Czytając opis odcinków oraz oglądając zwiastun po odcinku 19, wynika że nie będzie nawiązań do nowych Avengersów. Jeśli będą to co najwyżej niewielkie. 20 najprawdopodobniej będzie omawiał kwestie Skye i jej lojalności wobec shield, a Inhumans. Tak przynajmniej wywnioskowałem z
zapowiedzi i tego opisu:
“Scars” – Skye is torn between her loyalty to S.H.I.E.L.D. and her connection to the Inhumans as tensions rise between the groups -- and Coulson reveals a secret he’s been hiding from even those closest to him, on “Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.,”
Myślę, że można spokojnie obejrzeć. Więcej nawiązań chyba nie będzie, avengers zajmą się Ultronem, natomiast agenci muszą zrobić porządek z Inhumans.
Obejrzyj Avengers bo chronologicznie 20 odcinek dzieje sie po filmie ;>
W zeszłym roku scenarzyści serialu „Agenci T.A.R.C.Z.Y.” zaserwowali bohaterom i widzom prawdziwe fabularne trzęsienie ziemi, a wszystko spowodowane było wydarzeniami z filmu „Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz„. Tym razem kinowy obraz nie spowoduje na małym ekranie drastycznych zmian, ale produkcja ABC będzie nawiązywać do „Avengers: Czas Ultrona„.
Producent Jeff Bell zdradził, że w 18. (premiera w USA wczoraj) i 19. odcinku 2. sezonu będzie można znaleźć garść smaczków, które będą niejako wprowadzać do otwierającej sekwencji filmu. Ten w Stanach Zjednoczonych ma premierę 1 maja, a więc pozostałe epizody serialu (20. z 5 maja i ustalony na 12 maja 2-godzinny finał) będą rozgrywały się już po wydarzeniach z „Czasu Ultrona” i po części skupiały na konsekwencjach działań Avengersów.
Łącznikiem pomiędzy obiema produkcjami będzie Maria Hill (Cobie Smulders), która pojawi się gościnnie w jednym z nadchodzących odcinków „Agentów T.A.R.C.Z.Y.”.
Bell obiecuje, że Grant Ward będzie miał znacznie więcej do roboty w końcówce 2. serii, a jego współpraca z Coulsonem i zdobyte przez nich informacje o HYDRZE sprawią, że fani „Agentów…” będą mieli jeszcze większą frajdę z filmu niż ci widzowie, którzy produkcji ABC nie oglądają.
zródło: naekranie.pl / marvel.com
20 dzieje się po Avangers??? Jesteś pewien? Bo mi sie jakoś inaczej wydawało.