Właśnie obejrzałem 1 odcinek czwartego sezonu i muszę przyznać, że nie podoba się w jaką stronę idzie serial, jakiś tajemniczy dyrektor, który wprowadził biurokracje, Jemma, która nie nadaje się przełożonego, do tego doktorek tworzy robota kobietę, który na pewno się zbuntuje, Sky, która próbuje czynić dobro będąc ścigana przez Tarcze i na koniec Ghost Rider, na którego liczyłem a się trochę zawiodłem, po pierwsze wolałbym motor a nie samochód, po drugie Ghost Rider, którego bije Sky... to jakieś nieporozumienie on powinien być Przekozakiem w moim odczuciu, i Jeszcze jakieś duchy wywołujące halucynacje, mogli wymyśleć coś lepszego do tego od mniej więcej końcówki 2 sezonu straszna rotacja aktorów, jak się kogoś polubi to zaraz albo ginie albo odchodzi, zobaczymy co będzie dalej, ale póki co sezon 4 zaczął się chyba najgorzej ze wszystkich
Wiekszosc twoich zarzutow zniknie albo zostanie wkrotce wytlumaczona. W komiksach bylo kilkadziesieciu Ghost Riderow, ale tylko 5-8 bylo istotnych, jezdzily roznymi pojazdami- konie, motory, samochody, jeden nawet przez jakis czas czolgiem :P. To nie jest Skye, tylko Daisy, w komiksach pokonala postacie takie jak Wolverine, Magneto i kilku innych kozakow i pokonala Ghost Ridera tylko w walce wrecz, ona ma trening on nie, w walce z uzyciem mocy wygral Ghost Rider i pokonal ja dosc szybko. Nie wiem czy wiesz ale w listopadzie miala miejsce premiera filmu Doctor Strange, ktory wprowadza/ stara sie wytlumaczyc miejsce magii w MCU dlatego AoS poszli w tym roku w zjawiska bardziej nadprzyrodzone. Rotacja aktorow nie jest jakas straszna, piersze zmiany w obsadzie pierwszoplanowej pojawily sie dopiero w drugiej polowce 3 sezonu i wszystko ma sens- Ward musial kiedys zginal (zloczynca na 3 sezony to i tak bardzo duzo), w kosmosie tez ktos musial zginal i wypadlo na Lincolna, Bobbi i Hunter znikneli bo dostali spin-off, ktory ostatecznie nie dostal zielonego swiatla, od 4 sezonu do obsady pierwszoplanowej doszedl Radcliffe. Tak jak mowie- wiekszosc twoich zarzutow zniknie albo zostanie wytlumaczona w przeciagu paru odcinkow.
no mam nadzieje, nie czytałem komiksów więc swoją wiedze czerpie z filmów i seriali stąd braki, no ale mam nadzieje, że po kilku odcinkach znowu najdzie mnie ochota na oglądanie, bo po pierwszym odcinku jakoś mnie opuściły chęci
Wiekszosci osob byla jak najbardziej nakrecona po tym odcinku, niektorzy nawet postanowili zaczac ogladac serial- Ghost Rider wrocil do Marvela, gra aktorka i efekty specjalne sa duzo lepsze niz w tych koszmarnych filmach z Cage'em. GR to bardzo ikoniczna postac dlatego skupia na sobie wiele uwagi. To, ze nie czytales nigdy komiksow wyjasnia dlaczego uzywasz ciagle imienia Skye, a nie Daisy i dlaczego zdziwilo to, ze byla w stanie walczyc z GR. Jednak wiekszosc rzezy w pierwszym odcinku odczytales blednie. Gwarantuje, ze im dalej tym bardziej wciaga.
Nie czytałem komiksów (jakoś niespecjalnie przepadam), ale jakoś mi bardziej podchodzi Skye niż Daisy. Fabularnie serial daje radę, co do gry aktorskiej, to już mam zastrzeżenia, niestety...
Aktorka grajaca Bobbi jest zajeta, nie wie jak z aktorem, ktory gral Huntera, nic nie jest potwierdzone ani zaprzeczone. Mysle, ze mozemy zobaczyc ich z powrotem ale to w formie cameo, ewentualnie malutkiej roli powracajacej, na powrot na stale nie widze kompletnie najmniejszych szans bo wtedy oboje musieliby byc calkowicie wolni.
dotarłem do 10 odcinka i rzeczywiście sporo się wyjaśniło i naprostowało, kolejne odcinki zapowiadają się ciekawie, jedynie co mnie ciekawi kiedy wróci Ghost Rider, bo to że wróci to chyba oczywiste, jeśli nie to zrobią duży błąd, oraz co się dalej stanie z tym bratem od senator, bo też wątpię, żeby zginoł no i oczywiście, powrót Coulsona na nieoficjalnego dyrektora :)
GR na pewno wroci, aktor ktory gral jego brata pisal cos o tym na twitterze. Brat pani Senator zyje, pzechodzi przez Secondary Terrigenesis- co w komiksach bylo bardzo rzadkie, a skoro wczesniej jego moca bylo anticipation to jestem ciekawa do czego jego moce moga urosnac teraz.