PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28541
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Wieści sprzed chwili. Agenci dostaną 6 sezon. Wg strony http://variety.com/2018/tv/news/agents-of-shield-season-6-abc-1202803343/ kolejny sezon dostanie tylko 13 odcinków. To chyba znak że kolejny sezon może być jednak ostatni.

ocenił(a) serial na 10
hornet

Niech serial przenoszą na Netflixa, tam jakoś nie ma problemu żeby lecieć z sezonami nawet bardzo słabych seriali, a przecież na Netflixie i tak już znajduje się całą gromada "Defenders"

chotom18

Pisząc o słabych serialach masz na myśli te ze słabą oglądalnością? Liczby odcinków trochę szkoda bo Agenci to dla mnie jeden z nielicznych seriali (z tych które oglądam) które nie nudzą mimo ponad 20 odcinków. W serialach DC połowa sezonu to praktycznie same zapychacze. Z drugiej strony niejaki Frank Castle aka Punisher nudził mnie nawet przy 13 odcinkach.

użytkownik usunięty
hornet

mam tak samo :c szkoda, ze tylko 13

Może potem powiększą tę liczbę do 22-odcinkowego sezonu.

ocenił(a) serial na 9
sakinom11

Szefostwo ABC mowilo, ze w trakcie krecenia sezonu rozwazy czy nie podwyzszyc ilosci odcinkow z tych 13 ale osobiscie oceniam szanse na to jako BARDZO znikome. W trakcie krecenia sezonu nie tak latwo zmienic liczbe odcinkow - na mniejsza liczbe nie jest ciezko ale na wieksza to juz duzy problem. Jest harmonogram, budzet, stale place (dokretki kosztuja MEGA), aktorzy i obsada maja zabukowane terminy. Moze 1 czy juz na prawde ewentualnie 2 odcinki daloby sie gdzies docisnac (kosztem czasu i wkladu innych odcinkow) ale wiecej graniczy z cudem. Cos czuje, ze zostana przy tych 13 odcinkach, tym bardziej, ze serial jest ciagle na ABC, a oni jakby mogli to pozbyliby sie AoS ponad 2 lata temu wiec sami z siebie nie dadza im tych dodatkowych odcinkow.

keteek

Wiem, wiem. Ale pomarzyć zawsze można :)

ocenił(a) serial na 10
hornet

Nie tyle że słaba oglądalność, co słaba przyciągalność serialu do siebie np. przez słabą fabułę.

Dobre pokierowanie AOS w kierunku bardzo dużego połączenia z filmami mogłoby dać realny wzrost zainteresowania. fanów filmów są miliony ale co która osoba słyszała że jest AOS i że Coulson żyje ? Małą wzmianka w filmie i rzeszę fanów się powiększy.

Powinni połączyć Deffender, AOS i filmy w jedną całość - wtedy seriale napędzają filmy i na odwrót.

chotom18

Myślę że jest szansa że postacie z seriali w końcu pojawią się w filmach. Ale a Agentach raczej nie. Tym bardziej jesli to ostatni sezon.

chotom18

Fabuła AoS jest jak najbardziej ok i serial sam się obrania. To oglądający mieli jakieś niebotyczne wymagania po Avengersach i spodziewali się multum powiązań,superbohaterów i cameo. A serial przecież ma tytuł "Agents of SHIELD", a nie "Pomocnicy Avengers". I, niestety, przestali oglądać po kilku odcinkach, które przecież budowały serialowe relacje i uniwersum. Bo nie spełniał ich wygórowanych wymagań. Dlatego mało kto go ogląda.

ocenił(a) serial na 9
hornet

Zgodze sie. AoS to jeden z nielicznych seriali, ktory przy 20+ odcinkach potrafi poprowadzic fabule bez zapychaczy. W takim Arrowverse niemal polowa sezonu to zapychacze, a pozniej wychodzi odcinek przed finalem gdzie Felcia i Oliver przez bite 45 minut gadaja o ich zwiazku. :P Chociaz 13 czy 8 odcinkow tez nie gwarantuje sezonu bez zapychaczy, taki Iron Fist mimo tego mial ich pelno.

keteek

So true. Z Arrow i Flasha obejrzę tylko 2 ostatnie odcinki.

ocenił(a) serial na 9
hornet

wg oficjalnych źródeł jak Fb czy tweeter i większości obsady to już w 100% pewna informacja, dosłownie przed chwila wszystkie media społecznościowe zagrzmiały o tym ze 6 sezon jest pewny ale póki co na razie tylko 13 odcinków

hornet

A mi to pasuje. Niech będzie 13 odcinków, ale z budżetem na 22 ;) A jeśli ma być to finałowy sezon, to też się nie obrażę, byle fajnie połączyć wszystkie wątki i dać fanom satysfakcjonujące zakończenie. Plus powroty postaci z drugiego planu znanych z poprzednich sezonów. Trzymam kciuki <3

ocenił(a) serial na 10
hornet

Wspaniała wiadomość, aż człowiekowi lżej na sercu, o jeden stres mniej :D

ocenił(a) serial na 9
hornet

Tez mi sie wydaje, ze to bedzie ostatni sezon. Jednak poszli na kompromis.

Marvel chcial za wszelka cene aby serial byl emitowany w czasie premiery filmu Captain Marvel aby za sprawa Clarka Gregga wykorzystac 6 sezon jaka pewnego rodzaju promocje filmu. Dlatego przypuszczam, ze ten sezon pojawi sie dopiero pozna zima lub na wiosne, a nie na jesien.

Disney po prostu chcial aby AoS byli dluzej na antenie.

ABC juz w trakcie 3 sezonu chcialo sie pozbyc serialu z 4 sezonem ale widocznie nie maja za duzo do gadania. :P

hornet

No i ogłoszono, że Agenci wrócą dopiero latem 2019 roku. Czyli przed nami rok przerwy, ale to dobrze. Będą mogli po raz kolejny połączyć wszystko z całym MCU. No i skoro mają sporo czasu, żeby się przygotować, to liczę na naprawdę duże emocje :)
Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie ma to sens :)
Zakończy się pewien etap w historii MCU i tym samym można zakończyć serial.

ocenił(a) serial na 9
balex

Dokladnie. Feige powiedzial, ze 4 faza MCU bedzie inna niz dotychczasowe wiec jesli AoS skoncza sie na 6 sezonie to skoncza sie razem z faza 3 co ma wiele sensu. Nie wiadomo na czym skupia sie w 4 fazie ale skoro jest tam Spider-man i Straznicy Galaktyki to chyba nie moze sie az tak roznic. Szefostwo ABC powiedzialo na Upfronts, ze nie wyklucza powstania 7 sezonu ale im wierzyc nie mo co skoro od 3 sezonu planuja juz zakonczenie serialu. :P Cale szczescie, ze Disney i Marvel maja wiecej do gadania niz ABC. Chociaz wedlug mnie 7 sezon tez bylby super ale moze lepiej zakonczyc serial po 6 sezonie kiedy wszystko jest jeszcze super, niz popelnic te same bledy co Heroes, Lost, the Big Bang Theory - to znaczy ciagnac na sile. Ogladalnosc jest juz teraz ok/slaba i nie wiadomo co to ponad roczna przerwa zrobi. Normalnie przerwa rodem z Gry o Tron. :P

ocenił(a) serial na 9
keteek

Może też skoro jest taka długa przerwa to przynajmniej 6 sezon będzie istotny dla MCU. Wypuszczenie 6 sezonu po Avengers 4 może jeszcze zachęcić osoby, które nie oglądały serialu. Skoro tylko 13 odcinków to może będzie więcej gościnnych występów? Mógłby kiedyś pojawić się choćby Hawkeye.

ocenił(a) serial na 9
hornet

6 sezon ma powrocic dopiero latem 2019 - oficjalne.

Nieoficjalnie podaje sie, ze odcinki zostana wyemitowane od czerwca do sierpnia.

Troche mnie to zaskoczylo, tyle gadali o Captain Marvel i Avengers 4 to zakladalam, ze wyemituja je od polowy lutego do polowy maja ale pewnie czekaja az film A4 odwroci skutki A3 wiec obsada bedzie serialy mogla powrocic i w ten sposob nie zaspoileruje to filmu A4.

keteek

Albo taki zabieg służy temu, by olać nikłe już połączenie serialu z filmami.

ocenił(a) serial na 9
ponczi88

Nikle? W tym sezonie odniesli sie do Thor Ragnarok i Inhumans, a odcinki 19-22 mocno nawiazuja do Infinity War i cos czuje, ze ten sezon moze skonczyc sie tak samo jak film Infinity War - to by tlumaczylo ta przerwe - urwanie akcji podczas Avengers 3, a powrot podczas Avengers 4.

ocenił(a) serial na 9
keteek

Czyli coraz bardziej prawdopodobne, że może nas czekać przeskok w czasie o te kilka lat.

keteek

Tyle, że to wszystko ma miejsce po wydarzeniach z filmów. W samych filmach wciąz nic. Mi osobiście brakuje takiej prawdziwej łączności. Nawet o Wakandzie nie było nic i otwarciu na świat.
Datas emisji nawet wskazuje, że wszystko co zobaczymy będzie miało miejsce po wydarzeniach z filmów.

ocenił(a) serial na 9
ponczi88

Do akcji z filmu Black Panther ciezko sie jakkolwiek odniesc bo akcja filmu ma miejsce 10 dni po wydarzeniach z Civil War czyli jest to maj 2016, gdzie agenci sa teraz gdzies w 2018 roku wiec dziwne zeby sie odnosili do wydarzen sprzed dwoch lat. Niby ten Ruby Chakram byl zrobiony z vibranium wiec to pewnie najwieksze odniesienie jakie moga zrobic i zachowac przy tym sens czasowy.

ocenił(a) serial na 8
keteek

No to wykrakałem o tej rocznej przerwie :D

ocenił(a) serial na 9
MithrandirII

No :) Rozumiem czemu ta przerwa ale to i tak sprawia wrazenie wiecznosci. :P
Skoro sezon 5 konczy sie w maju 2018, to normalnie premiere 6 sezonu bylaby we wrzesniu 2018, a mu musimy czekac do czerwca 2019, gdzie na dobra sprawe zaczynaliby juz pracowac nad 7 sezonem. Lepiej o tym nie myslec. :P Moze dzieki tez przerwie beda mieli czas naprawic oswietlenie w serialu. :D Czasami ciezko kolory odrozniac, prawie caly sezon 5a zajelo mi polapanie sie, ze kurtka May jest w kolorze fioletowym, a nie czarnym. :P

keteek

To oświetlenie prawie jak w DCEU, co już samo w sobie jest straszne.

MithrandirII

I ja. Zostają nam tylko powtórki :)

ocenił(a) serial na 10
sakinom11

Płakałem pół godziny po ostatnim odcinku jak to fitz nie żyje. Czemu nie pokazali grobu Gdzie stypa... Aż rok czekania.. najlepszy serial jaki oglądałem ciągle akcja nowa fabuła aż współczuję bohaterom mają wiecznie przerąbane

kostexx

Ja ryczę za każdym razem, gdy oglądam tą scenę - czy to w odcinku czy fragment na youtubie. Oglądałam też kilka reakcji na youtubie i niemal wszyscy płakali.
Ale spoko. Mamy oryginalnego, z tej lini czasowej, Fitza w kosmosie.

ocenił(a) serial na 10
hornet

Jest szansa na powrót Ghost Ridera w 6 sezonie?

ocenił(a) serial na 9
WygenMiLinka

Jakas szansa jest, chociaz to za wczesnie zeby mowic o tym co bedzie w 6 sezonie. W kazdym badz razie aktor go grajacy ma w kontrakcie klauzule odnosnie warunkow powrotu i jest otwarty na propozycje. Wszystko tak na prawde zalezy od tego jaki budzet dadza 6 sezonowi i czy producenci beda w stanie jakos wplesc jego postac w historie.