Wiadomo juz, ze sezon 5 bedzie emitowany od stycznia w USA w piatki o 21
(zmiana emisji z wtorkow o 22 oraz wskoczy w miejsce Inhumans po przerwie) i 5 sezon nie bedzie mial zadnych przerw, nie wiadomo jeszcze czy final bedzie 1 czy 2 godzinny (obstawiam druga opcje).
17 MINUT Z 5. SEZONU!!!
https://www.youtube.com/watch?list=PLK5HARgNfgj-2GxeKNZ9QZDRP_0fsmq0T&v=NDBwsMIX lMk&app=desktop
SPOILERY z pierwszych 17 minut
Jest moc! Dziwne, ze nie pokazali Daisy bo z reguly to ona byla pierwsza osoba, ktora pokazywali na poczatku kazdego sezonu. Fitz zostal na Ziemi - ciekawe jak to wytlumacza. Dreszcz mnie przeszedl kiedy Yoyo wspomniala "o kosmicznym oddziale SHIELD znanym jako SPEAR" tyle, ze w komiksach SWORD bylo od kosmosu, SPEAR to podobna organizacja ale zajmujaca sie czyms innym ale skoro Fox ma prawa do SWORD to musieli sobie jakos poradzic i wyszlo im to dobrze. Ten koles na poczatku to straszny creep, nie wspominajac juz o innym rzeczach. :P
Fitz został na Ziemi bo... aktor był zajęty inną rolą. Spokojnie, po kilku odcinkach wróci.
Chodzilo mi o to jak to w serialu wytlumacza, cos tam wspomnieli, ze nie ma go na liscie ale za tym cos wiecej musi byc. Wiem, ze w wakacje Clark, Chloe i Iain krecili filmy, tyle ze z Iainem byl prolem to jego film w UK krecony.
ogloszoo, ze Dove Cameron zagra w 5 sezonie, nie wiadomo jak duza to bedzie rola ani kogo zagra ale skoro to wszedzie promuja to musi byc to cos istotnego
Watpie, ze bedzie to cos spiewanego. Kiedys ktos z producentow AoS powiedzial, ze nie zrobia muzycznego odcinka bo to nie pasuje to tonu serialu (pewnie chodzi o to, ze AoS sa jednak za mroczni na to, a w dodatku muzyczny odcinek wiaze sie z tym, ze mamy wtedy "villain of the week", a w AoS raczej tego unikaja). Wedlug mnie Dove wcieli sie najprawdopodobniej w jakas istotna postac z komiksow, ktora pojawi sie na maks 7/8 odcinkow, nie wiem dlaczego ale cos Abigail Brand by mi tutaj pasowala, chociaz przypuszczam, ze prawa do niej ma Fox.
Nie koniecznie musi to być cały odcinek muzyczny. Może być to tylko scena, w której śpiewa w tle głównych postaci. Chyba.
Ciekawe ile w tym prawdy?
https://mcuexchange.com/agents-shield-framework-season-5/
Może to będzie miało jakiś związek z setnym odcinkiem? ;> Byle do jutrzejszego poranka... :D
To, ze powroci jakos mnie nie zaskakuje ale ciekawe w jakim charakterze.
Coulson, May, Fitz i Mack wiedli tam drugie zycia, ktore ciagle pamietaja.
Mack i Yoyo dzieki temu doswiadczeniu wzieli sie w finale s4 za rozmowe o dzieciach wiec to pewnie powroci. Agenci zostali wyslani w kosmos najprawdopodbniej przez to (plus Daisy LMD dokonal zamachu na Talbocie). Fitzowi wyrzuty sumienia pewnie sie jeszcze nie skonczyly biorac pod uwage, ze nie ma przeskoku czasowego. Wiec w tych trzech znaczeniach Framework wroci ale moze chodzic tu o cos wiekszego i nie nawet nie zgaduje o co chodzi bo pewnie i tak bedzie to cos innego. :P
Co do 100 to nie mam pojecia co planuja ale przypuszczam, ze albo w setnym odcinku albo na chwile przed nim jest jakas masywna scena walki bo polowa obsady chodzi posiniaczona w realu, az sie boje pomyslec jak musza wygladac ich postacie z realnymi i sztucznymi ranami. :P Chloe i Clark maja rozciecia na policzkach, Ming ma siniaka na pol twarzy, a Iain biega z plastrem na czole wiec musialo sie dziac. :P Juz wiele razy sie zdarzalo, ze ktos zarobil siniaka albo rozciecie na planie serialu, Chloe nawet zlamala reke z scenie walki z 2x19 ale zeby tak grupowo sie zranili tego jeszcze nie bylo. :P Ogolnie to w 5 sezonie zapowiada sie wiele scen walk - wiem juz o przynajmniej 3 duzych i paru mniejszych, a oni sa dopiero przy 12 odcinku.