PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28544
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Czy wolicie z tygodnia na tydzień oglądać pojedynczo odcinki jak będą wychodzić, czy może wolicie poczekać aż cały sezon będzie dostępny i wtedy na raz obejrzeć wszystkie odcinki. Ja będę wolał poczekać aż wyjdzie cały sezon i dopiero wtedy pod rząd obejrzę wszystkie odcinki.

MateuszS2010

Najlepiej jakiś inny serial oglądać np czysta krew , supernatural albo The Walking Dead , Skończysz oglądać jeden z tych seriali albo wszystkie to minie 1 sezon SHIELD i wtedy nie będziesz musiał czekać tylko od razu całą serie .

MateuszS2010

A dlaczego miałbym tak robić? Seriale są zazwyczaj zbudowane w taki sposób by oglądać je z tygodnia na tydzień, lub oczekiwać kilka miesięcy na następny sezon. Jaki jest sens robienia cliffhangerów na koniec odcinka jak za 5 sekund odpalisz następny. Przecież zabija to cały suspens.

Wiadomo że niekiedy nie ma się zbytniego wyboru np. kiedy nadrabiamy serial lub oglądamy starszą produkcję, ale jak coś leci na bieżąco i macie możliwość oglądania to w taki sposób, to tak właśnie róbcie gdyż tak to było zaplanowane.

Grievous

To, że tak było zaplanowane wcale nie znaczy, że tak jest dobrze, zwłaszcza, że tak było zaplanowane ze względów finansowych ;). Najlepszym przykładem jest tu Gra o Tron. Na to nie ma lepszego sposobu oglądania niż oglądanie całego sezonu na raz gdy już wyemitują wszystkie odcinki. Jednak SHIELD będę raczej oglądał co tydzień. To prawdopodobnie będzie procedural lub story arc więc czekanie na cały sezon mija się z celem, w przeciwieństwie do Gry o Tron.

ocenił(a) serial na 4
Krisowski

Ja akurat preferuję wyjście kompromisowe, znaczy oglądam po trzy odcinki naraz :) Nie mam siły czekać aż wyemitują cała serię, ale te cliffhangery mnie dobijają. Jak się odcinek kończy nie mogę się doczekać następnego, problem w tym, że zanim pojawi się następny emocje opadają i to mi psuje radość z oglądania.

MateuszS2010

Ja postaram się oglądać z tygodnia na tydzień. A tak przy okazji - gdzie w polskiej telewizji można to oglądać? Da się gdzieś w ogóle? Czy trzeba sobie gdzieś zasubskrybować?

ocenił(a) serial na 3
MateuszS2010

Nie ma sensu czekać na cały sezon, gdyż:
- spoilery rozsiane po całym Internecie mogą zrujnować całe doświadczenie
- po co czekać, skoro można oglądać na bieżąco i dozować sobie przyjemność przez kilka miesięcy
- jeśli serial będzie naprawdę dobry, to można trochę czasu spędzić w Sieci na odpowiednim subreddicie albo forach fanowskich, dyskutując i spekulując

ocenił(a) serial na 7
Apophis_

Ja będę oglądać z tygodnia na tydzień. Jakoś nie lubię pochłaniać całych serii na raz, bo potem bardzo szybko zapominam o niektórych szczegółach. Jak oglądanie trwa w czasie, to siłą rzeczy muszę pamiętać co, gdzie się działo. No i zgadzam się z Apophis_ - wszędzie będzie mnóstwo spoilerów, tak samo jak z TWD albo GoT.