O kurcze, May plus czworka agentow podstawiona, z naszego głównego zespolu tylko Fitz i Simmons zostali podmienieni. Ciekawe co zrobia przeciwko 5 LMD, które dosponuja takimi samymi umiejetnosciami w walce i poslugiwaniu sie bronia jak oryginaly (z wyjątkiem mocy Daisy bo tego nie da się podrobic). Mam w glowie kilka roznych scenariuszy jak to sie moze potoczyc ale nie ma co spekulowac bo AoS pewnie zaskocza. Wracajac do samego odcinka. Bylo milo zobaczyc flashbacki z May i Coulsonem, z wszystkich informacji jakie dostaliśmy w odcinku i opierając się o to co już widzieliśmy w MCU to obstawiam, ze było to gdzies miedzy rokiem 2000 a 2005. Coulson, Daisy, Mack i Mace zostali pewnie przetransportowani na ta lodz podwodna i sa w tym wymyslonym swiecie (nie pamiętam jak to nazwali), który stworzyl Radcliffe. Superior nie zyje, Nadeer zginela w poprzednim odcinku, Shockley zlapany wiec jedynymi złoczyńcami zostali Radcliffe i Aida, chociaż nie wiem czy można nazwac ja zloczynca bo wykonuje tylko dyrektywy. Czuje, ze nastepny odcinek to będzie final mid-season’u. Nie wiem jeszcze nic czy bedzie jakas przerwa czy od razu nastepne odcinki- gdzies przerwa bedzie na pewno bo po przyszlotygodniowym odcinku (15) zostanie im jeszcze 7, a jak wiadomo ostatni (22) odcinek musi mieć premiere gdzies w polowie maja. Pewnie w przyszlym tygodniu dowiemy się o czym będzie sezon 4c.
Nie do końca rozumiem, może nie wyłapałem. Kiedy oni wszyscy zostali podmienieni na LMD?
Wszyscy się rozdzielili i w którymś momencie każde z nich (oprócz Jemmy, bo była z tym pobocznym agentem) było samo i bez wsparcia, w tym własnie czasie mogli zostać podmienieni...ciekawa jestem jak nasi mózgowcy sobie z tym poradzą.
Nie bo Radcliffe ma wyrzuty sumienia. Przecież Fitz jest dla niego jak syn...
Jak dla mnie to, ze Fitz byl sam o niczym nie swiadczy, rownie dobrze mogliby podmienic Simmons i Davis'a- co z tego, ze byla ich dwojka skoro Radcliffe ma Aide, magie z Darkhold, LMD podrobionych agentow i pewnie jeszcze jakies inne asy w rekawie, skoro byl w stanie podmienic Daisy z mocami i umiejetnosciami albo Coulsona z jego robotyczna reka i umiejetnosciami to czemu nie ta dwojke z srednimi umiejetnosciami w walce i praktycznie niczym wiecej do obrony- jak dla mnie to tych dwoje byloby o wiele latwiej zgarnac niz Daisy lub Coulsona.
Jak tylko rozpoczął się ten odcinek, to pomyślałam, że fajnie by było, gdyby się okazało, że wszyscy są podmienieni... I żyją w wirtualnej rzeczywistości, a ostatnie odcinki to tylko ich wyobraźnia... To by dopiero było zaskoczenie...
Ciekawe czy na 100% Fitz i Simmons są prawdziwi... Tak jak LMD May mogą nie wiedzieć, że są podmienieni...
Co do Superiora, to ja zrozumiałam, że on żyje i jeszcze nie spełnił przeznaczonego mu celu. Jedynie jego funkcje życiowe są na niskim poziomie.
Odcinek fajny, ale szału nie było.
Myślę że Daisy została podmieniona dopiero po walce, jak wracała, bo LMD nie będzie mogło ( chyba ) mieć jej mocy.
Ogólnie myślę że wszyscy zostali podmienieni pod koniec jak szli na " zbiórkę "
Najprostsza chyba odpowiedź jest z dyrektorem, został podmieniony w celi a najemnicy go kopali by nie wzbudzić podejrzeń, a jak wiemy lmd może krwawić.
Odkąd skończyłem oglądać odcinek myślę sobie jakim cudem Fitz nie został podmieniony skoro został sam, a tylko Simmons była z tym agentem. Według mnie Daisy i Simmons nie są LMD. Oni po prostu mieli napis, że wykryto 4 LMD, ale skąd pewność, że to była ta czwórka? Zresztą Daisy ciężko by było złapać więc Radcliffe może nawet nie próbował. A Fitz jest w stanie bardziej przeszkodzić w jego planach.
Tu wrócę jeszcze do odcinka chyba 11. Radcliffe coś mówił o drugim LMD i chyba nie chodziło mu o May. Czyli ktoś też chyba musiał zostać podmieniony wcześniej niż w tym odcinku, a w tym czasie albo po May.
mogli uspic czujnosc Daisy np. rozmawia z Coulsonem LMD i chyc ktos strzela do niej z ICERa od tylu
A co myślicie o takiej teorii:
Fitz został podmieniony wcześniej. A reszta została podmieniona na początku odcinka gdy testowali walkę na urządzeniu Fitza?
I tylko Jemma i Daisy są prawdziwe?
Możliwe. Ja ciągle odnoszę wrażenie, że Fitz został podmieniony już jakiś czas temu. Szkoda, że tyle dni trzeba jeszcze czekać na kolejny odcinek.
Mnie się wydaje, że Fitz został podmieniony, ale dopiero w ostatnim odcinku. Nie bardzo jestem pewna co do Macka, bo on mnie już wnerwia od dłuższego czasu i obstawiam jego prędzej niż Fitza.
Ale nie zdziwię się, jeśli się okaże, że wszyscy są podmienieni poza Daisy.
Ciekawe jak to pokażą w kolejnych odcinkach. Chciałabym zobaczyć w którym momencie i kogo konkretnie podmienili. A na samym końcu wparuje Radcliff i powie, że to był test i zrobił to dla nich, bo przecież on jest tym dobrym... :P
Jesli Daisy uzyje mocy w nastepnym odcinku to znaczy, ze jest Daisy. Jednak mi sie wydaje, ze podmienili ja po walce z Superiorem.
Ja myślę że Superior był tylko po to by zająć czym Daisy.
Mam nadzieje że pokażą w każdej scenie jak podmieniali agentów, tak jak mówi Balex.
Cały czas zostaje niewyjaśniona sprawa Fitza, on też został sam.
Moja teza o tym że Fitz został wcześniej zamieniony i podmieniał agentów podczas testów walki ma jedną wadę- późniejsza walka Daisy. Gdyby była podmieniona nie mogłaby używać mocy. No chyba że cała akcja toczyła się tam w celu podmienienia Daisy po walce.
Z ta walka Daisy z Superiorem to mysle, ze bylo raczej tak, ze Superior od poczatku dal znac Radcliffowi, ze chce dorwac Coulsona. Kiedy ci dwaj sie wreszcie spotkali to Coulson stwierdzil, ze dla niego Superior jest nikim, a skoro Daisy ma problemy z tym co robia Watchdogs i od dluzszego czasu probowala dorwac osobe, ktora ich finansuje to Coulson pomyslal, ze to ona powinna wyrownac rachunki z Superiorem.
Jesli chodzi o moment kiedy kogo podmienili to mysle, ze Mace'a podmienili jeszcze przed tym nim obudzil sie w celi, Macka chwile po tym jak wszedl do ich bazy, Coulsona po tym jak wybiegl od Superiora i na koncu Daisy po walce z Superiorem.
Jak dla mnie to, ze Fitz bym sam przez chwile nic nie znaczy. Skoro Radcliffe i Aida byli w stanie podmienic Daisy to co mogloby ich powstrzymac przed podmienieniem Simmons z Davisem- podmienic ich dwojke byloby latwiej niz Daisy albo Coulsona wiec wydaje mi sie, ze Aida i Radcliffe obrali sobie za cel kierownictwo Shield, nie mieli czasu zeby podmienic wszystkich wiec zdecydowali sie podmienic najpierw tych ktorzy stanowili dla nich najwieksze zagrozenie czyli tylko tych z mocami i umiejetnosci w walce, gdyby mieli wiecej czasu to pewnie zabraliby sie tez za Fitza, Simmons i Davisa.
Wykryto 4LMD w momencie skanu, czyli gdy wchodziła czwórka, która była na zdjęciu. I oni są na pewno LMD. Pytanie jest tylko czy i Fitz + Jemma są także. Raczej Fitza nie mogli wcześniej podmienić, bo skaner by zadziałał już dawno. Myślę jednak, że oni też są podmienieni, ale nie zdają sobie sprawy. W końcu każdy stracił poczucie czasu. Mowa była o zbiornikach z gazem - w pewnym momencie po tym jak Daisy skopała dupę Superiorowi wypuszczono gaz i wszyscy poszli spać. Gdyby nie podmieniono Fitza i Simmons to pamiętaliby, że się obudzili, a tego nie pamiętają, więc muszą być LMD, którym wyczyszczono pamięć do odpowiedniego momentu - jak May gdy pokazali retrospekcję z jej złapania.
Aida powiedziała, że zostali podmienieni główni agenci. Ewentualną możliwością jest, że jeśli liczba 4 jest wiążąca ze względu na skan to Coulson, Mack, Fitz i Simmons są podmienieni. Mace nie było co podmieniać, a zresztą byłoby trudne ze względu na jego stan i to jak trzeba by było dodatkowo spreparowac LMD. Plus byłby problem z leczeniem i możliwość odkrycia, że nie jest człowiekiem. LMD Daisy nie miałaby mocy. Gdyby musiała jej użyć to by się plan wyłożył i zostałaby odkryta.
Myślę, że LMD May, Fitz i Simmons będą walczyć po stronie SHIELD, a reszta po stronie Radcliffa i dzięki temu potem LMD będą miały otwartą drogę do bycia w SHIELD.
wydaje mi sie, ze Aida wspominala na koniec cos o tym, ze teraz czworka LMD spelni swoje zadanie czy cos takiego wiec sadze, ze Fitz i Simmons sa prawdziwi
Czy ja dobrze zrozumiałem, czy Superior w rzeczywistości jest zwykłym popychadłem i w tym odcinku wystawili go dla Daisy, żeby ją po prostu zajął na chwilę? ;P
Superior chcial dorwac Coulsona ale ten stwierdzil, ze dla niego Superior jest nikim, a skoro Daisy nienawidzi Watchdogs i od dluzszego czasu probowala dorwac osobe, ktora ich finansuje to Coulson pomyslal, ze to ona powinna wyrownac rachunki.
Potwierdzone info. Przerwa bedzie miedzy odcinkami 15 a 16. Nie powiedzieli jeszcze jak dluga ale ja osobiscie obstawiam 4 tygodnie, za tydzien sie dowiemy.
Patrząc na to kiedy kończyły się poprzednie sezony to serial pewnie wróci na początku kwietnia. A jeśli finał miałby mieć 2 odcinki i kończyć się w połowie maja to jeszcze tydzień później.
Musza jakies przerwy zawsze robic. Od konca wrzesnia do polowy maja musza wyemitowac 22 odcinki. 2 i 3 sezon byly zbudowane z 2 czesci wiec byla jedna dluga przerwa, ten sezon zbudowany jest z 3 czesci wiec sa 2 miesieczne przerwy i jedna krotsza na wybory, cale szczescie, ze nie wrocili do schematu z 1 sezonu gdzie praktycznie co 1, 2 lub 3 odcinki byla jakas przerwa bo dopiero bylo dobijajace (jesli sie nie myle to seriale DC maja cos w stylu tego schematu- co 4 czy iles odcinkow przerwa).
3. segment 4. sezonu Agentów zacznie być emitowany 4 kwietnia a ostatni odcinek zostanie wyemitowany 16 maja. Tym razem nie będzie dwugodzinnego finału.
Teoretycznie z MCU-Wikii ale od mają info stąd http://www.thefutoncritic.com/showatch/marvels-agents-of-shield/listings/
Dzieki za link. Nie znalam tej stronki. Zastanawia mnie skad oni maja te informacje. :P Wiesz moze o co chodzi z tym, ze niektore odcinki sa przekreslone?