Mack ma brata, szkoda tylko, że ten brat trzyma z Watchdogs.
Rozwalili placówkę ATCU przy użyciu nitroaminy (małe wspomnienie do pierwszego sezonu Agentki Carter).
No i trochę taki szok...czemu akurat Blake jest liderem Watchdogs?!
Działo się. Masa odniesień do innych produkcji Marvela (Avengers 1 i 2, Zimowego Żołnierza a nawet Agentki Carter). Takie rzeczy zawsze cieszą.
Lincoln wreszcie z powrotem. Teraz tylko czekać na Joeya i Yo-Yo (mam nadzieję że wrócą i staną się regularnymi agentami) i trzon Secret Warriors jest.
Trochę rozwijają postać Macka (chyba próba przykrycia braku Bobbi i Huntera). Ciekawe czy jego brat pojawił się tylko jednorazowo czy może będzie częstszym gościem...
Nowy (stary) villain w postaci Blake’a. Szkoda że jest tak głupi. Narzeka na to że S.H.I.E.L.D. dała się opanować Hydrze, a teraz sam (świadomie bądź nie) jej służy…
Szkoda tylko że nie pokazali co tam kombinuje Hive/Ward…
BTW, brat Macka wcale nie trzyma z Watchdogs. Jest młody i głupi, dlatego podobały mu się ich wywrotowe hasła. Gdy zobaczył że to zwykli bandyci chyba przejrzał na oczy.
Dlaczego Blake? W sumie dlaczego nie. Ma swoje motywacje, no chyba że to tylko ściema dla jego siepaczy, a tak naprawdę służy Hydrze całkiem świadomie…
Brat Macka, coś czuję będzie dłużej. I mam przeczucie, że on też jest nieczłowiekiem (uśpionym póki co).
Blake to jakaś porażka, mógłby sie ogarnąć. Jeśli świadomie służy Hydrze to jest debilem. Chyba, że od początku jej służy. Jeszcze zanim sie ujawniła w Zimowym Żołnierzu.
Szkoda, że Hive'a nie ma już drugi odcinek. A koniec sezonu powoli się zbliża, i byłoby kolosalnie głupio pokonać go w 2,3 odcinki. Kogoś tak potężnego. Dlatego mam też przeczucie (drugie), że on w finale 3 sezonu będzie już miał wszelkie możliwości do otwartej wojny. I czwarty sezon będzie cały jego.
Przydałoby się go dać, ale tak jak napisałem powyżej, on chyba przejdzie na cały sezon 4.
PS. Dawno Ciebie tu nie było paula :)
Może być i będą z nim walczyć Secret Warriors, które powinno powstać już w tym sezonie.
Ale już jestem ;)
Wiem jedynie, że ten sezon wyklepie oba poprzednie (pierwszy nawet na siedząco) po całości.
:) Bajka.
W pierwszym końcówka była najlepsza. Ale ten sezon od samego początku trzyma równy wysoki poziom.
Z końca I sezonu w pamięć mi najlepiej zapadło jak Coulson zabił Garretta.
Ale Hive to ciekawsza postać, Ward był mimo wszystko powoli nudny, z ciągle tą samą gadką.
Jesli brat Macka bylby inhumansem to i Mack, chyba ze sa przyrodnimi bracmi- wtedy tylko jeden moglby posiadac gen. Tez czuje, ze Mini Mack sie jeszcze pojawi. ;)
Pooglądałem już ten odcinek i stwierdzam, że robi się coraz to ciekawiej, jeszcze czekam na napisy i będę mógł wyrazić swoją pełną opinię...
Ale to co ujrzymy za tydzień to wogóle miażdży system.. Jeśli dobrze zrozumiałem to Skye po dotknięciu jakiegoś nowego Inhumana który w czasie dotyku chyba zginie [w sumie dobre rozwiązanie, za łatwo by było mieć kogoś kto przepowiada przyszłość] i zobaczy co się będzie działo.. A dodatkowo Ward się ujawni.. no ... Jak zwykle 15 odcinek najlepszym w sezonie :D
Nie wyglądało na to że ten Inhuman ginie. Hydra porwie go tak samo jak tamtego "Bazyliszka". Bardziej martwi mnie co z Lincolnem... :/
Malick inwestuje w jakiś egzoszkielet? Hmm ciekawe... I te "ludzkie ogryzki" w tle... Wygląda na to że Hive ma coraz większy apetyt...
Malick jest stary, musi sie wspomagać :P
Hive im więcej żyć zaabsorbuje, tym samym jego samego będzie stać na dużo więcej (w sensie że konkretne jego umiejętności przybiorą znacznie na sile).
Przecież łatwo znaleźć, to chyba nie problem :) .
http ://www.tvseriesonline.pl/marvels-agents-of-s-h-i-e-l-d/
Odcinek w całości poświęcony nadchodzącemu Capowi. Całkiem fajnie pokazujący jakie nastroje panują wśród ludzi w MCU. Co oni ukradli z tej placówki ACTU? Wyglądało trochę jak atomówka, może wzorem Agentki Carter w którymś odcinków spróbują przywołać trochę Darkforce'a(Już w poprzednim był Inhuman posługujący się tym), żeby przybliżyć trochę Dr Strange'a?
Ten rosyjski generał tworzył to co było po drugiej stronie szczeliny? Fakt, kształtował ciemną materię, ale to to samo co materia zero?
W sumie może i tak.
Zapomniałem na początku dodać, że Blake to jakiś pachoł, bo mówił coś jakby "Stark robi śmieci, chcę coś lepszego."
Od kiedy Stark robi śmieci? On tworzy najlepsze technologie na świecie.
Tak Zero Matter i Darkforce to to samo.
Nie pierwszy raz kiedy ktoś gardzi zabawkami Starka(Pym). Stark robi jakby to nie zabrzmiało broń konwencjonalną, rozwija już istniejące technologie. Podczas gdy ostatnimi czasy dzieją się rzeczy totalnie nie z tego świata.
No rozwija, ale jest geniuszem największym na ziemi. Ale gdyby Zola żył jeszcze, to on by cuda działał większe.
Pym jest geniuszem w zakresie innym niż Stark, ale też jest to geniusz, faktycznie.
Tylko że większym od nich obu był Zola.
Odcinek bomba. Subtelnie wpasowane nawiazania do filmow marvela (chyba nawet do Agentki Carter bo nie kojarze zeby o tej substancji w ktoryms filmie wspominali). Dostalismy Blake'a z pierwszego sezonu, sporo wspominali o Starku, wspomnieli o Deathlocku- cos czuje, ze sie moze wkrotce gdzies przewinac. Mack powinien konstruowac bronie. :P Tam na koncu to chyba atomowka byla- bedzie sie dzialo w nastepnych odcinkach. Ciagle mnie ciekawi kogo poslali w kosmos we flashbacku z 3x10-, stroj z tarczy, watchdogs mowili ze chca zabic inhumansow i poslac ich ciala w kosmos, wiec moze jakis agent taczy bedacy inhumansem. Sneak Peeki do nastepnego odcinka tylko poglebiaja moja ogromna chec zobaczenia kolejnego odcinka.