Chciałem uzyskać jakieś informacje odnośnie tego serialu. Filmweb pokazuje, że muzyką zajął
się Bear McCreay czyli człowiek odpowiedzialny za Battlestar Galactica, i chyba każdy kto miał
styczność z tym serialem stwierdzi, że muzyki w Galactice lepiej się zrobić nie dało. Wracają do
tematu - co z resztą luda? Joss Whedon jest wymieniony tylko jako Executive producer wiec
sam nie wiem jak mam to odebrać. Poziomem serial nawet nie jest bliski Firefly a bardziej
przypomina tego nowego Knight Ridera z 2008 roku. Szczególnie para "geniuszy" jest wręcz
wkopiowana z tej serii(a już na pewno postać Leo Fitz'a). Obsadą też nie grzeszy. Oprócz paru
nawiązań do reszty filmów Marvela(nie mam na myśli komiksowego universum) i gościnnych
wystąpień jedynie rozpoznawalną przeze mnie postacią jest Ming-Na Wen znaną(bądź nie
znaną) z serii Gwiezdne Wrota: Wszechświat(a kariery to on nie zrobił...).
Zadaje więc pytanie kto tak naprawdę zajmuje się produkcją, kto jest odpowiedzialny za ten
humor itd?
Było by źle gdyby seria z takim potencjałem upadła z powodów marnego humoru i średniej
akcji(rly? Naziści wbili by urządzenie w jakąś świątynie Majów czy Azteków?)... Przepraszam jak
o czymś nie pomyślałem bądź napisałem źle... Późno już...