Póki co nie ma oficjalnego potwierdzenia, ale producent wykonawczy Jeph Loeb powiedział, że nie może się doczekać pracy nad 2 sezonem i ma nadzieje, że będzie jeszcze 100 epizodów. xD
Źródło:
http://www.digitalspy.co.uk/ustv/s227/agents-of-shield/news/a563486/marvels-agen ts-of-shield-season-2-exec-producers-talk-plans.html#~oD0ZJjb4uSjLz0
o ile wiem abc nalezy do disneya tak jak marvel wiec mimo zalozmy slabej ogladalnosci serial moze byc pokazywany dalej jako taki lacznik miedzy filmami
Serial został od razy zamówiony na 2 sezony wiec nie sądzę by zerwano tą umowę. Zresztą tak jak piszesz i Marvel i stacja ABC należą do Disney'a:)
Taką ma chyba rolę ten serial(żeby ludzie pamiętali o tym filmowym uniwersum) i jak Disney ma piecze(a ma) to te kolejne 100 epizodów są bardziej niż realne. :D Tylko żeby były na poziomie i jak najmniej jednoodcinkowych historii.
Jeśli ma być to mam nadzieje że zwiększy sięna jakosci minimum dwukrotnie, bo teraz jest mega przeciętny
Jakby był na poziomie kilku ostatnich odcinków to byłoby spoko. Jak dla mnie pierwsza połowa była słaba, a druga jakoś tak z większym rozmachem zrobiona, dlatego zmieniłem swoją ocenę z 6 na 7.
Ja dam 7 jeśli zobaczę coś świetnego tym sezonie, ale chyba się na to nie zapowiada.