Jak w tytule. Oglądałem 4 sezony i przy 4 już troche się nudziłem, po obejżeniu pierwszego odcinka 5 sezonu jakoś nie mogłem się zebrać do oglądania. Ale skoro cały cykl zbliża się ku końcowi to czy warto jednak obejżeć ten sezon i czy są jakieś easter eggi z MCU, które może rzucą troche światła na rzeczy w filmach mcu?
4 sezon moim zdaniem byl genialny, a 5 jest swietny. Jak na razie to byly w tym sezonie odniesienie do serialu Inhumans (subtelne), do filmu Thor Ragnarok (subtelne) i Avengers Infinity War (ciezkie).
Zeby nie zaspoilerowac to moge powiedziec, ze Infinity War ma taki sam wplyw (also i nawet wiekszy) na serial niz Captain America the Winter Soldier. Odcinki 19-22 dzieja sie na rowni z filmem, poruszaja glowny watek tego sezonu ale film odgrywa coraz wieksza i wieksza role, teraz czekamy na finalowy odcinek.
I jeszcze dodam, ze 5 sezon nie jest ostatni. ;) 6 sezon pojawi sie latem 2019, zaraz po premierze Avengers 4 i bedzie mial tylko 13 odcinkow. Przerwa jak w Grze o Tron. :P Wyglada na to, ze przez film troche opoznili premiere.
Nudziłeś się podczas oglądania 4 sezonu?? Pierwszy raz się z tym stwierdzeniem spotykam, serio ;D 5 sezon jak najbardziej warto obejrzeć, polecam
Nie mówię że był zły, co to to nie, ale moim zdaniem trochę na siłę rozciągnięty, pierwsza połowa sezonu była świetna potem troche się to rozlazło.