Kurde, nienawidzę w serialach tego momentu kiedy orientuję się, że jest nowy sezon (tym razem coś długo mi zajęło, bo widzę sporo odcinków już było), odpalam i... nie mam pojęcia o co chodzi. Dlatego liczę na jakąś dobrą duszę, która mi przypomni co się działo w poprzednim sezonie i odpowie na pytania:
- Co się stało z Fitzem?
- Co się stało z tą co zabijając mówiła, że zmienią się w motylki.
- Co się stało z Coulsonem?
- Czy poprzedni sezon odbywał się w tym samym czasie co normalnie? Tzn. pamiętam, że chyba w jeszcze poprzednim, byli w przyszłości z rozwaloną ziemią, ale wrócili. Potem było coś z dzierzbami (ta zła bogini była chyba z tej samej rasy co ten ufok co przejął ciało Warda?), ale ostatecznie zostały pokonane?
- Co oni robią w latach 30?
- O co chodzi z May?
- Chronikony chcą ich załatwić za to co zrobili w przyszłości?
No to tak na szybko co mi się nasuwa po obejrzeniu 1 odcinka 7 sezonu. Z góry dzięki za odpowiedź.
Ten co przejął ciało Warda to był Inhuman, a Izel pochodziła z wymiaru strachu, Snowflake (ta od motylków) siedzi gdzieś w celi w współczesności, a reszta pytań wynika z zakończenia 5 sezonu (Coulson), sezonu 6 (lata 30, May, Chronicomy), a gdzie jest Fitz dowiadujemy się w 7 sezonie.
Dzięki! No wiem, że wynika, ale tak jak wspomniałem Agenci są jednym z tych seriali, których zawsze nie pamiętam xD. Może to kwestia tego, że co sezon coś nowego, a to Hydra, a to Inhumansi, a to Aida i rzeczywistość wirtualna, a to kosmos, a to dzierzby, kurde, wszystko tu jest xD.
1.Co się stało z Fitzem ---> W poprzednim sezonie Fitz jak i Simmons zostali poddani tak jakby praniu mózgów przez Chronicomy które chciały wykorzystać ich potencjał do własnych celów więc oboje zdecydowali się rozdzielić (Wszystko wyjaśnia 7 sezon) i dlatego Fitza nie ma teraz choć ktoś tu wspominał że Aktor go grający ma jakieś inne projekty więc musieli to jakoś rozwiązać.
2.Co się stało z tą co zabijając mówiła, że zmienią się w motylki-----> Odpowiedział/a ci @Nethor
3.Co się stało z Coulsonem -----> Realny Phil Colulson nie żyje i ten z Avengers i ten z projektu Thaiti który zginął od tej Choroby co miał w 5 sezonie a ten co był w tamtym sezonie to nie Coulson tylko Sarge który miał tylko jego twarz a dokładniej Pachakutik tak jakby książe/król wymiaru Strachu z którego jest Izel a jeśli chodzi o ten sezon to nie będę spojlerował po prostu
Co oni robią w latach 30? ----> Wszystko wyjaśnia 7x01
O co chodzi z May?----> To samo ale jeśli chcesz wiedzieć to ma to związek z końcówką poprzedniego sezonu kiedy May prawie umarła
Chronikony chcą ich załatwić za to co zrobili w przyszłości? ---> Tak planeta Chronicomów została zniszczona przez Shrike "Dzierzby" w poprzednim sezonie więc Chromki chcą ją odbudować i tu za cel obrali sobie Ziemie a Shield po prostu stoją im na drodze więc chcą poprzez podróże w przeszłość doprowadzić do tego żeby Shield w przyszłości po prostu nie istniało co im ułatwi Cel
Dzięki wielkie za odpowiedzi! Kurde, można się w tym serio pogubić xD. Nie wiem, może będę sobie zapisywać o czym jest 7 sezon, bo przy 8 pewnie znowu nie będę ogarniać.
Niestety zawiodę cię:( Ten sezon jest ostatnim sezonem Shield więc jeśli lubisz serial warto oglądać na bieżąco by potem nie trafić gdzieś na jakieś spojlery albo co
Serio ostatni? Kurde, kojarzę że były takie plotki, ale raczej nie spodziewałem się, że okażą się prawdziwe.
Tak na 100% ostatni było oficjalnie podane jeszcze przed premierą 6 sezonu który miał być tym ostatnim ale dogadali się że jeszcze jeden zrobić by bardziej domknąć klamrę w wątkach
No szkoda, szkoda, bo (oprócz 1 sezonu) to całkiem spoko serial był. Btw. coś jeszcze z Marvela zostało na małym ekranie? Te Netflixowe anulowali, Agenci się kończą...
Niestety nie:( Ale mają być nowe na Disney+ mocno powiązane z MCU a z takich które będą gdzie indziej niz na D+ to tylko chyba Hellstrom na Hulu ma być chyba że coś mnie omineło i anulowali jak Ghost Ridera który też miał byc na Hulu