PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28601
6,3 10 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Chciałem uzyskać jakieś informacje odnośnie tego serialu. Filmweb pokazuje, że muzyką zajął
się Bear McCreay czyli człowiek odpowiedzialny za Battlestar Galactica, i chyba każdy kto miał
styczność z tym serialem stwierdzi, że muzyki w Galactice lepiej się zrobić nie dało. Wracają do
tematu - co z resztą luda? Joss Whedon jest wymieniony tylko jako Executive producer wiec
sam nie wiem jak mam to odebrać. Poziomem serial nawet nie jest bliski Firefly a bardziej
przypomina tego nowego Knight Ridera z 2008 roku. Szczególnie para "geniuszy" jest wręcz
wkopiowana z tej serii(a już na pewno postać Leo Fitz'a). Obsadą też nie grzeszy. Oprócz paru
nawiązań do reszty filmów Marvela(nie mam na myśli komiksowego universum) i gościnnych
wystąpień jedynie rozpoznawalną przeze mnie postacią jest Ming-Na Wen znaną(bądź nie
znaną) z serii Gwiezdne Wrota: Wszechświat(a kariery to on nie zrobił...).

Zadaje więc pytanie kto tak naprawdę zajmuje się produkcją, kto jest odpowiedzialny za ten
humor itd?

Było by źle gdyby seria z takim potencjałem upadła z powodów marnego humoru i średniej
akcji(rly? Naziści wbili by urządzenie w jakąś świątynie Majów czy Azteków?)... Przepraszam jak
o czymś nie pomyślałem bądź napisałem źle... Późno już...