzednika. W tym serialu jest więcej akcji nić w oryginale. Świetnie dobrana obsada z Chrisem O'Donnellem na czele pokazuje że ten serial jest warty obejrzenia :)

ocenił(a) serial na 10
Sandrusja

Dzięki

ocenił(a) serial na 9
Sandrusja

A mnie NCIS:LA denerwuje, stokrotnie wolę oryginalne NCIS:)

ocenił(a) serial na 9
madzialenaa_90

A dlaczego? :c

ocenił(a) serial na 9
Sandrusja

Widziałam przelotnie kilka odcinków w tv i jakoś mnie nie zainteresował. Chyba za dużo tzw. bajerów, brakuje mi specyfiki oryginalnego NCIS. Postaci też jakoś do mnie nie przemawiają. Hetty jak dla mnie koszmarna i najgorsza z nich wszystkich, Sam i Kensi też mnie irytują (sama nie wiem czemu, chyba po prostu nie lubię ich sposobu bycia), jeszcze Callen daje rade, ale brakuje mi wyrazistości w tych postaciach jak w zwykłym NCIS i na pewno brakuje kogoś pokroju Abby i Ducky'ego, a nawet Palmera:)
Szanuję jednak zdanie innych i rozumiem, że może im się podobać, nawet bardziej LA:)
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
madzialenaa_90

Zgadzam się, że brakuje kogoś takiego jak Abby i Dukcy, ale za to mamy wspaniałą Nell i Ericka, którzy są moim zdaniem uroczy. Nie wspominając już o Deeksie i Kensi, którzy są lepsi od Zivy i Tony'ego, choć na początku oglądania LA myślałam, że nie uda im się stworzyć takiej pary jak Tiva. :D
Pomimo tego, że uwielbiam NCIS LA jak jak oryginał to sezon I jest po prostu nudny, ale trzeba go jakoś "przejść" żeby wiedzieć co dalej... a im dalej tym lepiej. Sezon 4 jest jak dla mnie najlepszy ze wszystkich.
Odcinki też się różnią, w LA jest więcej akcji, pościgów, akcji pod przykrywką, ale mi się właśnie to podoba, że jest takie inne... Gdyby zrobili taki sam serial tylko z innymi postaciami, to by nie miało sensu :P A teraz czekam z kolei na NCIS: Red, które znowu będzie inne i na pewno wyjątkowe, tak jak poprzednie.

ocenił(a) serial na 9
xwerax2

Widziałam właśnie kilka odcinków kiedy był już Deeks i to on wydaje się najlepszą postacią z nich wszystkich. Jednak co do Tivy. Tiva to Tiva, jedna z moich najukochańszych par w serialach (a takich mam ze 3, resztę po prostu bardzo lubię) i jak tak patrzyłam na te dwie pary to jak nic wolę Tony'ego i Zive, zresztą samych bohaterów bardzo lubię.
Odniosłam wrażenie, że NCIS jest bardziej, jakby to ując, poważne. Generalnie serial zaczął mi się jeszcze bardziej podobać, kiedy Kate zastąpiła Ziva, jest o wiele bardziej wyrazistą postacią, z barwną, nie do końca jasną przeszłością. Ogólnie odcinki w których fabułę wplątany jest Mossad są bardzo ciekawe. Nie potrafię kogoś nie lubić w NCIS, a w LA prawie wszyscy mnie drażnią. Próbowałam to oglądać, właśnie lukając w tv, ale nie mogę się przekonać :)

NCIS:Red? nie słyszałam, możesz coś więcej o tym napisać? :)

ocenił(a) serial na 10
madzialenaa_90

NCIS: Red to kolejny spin-off. Odcinki 4x18 i 4x19 NCIS LA były jego premierą, tak samo jak parę lat temu 6x22 i 6x23 oryginalnego NCIS były premierą LA. Od września będzie to już odrębny serial.
W skrócie: będzie to jedna z jednostek NCIS, która pracuje, je, śpi, podróżuje, żyje ze sobą w mobilnym centrum dowodzenia (dwie ciężarówki, które nazywają “Laverne and Shirley”). Zapowiada się naprawdę fajnie :]

madzialenaa_90

Zgadzam się, jak dla mnie Deeks to też najlepsza postać z nich wszystkich, sezon 1 ledwie przetrwałam (nawet nie wiem czy widziałam wszystkie odcinki...). Jednak z sezonu na sezon LA jest coraz lepsze, ale mimo tych wszystkich wybuchów i pościgów (które lubię) ich finały sezonu nigdy nie budziły u mnie takich emocji jak w NCIS. Faktem jest też, że trudno jest znaleźć taką "parę" jak Tony i Ziva, jak dla mnie są najlepsi. Konkludując, prawie cała Twoja wypowiedź powiela moje zdanie, z wyjątkiem tego że oglądam NCIS:LA i w sumie lubię ten serial :)

ocenił(a) serial na 9
Kismet_

:)
NCIS ma w ogóle jedne z najlepszych finałów wśród seriali :D Równie dobre, ale nie wszystkie ma też według mnie CM.
Co do "pary" Tony i Ziva to nie wiem czy w jakimkolwiek serialu taką widziałam :) Jest wiele świetnych serialowych par, które sama uwielbiam, ale to co ma ta dwójka nie ma żadna z nich. :)

ocenił(a) serial na 10
kuba_j

NCIS: LA mi sie meega nie podoba : / brakuje tam gibbsa i jego ekipy :/ moim zdanie zwykłe ncis jest najlepsze

ocenił(a) serial na 10
ada1_2

A ja lubię NCIS:LA to fakt są inni inż. pierwowzór, może jeszcze nie tak dobrzy, ale z sezonu na sezon coraz lepsi. Moją ulubioną postacią również jest Kudłaty, czemu? bo pasuje do tajnej jednostki NCIS jak świni siodło, a mimo to to jest jego miejsce. Bardzo jestem ciekawa pierwszego odcinka nowego sezonu. Serial inny niż oryginał ale równie dobry, polecam.

ocenił(a) serial na 10
kuba_j

Warto obejrzec. Ja nawet chyba bardziej wole LA niz oryginal. A koniec ostatniego sezonu... Mnostwo akcji. Na rozpoczecie 5 sezonu LA bardziej chyba czekam niz w zeszlym roku czekajac na rozpoczecie 10 sezonu oryginalnego NCIS. Ja od razu sie do tego nie przekonalam, ale dopiero po obejrzeniu odcinka z porwaniem Doma zaczelam ogladac i ogladac... I polubilam ten serial bardzo.