Oglądam sobie właśnie drugi raz odcinek 5x17 i zauważyłem kontem oka, podczas wymiany ognia w magazynie, przeciwnicy zamiast celować i strzelać do zakochanych naukowców, celują gdzieś w sufit, zupełnie bok, odwalają naprawdę dziwne tance -,-
Nie zwróciłem uwagi na to wcześniej, możliwe, że w poprzednich odcinkach, ba od samego początku są takie jaja. Osobiście bardzo mnie to teraz zraziło.
Zresztą, to jest śmieszne, wiem że twórcy chcieli stworzyć napięcie i sytuację bez wyjście, ale ta strzelanina, gdy bohaterowie są otoczeni z 4 metrów przez 6 osób, które mają karabiny i nie trafiają to jakieś jaja. I to jak Fritz z Jemma wyskakują za stolików pokazując się na otwartą serię od 6 osób -,-
No to jest oczywiste naciąganie. Jak to ktoś określił "klasyczna scena z filmów akcji". Czyli że przeciwnicy nie umieją celować. Nie wiem po co to było - mogli zrobić jakąś bardziej realistyczną scenę. Ale jedna taka scena nie powinna przesłaniać całości ;) Jest wiele realistycznych scen walk.
Zakładając, że w pewnym stopniu Ivanov kontrolował androidy, można to wytłumaczyć słabym "multitaskingiem" człowieka.