kolejny swietny odcinek. najwazniejsze- shield dziala ponownie jawnie wiec szanse na pojawienie sie ich w filmach wzrosly. teraz juz na pewno wszyscy wiedza o istnieniu inhumans. duzo akcji. dostalismy troche wiecej informacji o Robbim i potwierdzenie, ze owy dyrektor to Jeff Mace. Daisy z kazdym odcinkiem cierpi coraz bardziej, ciekawe co jej pomoze na klopoty z lamaniem kosci bo chyba taki problem moze zalatwic tylko medycyna Inhumans, a jako, ze jedynymi, ktorzy w serialu wiedzieli jak ona dziala byli Inhumans w zaswiatach to ta sciezka wydaje mi sie srednio prawdopodobna. wyglada na to, ze nowa senator daje fundusze watchdogs, to cialo u niej w salonie to chyba byl ktos jej bliski, wyglada jakby zatrzymalo sie w trakcie terrigenezy. moze niepotrzebnie zbudowali tak duzo napiecia wokol May bo wygladalo to tak jakby chcieli jej swiadomosc przeniesc do robota, a wszystko skonczylo sie dobrze. milo zobaczyc troche akcji z Yoyo i jak ekipa zartuje sobie z plonacej czaszki. ciekawe co knuja duszki...
Co do kości Daisy to pewnie prędzej czy później Fitz i Simmons coś poradzą, bo w to że Daisy w końcu wróci chyba nikt nie wątpi.
Miałem nadzieję że Radcliffe przyprowadzi Aidę i to ona zadzaiła jak defibrylator, a tak wątek właściwie nie posunął się do przodu (chociaż na pewno Jemma pociągnie go za język odnośnie tej jego pracy po godziniach).
A ciało z salonu to brat pani senator, wszak powiedziała że jest teraz u brata.
Ooo rety genialny odcinek! SHIELD IS BACK BITCHES! No i macie swoje genialne Socovia Accords, wiedziałam że nic dobrego z tego nie wyniknie. Teraz tylko czekać aż Shield wróci do filmów :D.
dokladnie Socovia Accords to samo zlo, ciekawi co teraz uwaza na to Team Iron Man :P
https://www.youtube.com/watch?v=yXdngyqsHRg
Nareszcie biedna Daisy trafi w ręce lekarza. Marnie wygląda ta jej ręka...
reka wyglada rownie marnie jak w poprzednim odcinku, bardziej mnie ciekawi skad ta krew
Może wpadła na kogoś z watchdogs a skoro nie mogła się bronić... i właśnie to mnie ciekawi... Nie mogła? Czy Daisy może korzystać ze swojej mocy tylko jedną ręką? W ostatnim odcinku walcząc z oprychami zamiast powalić napastnika tą zdrową, wolała jeszcze bardziej uszkodzić tę już złamaną, a przecież nie raz widzieliśmy jak robi to obiema rękami, choćby wybijając się w powietrze albo tu:
https://www.youtube.com/watch?v=sc5AqruxSyA
BTW, lubię tę scenę... :)
Rozumiem że chce zachować sprawną choć jedną rękę. Dobrze kombinuję?
Mysle, ze Daisy uzyla tej chorej reki bo wszystko dzialo sie szybko, a ze byla akurat odwrocona lewa strona do tego zbira to wypadlo akurat na ta reke. Poza tym zauwaz, ze to ta sama reka w ktora uderzyl Robbie w poprzednim odcinku wiec to tez moglo pogorszyc jej stan. Z tego co zauwazylam przez poprzednie sezony to Daisy uzywa jednej reki glownie gdy cel jest maly albo chce uderzyc precyzyjnie, a dwoch na wieksze cele lub wlasnie tak jak mowisz do wybicia sie w powietrze.
chyba nie bo bron trzyma najczesciej dwoma rekami ale za spust pociaga prawa plus jak dzgala Hive'a nozem uzywala prawej ;)
No tak, przecież to logiczne! Używa lewej ręki żeby prawą (czyli dominującą, której używa do większości czynności) zachować sprawną :)
ja dalej mysle, ze to uderzenie Robbie przewazylo bo od wtedy Daisy zaczela sie za reke trzymac i opatrunek nosic, a to ze w tym odcinku uzyla mocy wlasnie ta reka to byl ostateczny cios
Bardzo dobry odcinek. Była intryga, była dobra akcja, było używanie mocy, okazanie nowego przeciwnika oraz tego, że nawet osoba na wózku inwalidzkim może wku*wiać.
fajnie pokali że Traktat Sokovski to samo zło.Przestałam oglądać FTWD przez tego idiotę,wkurzający jak nikt inny. Mam nadzieję że Daisy szybko wróci do Tarczy i będą walczyć całą ekipą.Czekam na więcej Ghost Ridera,bo jest naprawdę fajny.
To dopiero przegryw xD Mieć dwie role w dużych serialach i w obu zostać znienawidzonym :D
Pocieszę cię, że w ostatnich odcinkach 2 sezonu niemalże nie występował, a w trzecim sezonie na pewno więcej go nie zobaczymy.