PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28562
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Kurde, nienawidzę w serialach tego momentu kiedy orientuję się, że jest nowy sezon (tym razem coś długo mi zajęło, bo widzę sporo odcinków już było), odpalam i... nie mam pojęcia o co chodzi. Dlatego liczę na jakąś dobrą duszę, która mi przypomni co się działo w poprzednim sezonie i odpowie na pytania:
- Co się stało z Fitzem?
- Co się stało z tą co zabijając mówiła, że zmienią się w motylki.
- Co się stało z Coulsonem?
- Czy poprzedni sezon odbywał się w tym samym czasie co normalnie? Tzn. pamiętam, że chyba w jeszcze poprzednim, byli w przyszłości z rozwaloną ziemią, ale wrócili. Potem było coś z dzierzbami (ta zła bogini była chyba z tej samej rasy co ten ufok co przejął ciało Warda?), ale ostatecznie zostały pokonane?
- Co oni robią w latach 30?
- O co chodzi z May?
- Chronikony chcą ich załatwić za to co zrobili w przyszłości?

No to tak na szybko co mi się nasuwa po obejrzeniu 1 odcinka 7 sezonu. Z góry dzięki za odpowiedź.

ocenił(a) serial na 9
Jacek112PL

Ten co przejął ciało Warda to był Inhuman, a Izel pochodziła z wymiaru strachu, Snowflake (ta od motylków) siedzi gdzieś w celi w współczesności, a reszta pytań wynika z zakończenia 5 sezonu (Coulson), sezonu 6 (lata 30, May, Chronicomy), a gdzie jest Fitz dowiadujemy się w 7 sezonie.

ocenił(a) serial na 9
Netehor

Dzięki! No wiem, że wynika, ale tak jak wspomniałem Agenci są jednym z tych seriali, których zawsze nie pamiętam xD. Może to kwestia tego, że co sezon coś nowego, a to Hydra, a to Inhumansi, a to Aida i rzeczywistość wirtualna, a to kosmos, a to dzierzby, kurde, wszystko tu jest xD.

Jacek112PL

1.Co się stało z Fitzem ---> W poprzednim sezonie Fitz jak i Simmons zostali poddani tak jakby praniu mózgów przez Chronicomy które chciały wykorzystać ich potencjał do własnych celów więc oboje zdecydowali się rozdzielić (Wszystko wyjaśnia 7 sezon) i dlatego Fitza nie ma teraz choć ktoś tu wspominał że Aktor go grający ma jakieś inne projekty więc musieli to jakoś rozwiązać.

2.Co się stało z tą co zabijając mówiła, że zmienią się w motylki-----> Odpowiedział/a ci @Nethor

3.Co się stało z Coulsonem -----> Realny Phil Colulson nie żyje i ten z Avengers i ten z projektu Thaiti który zginął od tej Choroby co miał w 5 sezonie a ten co był w tamtym sezonie to nie Coulson tylko Sarge który miał tylko jego twarz a dokładniej Pachakutik tak jakby książe/król wymiaru Strachu z którego jest Izel a jeśli chodzi o ten sezon to nie będę spojlerował po prostu

Jacek112PL

Co oni robią w latach 30? ----> Wszystko wyjaśnia 7x01
O co chodzi z May?----> To samo ale jeśli chcesz wiedzieć to ma to związek z końcówką poprzedniego sezonu kiedy May prawie umarła
Chronikony chcą ich załatwić za to co zrobili w przyszłości? ---> Tak planeta Chronicomów została zniszczona przez Shrike "Dzierzby" w poprzednim sezonie więc Chromki chcą ją odbudować i tu za cel obrali sobie Ziemie a Shield po prostu stoją im na drodze więc chcą poprzez podróże w przeszłość doprowadzić do tego żeby Shield w przyszłości po prostu nie istniało co im ułatwi Cel

ocenił(a) serial na 9
5teel

Dzięki wielkie za odpowiedzi! Kurde, można się w tym serio pogubić xD. Nie wiem, może będę sobie zapisywać o czym jest 7 sezon, bo przy 8 pewnie znowu nie będę ogarniać.

Jacek112PL

Niestety zawiodę cię:( Ten sezon jest ostatnim sezonem Shield więc jeśli lubisz serial warto oglądać na bieżąco by potem nie trafić gdzieś na jakieś spojlery albo co

ocenił(a) serial na 9
5teel

Serio ostatni? Kurde, kojarzę że były takie plotki, ale raczej nie spodziewałem się, że okażą się prawdziwe.

Jacek112PL

Tak na 100% ostatni było oficjalnie podane jeszcze przed premierą 6 sezonu który miał być tym ostatnim ale dogadali się że jeszcze jeden zrobić by bardziej domknąć klamrę w wątkach

ocenił(a) serial na 9
5teel

No szkoda, szkoda, bo (oprócz 1 sezonu) to całkiem spoko serial był. Btw. coś jeszcze z Marvela zostało na małym ekranie? Te Netflixowe anulowali, Agenci się kończą...

Jacek112PL

Niestety nie:( Ale mają być nowe na Disney+ mocno powiązane z MCU a z takich które będą gdzie indziej niz na D+ to tylko chyba Hellstrom na Hulu ma być chyba że coś mnie omineło i anulowali jak Ghost Ridera który też miał byc na Hulu

ocenił(a) serial na 9
5teel

W sumie to najbardziej szkoda mi tych Netflixowych bo tam w sumie tak na oko w połowie tego wszystkiego byli, wiele niepozamykanych wątków itd., w Agentów wierzę, że dadzą radę skończyć bez większych problemów.