PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28570
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Jak myślicie, co jeszcze może się wydarzyć w tym sezonie? Może (najpóźniej) w finałowym odcinku dowiemy się kim i czym naprawdę jest Skye. Czy jest możliwe według was, że w serialu pojawił by się chociaż na jeden odcinek Winter Soldier? Marzę po prostu o tym i czekam z zapartym tchem. Ale boję się, że się uduszę zanim się to stanie xD

Tu mam coś o 20 odcinku - "Nothing Personal":
http://www.nerdacy.com/2014/04/09/another-character-from-the-winter-soldier-comi ng-to-agents-of-s-h-i-e-l-d/
Jak widać Fitz-Simmons zaczynają wykonywać brudną robotę, zamiast siedzieć tylko w laboratorium xD
http://1.bp.blogspot.com/-RcNxFADfvVo/U03VdrgRR4I/AAAAAAAChw0/UE1YeIEm_R8/s1600/ mar1.jpg
Będzie w nim Deathlok, ale to nie jest specjalnie zaskakujące.

ocenił(a) serial na 6
Kanakaredes

Rzeczy, które wydarzą się na pewno (moim zdaniem):

1. Coulson i spółka dowiedzą się, że Ward jest zdrajcą. (O ile to nie jest podpucha, o której Phil wie, w co jednak wątpię.)
2. Dowiemy się, czy organizacja SHIELD przestała działać na dobre, czy jednak będzie raktywowana.
3. Fury i Coulson porozmawiają o śmierci i zmartwychwstaniu tego drugiego. Czy padną ostateczne wyjaśnienia - nie wiem. Coś mi mówi, że nawet Fury mógł nie do końca zrozumieć ten proces.

Z rzeczy mniej pewnych, a nawet mało prawdopodobnych:
1. Dowiemy się, o co chodzi ze Skye. (i.e. 0-8-4)
2. Ward albo Garret zginą
3. Coulson dowie się, co tak naprawdę z nim zrobiono.
4. Odkryjemy tajemnicę leku GH325 i niebieskiego "obcego".

Beniu89

Nie mogę się doczekać aż Ward zginie. A dowiedzą się prawdy o nim pewnie w 19 odcinku (to dzisiaj premiera!).
To cacko źle wróży dla Warda xD
https://www.youtube.com/watch?v=KEEx1DjnThM
On i tak ma misję wyciągnięcia od Skye tego hasła do tego dysku albo przyniesienia jej do Garetta (dobrze to zrozumiałam?).
Tak czy inaczej będzie musiał spalić swoją przykrywkę albo wykrywacz kłamstw Fury'ego zrobi to za niego.

Kanakaredes

Ciekawe też w jaki sposób i/lub dlaczego ujawni się ta domniemana "moc" Skye.
Wpieni się na Warda-agenta Hydry (wersja Hulk)? Czy może GH325 jakoś ją "włączy" tzn. pobudzi jej zdolności.
Hmmm. Wersja nr. 1 bardziej mi się podoba xD
Kurde, do końca 1 sezonu zostały 4 odcinki ;/ Znając życie 2 sezonu nie możemy się spodziewać wcześniej niż jesienią.
Życie ssie.

ocenił(a) serial na 8
Kanakaredes

A jaki serial leci w czasie wakacji? Bo jakoś żadnego nie moge znaleźć. W październiku zapewne wystartuje 2 sezon wiec trzeba uzbroić się w cierpliwość:)

fabian103

Zdjęciuchy z 2 odcinka:
http://aosfans.com/marvels-agents-shield-1x20-nothing-personal-press-release/

Interpretację zostawiam wam. Będzie ciekawie.
Co to za miejsce, gdzie jest Hill?
Jakiś safehouse, bo drzwi ma solidne xD

ocenił(a) serial na 8
Kanakaredes

Może jakaś tajna baza Fury'ego:)

ocenił(a) serial na 8
Kanakaredes

Niestety wydaje mi się, że Ward ostatecznie w głupkowaty sposób na końcu przejdzie na dobrą stronę, a jeżeli wróci do drużyny to przez pierwsze misje nie będą mu ufać i wszystko wróci do normy. Lubię tą postać, ale już wolę, żeby zginął obojętnie po, której stronie niż tak to się potoczyło.

ocenił(a) serial na 8
Zielq

Jak dla mnie mogliby zabić ich wszystkich i zrobić drugi sezon o prawdziwych agentach, którzy występowali w komiksach.

ocenił(a) serial na 8
Zielq

Coś mi się wydaje, że Ward serio zginie a jego miejsce zajmie Triplett

ocenił(a) serial na 6
Kanakaredes

Z pewnych:

W finale sezonu ma pojawić się Fury. Czy coś wyjaśni nie wiadomo.
Maria Hill pojawi się na ostatnie odcinki, odnaleziona przez May, która chce w ten sposób odkryć czy Fury naprawdę nie żyje.
Mały Reunion May, Hill, Coulson.

Czego się nie dowiemy:
- Przyszłość Tarczy. Marvel dość jasno stwierdził, że serial ma działać koło filmów kinowych i o ile znajomość filmów może być potrzebna by zrozumieć niektóre elementy serialu, to serial ma nie mieć głębszego znaczenia dla uniwersum ani tym bardziej wprowadzać wątków istotnych dla filmów kinowych.

Z prawdopododbnych
- Niebieski Obcy to Kree pracujący niegdyś dla Thanosa/Ronana, którzy już wysłali na ziemię szpiegów.
- Skye pozostanie tajemnicą (z możliwych, sama może okazać się Kree, opcjonalnie jakąś poboczną superbohaterką obdarzoną mocami.
- Wskrzeszenie Coulsona nie zostanie wytłumaczone.

ocenił(a) serial na 8
Dealric

Czyli nic nie zostanie w tym sezonie wytłumaczone... Może z wyjątkiem wątku z Wardem

ocenił(a) serial na 6
fabian103

To co prawdopodobne nie oznacza, że nie może być inaczej ;)
Wątek Warda skończy się prawie na pewno. Pewnie nawróci się przez miłośc do Skye i uratuje ich, albo umrze to robiąc...

ocenił(a) serial na 8
Dealric

Sądzę jednak że bedzię dobry i zostanmie w ekipie, choć różnie może być.

fabian103

Ja tam go nie chce ;( Śmierć zdrajcom. Ale nie żeby moje zdanie obchodziło twórców.
Jeśli Skye okazałaby się Kree, to na bank będzie Ms. Marvel.
Ale czemu wyglądałaby jak człowiek?
Może jest jakąś hybrydą czy coś. Umrę czekając na wyjaśnienia do 2 sezonu. ;/

Kanakaredes

No chyba, że by założyli S.W.O.R.D., ale to ekstremalnie mało prawdopodobne ;D Z resztą, oni byli od kosmitów.
Raczej wyjdzie, że będą autonomicznym zespołem do zwalczania terroryzmu. Zobaczymy, co Fury zrobi.

ocenił(a) serial na 8
Kanakaredes

Muszą coś zrobić bo na tą chwilę tytuł serialu nie ma sensu.

ocenił(a) serial na 6
Kanakaredes

Kree oryginalnie szpiegowali ludzi przebrani za nich. Na tyle przebrani, że nieraz udawali nawet członków Avengers a reszta tego nie domyślała się ;)
SWORD to nie SHIELD od kosmitów, bo od tego jest właśnie SHIELD. Shield to główna agencja wywiadowcza do spraw kosmitów, superbohaterów i obrony ziemi przed nimi, SWORD jest jednostką mającą przygotowywać się na kontrofensywę w wypadku ataku na ziemię.