PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28541
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

6x05 The Other Thing

ocenił(a) serial na 9

Mamy polaczenie watkow i scen dwoch ekip. Planeta Chronicomow zostala zaatakowana przez te nietoperze, ktore teraz atakuja Ziemie, a jeszcze wczesniej zaatakowaly inne planety na ktorych byli Sarga z ekipa. Nie wydaje mi sie, ze to koniec Konfederacji bo przeciez w poprzednim sezonie mieli wiecej tych duzych okretow i przypuszczam, ze watek starego Kasiusa moze jeszcze powrocic. Ciekawe jest to, ze Sarge nie starzeje sie jak ziemianie. To co chce zrobic Sarge to jak watek troche jak z Secret War - poswiecic jedna planete aby ocalic wiele planet - tyle ze tam chodzilo o kolizje planet, a tu o kogos na wzor Galactusa. W idealnym swiecie Shield, ekipa Sarga i CHronicomy polaczyliby sie w celu zwalczenia nietoperzy i ich szefa. Teraz mamy wszystkich razem w Lighthouse, minus Fitz i Simmons. Nie wydaje mi sie, ze Enoch zdradzil Shield, bardziej wyglada na to, ze gra na dwa fronty i chce zapewnic bezpieczenstwo i przetrwanie zarowno swoim przyjacielom z Shield, jak i swojej rasie. Na koniec to co wpuscili do Fitza to byl zapewne tylko gaz usypiajacy aby mogli przeniesc go do Simmons.

ocenił(a) serial na 9
keteek

Prawie zapomnialabym o tym, ze nietoperz i monolity maja podobna sygnature. Na pewno wiemy, ze jeden kontrolowal przestrzen, drugi czas, a trzeci byl zagadka. Dotad myslalam, ze skoro tamte odpowiadaly za czasoprzestrzen to ten za rzeczywistosc - inne wymiary i rzeczywistosci. Teraz jak ten nowy doktorek wpadl na to, ze moze chodzic o zycie i smierc to nasuwa mi na mysl postac Annihilusa z komiksow (zaznaczam, ze to tylko teoria), w kazdym badz razie wyglada troche jak robal/ptak i ma zwiazki zarowno z kosmosem, jak i innymi wszechswiatami/rzeczywistosciami wiec wiaze sie to z tym co aktualnie przerabiamy w serialu. Ale postaci kojarzonych ze smiercia jest znacznie wiecej w Marvelu, poza wspomnianym Galactusem i Annihilusem, jest jeszcze na przyklad Hades czy tez Hel (dziewczyna Thanosa). No i doktorek ruszyl w poszukiwaniu tropu za monolitami - pamietamy, ze pierwszy byl przez lata w posiadaniu Shield, a wczesniej miala go Hydra.

ocenił(a) serial na 8
keteek

Sezon się rozkręca. Znowu jest oczekiwanie na kolejny odcinek. Nie wiem czy jak w poprzednich latach ale jest nieźle. Zobaczymy jak dalej. Ma być 13 odcinków ?

ocenił(a) serial na 9
Adamo

Tak, ten i nastepny sezon maja po 13 odcinkow

ocenił(a) serial na 8
keteek

Nareszcie jakiś konkretny odcinek.
Bardzo fajny powrót do trzeciego monolitu z poprzedniego sezonu - rzeczywiście nic nie było tak naprawdę o nim wiadomo, bo motyw z "wymiarem strachu" to raczej nie mogło być wszystko co z nim związane.
Również podobało mi się rzucenie sporo światła na wątek Sarge'a, chociaż ta końcówka lekko mi zgrzyta, May jak zwykle wygrywa z liczniejszym wrogiem pomimo fatalnej sytuacji startowej - trochę mnie to irytuje. Dodatkowo Sarge po tym biciu na sam koniec nie miał ani zadrapania na twarzy :/
Miałem też spore obawy co do tego jak i czy zostaną połączone wątki kosmiczny z ziemskim, a tu taka pozytywna niespodzianka w tym odcinku :)