Orientuje się ktoś czy powstanie 5 sezon? Szukam jakichkolwiek informacji i nie mogę nic znaleźć...
Ciagle czekamy, ABC musi oglosic czy AoS dostana kolejny sezon do 15 maja. Jak bedzie cos wiadomo to zrobie post bo duzo osob sie pytalo.
Sezon 3 odcinek 1 - 1.72... odcinek ostatni 1.03 - spadek oglądalności o ok 2 mln widzów.
Sezon 4 odcinek 1 - 1.11 ... odcinek ostatni 0.65 - spadek oglądalności o ok 1,3 mln widzów... największy spadek był przy 10 odcinku.
Biorąc pod uwagę statystyki i 19 miejsce w ratingu AoS, niestety martwię się że mogą anulować serial;/ Z drugiej jednak strony, jest to serial dla "wybranych", fanów biorąc to pod uwagę, nie jest źle :) Nie znam się na tym, widzę tylko cyferki które, teoretycznie, źle wyglądają... śledzę newsy Marvela...Mam nawet datę premiery 5 sezonu - 26 września 2017. Nie od ABC, więc nie traktuję jej poważnie :)
Ludzie pracujacy przy serialu- showrunner, szef Marvel TV i szef od efektow specjalnych oraz ktos tam wazny z zarzadu ABC wypowiadaja sie pozytywnie o przyszlosci serialu, chociaz zaden nie potwierdzil 5 sezonu. 4 sezon troche ciezko porownac do 2 i 3 sezonu przez godzine emisji (1 sezon o 20, 2 i 3 sezon o 21, a 4 sezon o 22), w USA nazywaja to "death time slot" bo jeszcze zaden serial nie przetrwal tej pory emisji ale ABC jakis czas temu oglosili, ze AoS pobili rekord ogladalnosci z tym wszystkich seriali emitowanych o 22 wiec nadzieja jest. Pozostaje czekac, stacja musi oglosic czy serial dostanie kolejny sezon czy nie najpozniej w dniu 15 maja wiec final (16 maj) bedziemy ogladac juz znajac decyzje, oby byla pozytywna. ;)
Ta 21:00 to chyba od 10 odcinka 4 serii, bo w Polsce, do 9 odcinka miałem je ok 2:30, a od 10 odcinka 3:30 nad ranem. Liczę, bardzo liczę, na 5, 6, 7, 8, 9, 10.../ itd, sezon :)
Od poczatku 4 sezonu zmienili godzine emisji, dzieki temu mogli uzyc Ghost Ridera, podkreslali to w kazdym promo. :P Moze to wynika ze zmian w roznicach czasowych- wschodnie i zachodnie wybrzeze itp. Tez z checia zobaczylabym duzo wiecej sezonow ale jesli Marvel nie zmieni swojej polityki co do AoS to moze sie skonczyc juz na 5, ewentualnie na 6, a szkoda bo to jeden z najlepszych seriali jakie ogladam.
Ja nawet nie wiem kiedy w Polsce jest zmiana czasu, samo mi się zmienia w zegarkach :) Przyznaj że 26 września był by fajną datę na premierę 5 sezonu... wiesz, Inhumans, gościnnie w AoS :)
A no data fajna biorac pod uwage, ze od tego dnia beda emitowane w kinach IMAX dwa pierwsze odcinki Inhumans i po dwoch tygodniach beda tez emitowac serial na ABC- pewnie o 21 we wtorki. 26 wrzesnia jest nawet realna data-
wszystkie premiery sezonow AoS odbywaly sie miedzy 20 a 29 wrzesnia.
Hmm? Ma być serial Inhumans? Nie siedzę i ie śledzę newsów i takich tam, wiec mogę nie wiedzieć, a tyle tego wszystkiego jest... A skoro mowa o Nieludziach, to czy orientujesz się może, co to była za akcja z bratem pani senator, że po wrzuceniu go do wody, jego ciało ponownie pokryło się "kokonem" jakby ponownie miał przejść przemianę? czyżby był trochę jakby nieśmiertelny? Nie zauważyłem, czy ktoś tu poruszał tą sprawę, ale też nie czytam zawsze wszystkiego, a akurat to forum, trochę zaniedbałem.
Tak, serial Inhumans ogloszono w styczniu, teraz trwaja zdjecia. W USA premiera 2 pierwszych odcinkow bedzie 26 wrzesnia w kinach IMAX, a pozostale 6 odcinkow zostanie wyemitowane przez stacje ABC. Wczoraj opublikowali plakat wiec jak na moje to na dniach mozna spodziewac sie pierwszego teasera. https://twitter.com/Marvel/status/859422729832988674 W internecie pojawilo sie pare zdjec z planu i juz nasuwa mi sie na mysl ogolny zarys fabuly.
Tak, tlumaczylam ta sprawe w poscie do tamtego odcinka ale nie ma problemu, powiem jeszcze raz. ;) Ten proces w komiksach nazywa sie "Secondary Terrigenesis" i jedyna postac, ktora przychodzi mi do glowy, ktora temu ulegla to czlonek rodziny krolewskiej Gorgon- pojawi sie w tym serialu, to kuzyn krola Black Bolta i naczelnik ochrony. Kiedy za pierwszym razem przeszedl terrigeneze dostal kopytka, po ponownym wystawieniu na terrigen od tulowia w dol zmienil sie byka, takze zmienila sie sila jego mocy- mial te same moce ale byly potezniejsze, takze cena mocy byla wieksza.
Ogolnie to terrigeneza nie moze sama z siebie nastapic (w calej historii komiksow byla tylko dwojka Inhumanow, ktorzy otrzymala moce bez dzialania krysztalow terrigenowych ale bylo to spowodowane przez inne czynniki- Daisy Johnson i corka Gabrieli- siostry Inferna, u Daisy bylo to spowodowane zbyt powaznym uszkodzeniem DNA ze strony zarowno ojca jak i matki, a Gabriela zostala wystawiona na dzialanie chmury terrigenowej pod sam koniec ciazy), wiec obstawiam, ze w przypadku brata pani senator bylo to wywolane przez rozpuszczone krzysztaly terrigenowe, ktore ciagle kraza w wodzie (od finalu 2 sezonu).
Aha, masz rację z tymi kryształami w wodzie.Zapomniałem o tym fakcie, że to ciągle może tam być.Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi.
Dali news już, będzie 5 sezon agentów. Jeszcze daty premiery, nie widziałem...
Tak tak, cale szczescie :) juz wczoraj temat otworzylam bo za duzo tych tematow by bylo do odszukania gdzie sie ktos pytal, obstawiam premiere AoS na 26 wrzesnia, ewentualnie 19. Inhumans beda mogli ucierpiec bo ich odcinki maja byc emitowane we wtorki, AoS pewnie zostana o 22, o 21 jest Flash, a o 20 Legends of Tomorrow wiec o ktorej by Inhumans nie lecieli to bedzie kolizja z serialami DC. LoT byli zawsze w czwartki ale na przelomie zimy/wiosny zmienili na wtorki, moze z przyszlym sezonem wroca w stare miejsce.
AoS mogą przenieść na inny dzień, np na czwartek lub na piątek o 22.00. Wtedy byłoby OK - przed weekendem można dłużej posiedzieć przed telewizorem, a w sobotę nie zrywać się z rana, tylko się wyspać.
to bardziej zalezy od szefostwa ABC, a oni tego nie zrobia, dla nich wtorki to dni kiedy emituja seriale sci-fi :P
Podobne seriale mają to do siebie, że dobrze sprzedają się w wersji pudełkowej, oraz że fani często będą do nich wracać.
ABC musi zdecydowac czy AoS dostana kolejny sezon najpozniej 15 maja- jakas tam uroczystosc czy cos wiec final bedziemy ogladac znajac odpowiedz, oby sie udalo ;)
Oby, oby.A tak jeszcze puszczając wodze fantazji, (piszę to, będąc dopiero świeżo po odcinku 19-tym) czy możliwy jest powrót którejkolwiek z uśmierconych postaci typu Trip, czy Ward, albo obaj naraz, skoro mają teraz maszynkę do "produkcji" ciał? Widzę w zapowiedzi odc. 20, że taką opcję "Zły Fitz" przedstawił doktorkowi.Może to trochę głupie, ale mają okazję zrobić taki myk.Nie zapominajmy, że to świat komiksowy i nie było by w tym nic dziwnego.Ward w wersji "strukturalnej" jest całkiem spoko.Chodząca dobroć ;)
W gre wchodzi Darkhold wiec niczego nie mozna wykluczac. Darkhold to jeden z najpotezniejszych przedmiotow w komiksach Marvela i nie raz niezle namieszal. Pytanie tylko czy jesli juz przywrociliby jakas postac to w jakim stopniu bedzie ta postacia, a w jakim stopniu bedzie "sztuczna" oraz druga kwestia jest taka czy tworcy serialu beda woleli aby ich postacie pozostaly martwe czy beda chcieli sie bawic we wskrzeszanie bo pomimo tych wszystkich zawirowan jak na przyklad z Wardem to jednak nigdy nikogo nie przywrocili w serialu do zycia.
W serialu stricte nie. Ale Coulson umarł na wiele dni i jakoś ma się dobrze. Poza tym zawsze jest ten pierwszy raz.
No wiesz to jest to co odroznia AoS od seriali DC/CW, w Arrow jak ktos zginie to nikogo to nie obchodzi bo kazdy wie, ze zajmie im to krocej albo dluzej ale na pewno wroci do zycia.
W AoS stracilismy wiele postaci i nikt nie wrocil. Owszem Ward zginal i wrocil jako Hive i pozniej jako dobry Ward we Framework ale Ward jest nadal trupem. Coulson zostal wskrzeszony na potrzeby serialu ale ze niejako odbylo sie to przed rozpoczeciem akcji serialu wiec tego nie licze.
Z glownej obsady stracilismy juz Warda, Lincolna, Bobbi, Huntera i Radcliffe'a. Konczymy sezon i nadal wszyscy sa martwi, no poza Bobbi i Hunterem bo oni nie zgineli ale mieli emocjonuje pozegnanie i juz nigdy ich nie zobaczymy wiec to tak jakby zgineli. Stracilismy tez wiele drugoplanowych postaci i nikt, a nikt nie zostal wskrzeszony.
A w serialach DC/CW mozna by wymieniac bez konca, od dawna juz ich nie ogladam i staram sie je wyprzec z pamieci ale jednak lista jest potezna, na szybko do glowy przychodza mi Sara, Captain Cold, Wells, Deadstroke, rodzice Barry'ego- raz martwi, a raz zywi i tych postaci jest o wiele wiecej.
Nawet w serialach Netflixa zaczyna sie ten cyrk ale tu nie zaczne ci wymieniac bo to spoilery do DD s2, IF s1, Defenders.
Jeśli liczyć tylko Ziemię 1, to rzeczywiście raz martwi, a zaraz sobie ładnie chodzą, tak to jest z mieszaniem w czasie. I akurat Wells z Ziemi 1 jest bardzo martwy, chyba że chodzi ci o jego twarz - RF lub pozostałe Ziemie, ale to prawie inne osoby - HR to nie do końca to samo co Harry.
Postaci z seriali Netflixa nie musisz wymieniać, wiem o kogo chodzi. Może po prostu pozazdrościli kolegom z CW? A tak serio, to i w komiksach Marvela nie brak wskrzeszeńców (jest w ogóle takie słowo???).