Koenigowie wrocili. Wreszcie wiadomo ile ich jest. :P Nie 13 jak zartowali sobie z Tripa, a 3+1+1. Szkoda, ze Ward zabil tego pierwszego bo milo byloby zobaczyc ich wszystkich razem. Ten zart, który powiedziala ich siostra na koniec „myśleliście, ze sa robotami” jak najbardziej pasowal. Wreszcie poznaliśmy Superiora, który laczy wszystkie wydarzenia związane z kosmitami z Coulsonem. Trzeba przyznac, ze wywiązał się niezły zespol złoczyńców- Nadeer, Superior, Radcliffe, Aida i Watchdogs. Po ostatnich wywiadach z aktorami można przypuszczac , ze wkrotce zobaczymy jakies cameo. Zli maja teraz Darkhold i May, a agenci o tym wiedza wiec zrobi się ostro. Niezle wykombinowali misje Hot Potato Soup. Zastanawia mnie ile odcinkow będzie miał ten segment, przypuszczam ze do 14 odcinka, jakas przerwa i wtedy ta tajemnicza 3 czesc sezonu, która może będzie zawierala jakis crossover z GotG.
Jestem trochę rozczarowany tym Superiorem... Liczyłem że to będzie ktoś ważniejszy, ktoś z komiksów...
Ciekawe czy brat pani senator powróci jeszcze przed przerwą i z czym powróci...
Myślisz że będą jakieś nawiązania do GotG? Na Ziemi zobaczymy ich dopiero w Infinity War, a póki co błąkają się gdzieś po kosmosie i wątpliwe by oddziaływało to w jakikolwiek sposób na Agentów... Nie żebym tego nie chciał :D
Mysle, ze sa szanse na jakie nawiazanko skoro GotG maja premiere w kwietniu- filmy, ktore maja premiere w ciagu sezonu AoS zawsze mialy jakies nawiazanie. Pierwsza czesc miala premiere w wakacje, a do takich filmow ciezko im sie odniesc z perpektywy czasu (jedynie o Pym Technologies wspomnieli na poczatku 3 sezonu), w tym roku Spider-man ma premiere w wakacje wiec pewnie do niego odniosa sie na poczatku 5 sezonu.
Co do Superiora to nie wiem czy to ktos z komiksow, za malo o nim wiadomo, moze to byc ktos z komiksow, moze byc calkiem nowa postacia, a moze byc miksem jak Ward, ktory byl oryginalnym tworem serialu ale sporo jego historii byc zaczerpniete z historii Hellfire'a- czlonek zespolu Daisy, z ktorym ta wdaje sie romans, on okazuje sie kretem Hydry, ten niby dalej cos do niej czuje, a na koncu zostaje zabity przez dyrektora Shield. ;)
No niestety (albo stety) crossoveru z Strażnikami nie będzie. Akcja filmu ma miejsce ok. 2 miesiące po pierwszej części czyli nadal w 2014 a wydarzenia z 4 sezonu Agentów datuje się na pierwszą połowę 2017 - także sorry, nie da rady.
Czyli cos podobna sytuacja jak z Doctorem Strangem- akcja jego filmu byla rozsypana na przestrzeni kilku lat (niektorzy nawet twierdza, ze spora czesc akcji rozegrala sie nawet przed CA:Winter Soldier przez to nawiazanie przez agenta Sitwella zanim Rogers i Romanoff zrzucili go z dachu) plus zniszczenia zostaly cofniete w czasie ale jakos im sie udalo nawiazac przez ten portal i inny wymiar. Wiec z GotG beda musieli znowu cos wykombinowac zeby obejsc problem czasowy i fabularny, moze pojawi sie w filmie jakas nowa rasa, a pozniej pojawi sie na Ziemi albo w jakiejs rozmowie wspomna, ze pare lat wczesniej spadlo cos z kosmosu. Na ta chwile nie przychodzi mi specjalnie do glowy jakby mogli nawiazac ale tak samo bylo z Doktorkiem.