PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28544
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Jestem właśnie po seansie nowych Avengersów , i szczerze jako fan wszystkich filmów i seriali trochę się zawiodłem końcówką filmu ( ta cześć po bardzo długich napisach gdzie połowa sali wyszła).

Jak dobrze wiadomo w tym samym świecie mamy Avengersów, ale również pozostałości po Tarczy (serial Agenci tarczy), oraz bohaterów NY (Defenders).
Aktualnie w Agentach Tarczy było kilkusekundowe nawiązanie do Thanosa(ukazany jego statek), liczyłem że po napisach dostaniemy idealne połączenie seriali i filmów - powrót agenta Coulsona wraz z Quake i Defenders i całą resztą a dostaliśmy powrót człowieka który wszystko zostawił i przekazał pałeczkę Coulsonowi

Filmy kinowe coraz bardziej odbiegają od zapoczątkowanych przez nie same - Agencji SHIELD ( która została reanimowana - czyżby Avengersi nie oglądali TV ? ), natomiast seriale mają coraz trudniejsze zadanie w połączenia historii filmowych. Sam jestem ciekaw po finale dzisiejszych Avengersów jak potoczy się historia Agentów Tarczy ( tym bardziej że wcześniejsze sezony mocno swoją fabułą nawiązywały do filmów kinowych)

ocenił(a) serial na 9
chotom18

Może nawiązaniem będzie to, że choćby ci kosmici rozsypią się, jak pozostali? A może słowa Robin odnośnie Coulsona mają większe znaczenie? Zobaczymy, mimo że ja zawsze miałem i mam nadzieję na powiązania filmów, seriali to powoli zaczynam tracić tą nadzieję pewnie i tak późno.

ocenił(a) serial na 10
michal98_filmweb

Dziś doczytałem że Coulson pojawi się w filmie "kapitan Marvel" - film wraca do lat 90 - więc dostaniemy w pełni działające SHIELD, dyrektora Fury, masę ukrytej Hydry i nadzieje na Avengers 4 że jednak kogoś z serialu pokażą

ocenił(a) serial na 9
chotom18

Mam te same odczucia. Jakos ciezko uwierzyc w to, ze Avengersi walczyli na taka skale ale nie klopotali sie nawet zeby poprosic Furego albo Hill o wsparcie, a wiadomo, ze ci maja swoje kontakty. A tak wg to co Fury i Hill robili przez caly film? Na calej Ziemi walki, a oni jada sobie spokojnie samochodem i maja wylane na wszystko. :P

Nie jestem pewna do kogo nalezal ten statek z wizji, na ta chwile wydaje mi sie, ze nalezal do Konfederacji (taki plot twist).

Tez nie podoba mi sie, ze filmy ignoruja seriale, a bardziej wkurza mnie to, ze do Ant Man and Wasp woleli obadzic jakiegos nowego aktora jako "agenta Shield" niz uzyc kogos z serialu. Skoro i tak wprowadzaja nowa postac to czemu do cholery nie mogli wprowadzic jednej z serialu. Tylko by na tym zyskali, kompletnie bez sensu dla mnie.

ocenił(a) serial na 10
keteek

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Akcja na ziemie trwała kilka minut i ich celem była ochrona kamienia a nie planety. Stark i Spiderman po jednej walce znikneli z planety. Banner Capitan Ameryka i reszta chcieli chronic kamienia. Właśnie nie było czasu na nawiązanie do ukrytej Tarczy.
Nawiązaniem był fury który mógł coś wiedzieć ale jak sam sie zorientował to zniknął, dając sygnał do Capitana Marvela. Idealnie połączyli z serialem. Ciekawe jak serial połączy sie z AVIW, bo połowa ekipy powinna zniknąć....

ocenił(a) serial na 9
lukix

Nie o to mi chodzilo.
Chodzilo mi o rzeczywisty czas MCU. Czy akcja filmu rozgrywa sie wtedy kiedy akcja tych odcinkow serialu - np. jedno w kwietniu 2018, a drugie lutym 2018. Jesli film i aktualne odcinki serialu dzieja sie w innym czasie to logiczne, ze odniesienia pojawia sie pozniej.
Lub jesli Avengersi zaraz po finalowych scenach filmu cofna sie w czasie zeby naprawic to wszystko to serial nie bedzie mial nawet okazji aby sie do tego odniesc - jak wczesniej bylo z Doctor Strange.

ocenił(a) serial na 10
keteek

Jeszcze jedno nawiązanie Marvel mógł zrobić, ale nie wiem czy to jest dobre wyjście. Chodzi o manipulacje czasem, zapoczątkował to w Strange'u następnie pętle czasową pokazał w Agentach Tarczy i tutaj pytanie czy w ramach tej pętli pojawił się Thanos (na logike tak), bo nie możliwe aby akcja filmu działa się przed AIW ponieważ nie byłoby połowy ekipy (nawet jakby to się stało kiedy byli w przyszłości to połowa innych by zniknęła). Więc tutaj jakieś ramy czasu są.
A jeśli to nie połączyli z AOS to możliwa jest też pętla Dr. Strange. On widział możliwe zakończenia i widział to kiedy wygrali. Więc pętla podobna do Dormammu lub po prostu Thanos stwierdzi że chce odzyskać Gamore i sam cofnie czas...

ocenił(a) serial na 9
lukix

Wydaje mi sie, ze agenci wrocili do 2018 roku ale sa w innym miesiacu w jakim wydarzylo sie Infinity War (albo przed wojna, albo po przywroceniu wszystkich do zycia) albo przeniesli sie do alternatywnej rzeczywistosci. Bo tylko na te sposoby mozna tlumaczyc dlaczego mamy do czynienia z dwiema roznymi apokalipsami, dlaczego agenci nie zostali i nie zostana wymazani itp.

keteek

Na moje oko nowi Avengers dzieją się w okolicy 2019. W końcu kolejna część będzie za rok, więc jakoś musiałoby być wyjaśnione skąd minęło tyle czasu. A tak, bedzie czas na Antmana. Jeśli agenci są w tym naszym roku, to całość jest między CW a Avengers.

ocenił(a) serial na 9
ponczi88

I tu mozesz miec racje. Avengers 3 i Avengers 4 beda sie dziac praktycznie w tym samym czasie. A3 skonczylo sie w taki sposob, ze wiadomo, ze pozostali Avengersi beda dzialac od razu, a nie siedziec rok i czekac na cud. Pytanie tylko czy oba filmy przypadaja na 2018 czy 2019 rok. Bo jesli na 2019 to jedynym odniesiem jakie bedziemy mogli dostac w serialu bedzie pokazanie wydarzec w rok wprzod w serialu, prawdopodobnie w dopiero w finale sezonu, jak to zrobili z finalem 3 sezonu. A jesli A3 i A4 przypadaja na 2018 to odniesienia moga pojawic sie kiedykolwiek chociaz wydaje mi sie, ze bezpieczniej bedzie poczekac takze do finalu sezonu bo skoro polowa obsady ma zniknac to dziwnie byloby to zrobic teraz skoro i tak maja problemy z inna apokalipsa. Zostaje jeszcze opcja, ze Avengers w A4 cofna sie w czasie i wymarza to jak Thanos "wymazal" polowe Wszechswiata i wtedy w AoS nikt by nie zniknal ale zostaje problem, ze to mogloby by zaspoilerowac A4.
Wiec tak czy siak seriale maja przekichane przez te filmy. :P