PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28541
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Pojawiają się już pierwsze informacje, a raczej ploteczki:

https://movietvtechgeeks.com/agents-of-shield-devils-complex-earns-marvels-show- season-6/

Czy ktoś czytał/słyszał coś więcej?

Będę szczera, kocham Agentów i cieszę się na myśl o 6 sezonie, ale uważam, że zdecydowanie powinien to być ostatni sezon. I powinien być zdecydowanie bardziej spójny z resztą filmów. Mógłby się zakończyć na tym samym etapie, co Avengers 4. A sam Coulson powinien wrócić na duży ekran.
Wiem, że pojawi się w Captain Marvel i może to będzie jakiś impuls, żeby coś zmienić, żeby najlepsze postaci serialowe też przenieść do kina. Dlaczego tak myślę? Bo jak czytam coś takiego:

“Disney doesn’t want to lose another Avengers connection on network television,” our ABC source said. “With the upcoming season 5 finale coming in May, expect a season 6 announcement which should give diehard fans some good news.”

To lekko mi się wszystko w głowie przewraca, bo tu już od drugiego czy trzeciego sezonu nie ma żadnego powiązania. I wciąż uważam, i zawsze będę zdania, że to błąd. A jeśli już nie mogą połączyć Agentów z filmami, to niech ich chociaż połączą z innymi serialami. Przecież to, że bohaterowie będą się pojawiać w innych produkcjach nie musi od razu oznaczać, że te seriale stracą swoją tożsamość i oryginalność. Ale tym z Marvela ciężko to przetłumaczyć ;)
Takie jest moje zdanie, a co Wy na to?

ocenił(a) serial na 9
balex

Kazdy sezon ma jakies odniesienia do reszty MCU, tyle ze z kazdym sezonem sa one coraz mniejsze ale istnieja. Nic dziwnego bo w 1 sezonie wydali tyle kasy na goscinne wystepy i caly odcinek pilotazowy, ze niewiele zostalo na efekty specjalne na reszte sezonu.

Pelna lista gosci z innych gosci z innych produkcji (wybaczcie jesli pominelam jakas malo istna postac):
Nick Fury (cale MCU)
Maria Hill (Avengers/ Captain America: Winter Soldier/ Avengers Age of Ultron)
Jasper Sitwell (Captain America Winter Soldier/ The Consultant/ Item 47/ Thor/ Avengers)
Felix Blake (Item 47)
Lady Sif (Thor/ Thor the Dark World)
Peggy Carter (cale MCU)
Dum Dum Dugan (Captain America the First Avenger/ Agent Carter/ Agent Carter)
Morita (Captain America the First Avenger)
List (Captain America the Winter Soldier/ Avengers: Age of Ultron)
Gideon Malick (Avengers)
President Ellis (Iron Man 3)
Plus postacie, ktore zostaly wspomniane z imienia w innych produkcjach ale zobaczylismy je w AoS:
Crusher Creel/Absorbing Man (Daredevil)
Wiolonczelistka (Avengers)
zakonnica z Saint Agnes Orphanage (Daredevil)
Plus zostaje oczywiscie Stan Lee, ktory jest wszedzie. :P

Jesli chodzi o odniesienia to z kazdym sezonem sa mniejsze ale istnieja w kazdym sezonie, na szybko przychodza mi do glowy:
- sezon 1: tu nawet nie bede tego wymieniac bo bylo tego mnostwo, zarowno dwa filmy, postacie goscinne, wspominane watkow z filmow ktore mialy premiere przed serialem, mnostwo nawiazan do pierwszych Avengers, najwazniejsze bylo tutaj Hydra Uprising
- sezon 2: znowu za duzo zeby wymieniac ale ogolnie to postacie, film, watki itp., najwazniejszy jest tutaj Theta Protocol
- sezon 3: film Captain America Civil War, wspomnienie bitwy Capa i Iron Mana, wspomnienie smierci Peggy, Sokovia Accords, postacie (juz tylko Blake, Malick, Creel i syn Struckera), na poczatku sezonu bylo nawiazanie do firmy Pym z Ant Mana, wojna gangow z Daredevila, New York Bulletin z Daredevila -> wydaje mi sie, ze bylo cos jeszcze ale ciezko sobie tak z miejsca wszystko przypomiec
- sezon 4: Aryan Brotherhood z Daredevila, Judas Bullet z Luka Cage'a, wiecej Sokovia Accords, wspomniano Inwazje Chitauri, portale i magia jako nawiazania do Doctora Strange'a, niby cala wedrowka w kosmos to odpowiedz na Guardians of the Galaxy 2, tutaj tez wydaje mi sie, ze o czyms zapomnialam wiec musze sie jeszcze zastanowic
- sezon 5: wspomniano Inwazje Chitauri, wspomniano Thora w Londynie z Thor Ragnarok, nawiazano do wydarzen z Captain America the First Avenger, nawiazano do wydarzen z Avengers, pojawila sie zakonnica z Saint Agnes Orphanage (i to wszystko w przeciagu 5 odcinkow)

Sprawa polaczenia AoS z czymkolwiek nie jest taka prosta. Bo mimo, ze Jeph Loeb - szef Marvel TV nie raz wyrazil checi to nad nim jest jeszcze Kevin Feige, ktory znajduje zawsze jakas wymowke zarowno w sprawie crossoverow filmow, jak i seriali z roznych stacji.

Jesli chodzi o sam 6 sezon to jak na razie nie ma nic oficjalnego. ABC zawsze sie pozytywnie wypowiada sie o AoS, a jednak jak sie okazalo to juz w trakcie 3 sezonu planowali skonczyc na 4 sezonie. Chociaz wydaje mi sie, ze oni beda dalej tak kombinowac zeby nie podpasc Marvelowi i Disneyowi i miec chociaz jedna ich produkcje, dlatego zaczali krecic z Agent Carter, Most Wanted i Inhumans (zeby wepchac jakis w razie sukcesu w miejce AoS). Powiedzieli, ze w nadchodzacym czasie nie beda brac zadnych seriali Marvela. Wydaje mi sie zeby nie stracic pozytywnych stosunkow zostaja sobie pewnie tylko jeden, a AoS maja troche wieksze szanse niz Inhumans.

keteek

Kevin akurat nie jest nad Jephem. On jest niezależny. Jeph jest pod tym głupkiem Issakiem Permutterem, którego Kevin nie znosi i jego w większości za wszystko obwiniam. A te wszystkie przykłady, które podałaś to znam, ale to są bardzo, ale to bardzo słabe nawiązania. Uwierz mi, że interesuję się bardzo MCU. Może nie mam aż takiej wiedzy jak Ty, ale czytam dziesiątki opinii fanów i zwykłych widzów i dla nich te nawiązania nic nie znaczą. Jakby ich nie było. Bo są jednostronne. I widzę, że ludziom bardzo podobają się Agenci i wszyscy chcemy 6 sezon, ale potrzebujemy jakiejś większej więzi z tym wielkim światem.
Skoro Kevin myśli o zakończeniu tego co znamy po Avengers 4, to może byłoby to też dobre dla Agentów. No chyba, że odcinają się całkowicie od siebie i każde idzie w swoją stronę, kończą z 'It's all connected', to nie ma sprawy...