PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28570
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

jak wiemy druga czesc sezonu miala "ostro nawiazywac do Kapitan Ameryka The Winter Soldier a
jak widac jedyny odcinek ktory cos tam zaczyna sie powiazywac kapitanem jest film a praktycznie
trailer pod koniec ostatniego odcinka Yes Man... tzn. Coulson stwierdzill ze ma gdzies protokoly i
chce sie dowiedziec co go i skye ozywilo,fury gdzies znikl... i z trailerow kapitana wiemy ze shield
upada wiec jakies tam powiazanie jest , myslalem ze serial bd nas wprowadzal do winter soldiera
a tak sie nie dzieje...

ocenił(a) serial na 10
mast3r97

powiem ci tak kluczowe tu są ostatnie minuty Yes Man gdzie May dzwoni na niebieską linię zapowiada to niezłe zamieszanie i myślę, że wszystko wyjaśni się na przełomie 16-17 odcinka czy będzie "ostre nawiązanie" czy też serial będzie miał osobny tok fabuły nie aż tak powiązany z Kapitanem Ameryką

ocenił(a) serial na 10
mast3r97

jak Coulson mowi ze fury zniknal to pewnie chodzi o to kiedy upozorowal swoja smierc w kapitanie 2. czyli akcja sie wiaze z filmem prawdopodobnie. przynajmniej ja tak uwazam. moze w nastepnych odcinkach juz cos sie wyjasni. lecz z drugiej strony kapitan 2 w ameryce ma sie pojawic chyba za dwa tygodnie jesli sie nie myle. a do tego czasu jeszcze 1-2 odcinki sie pojawia w stanach wiec w nich moze cos bedzie nawiazwac do kapitan2. sam juz sie gubie w tym wszystkim :D

ocenił(a) serial na 9
mast3r97

Nie oglądałem jeszcze nowego Kapitana, ale ponoć w filmie dowiemy się kim jest Jasnowidz.

ocenił(a) serial na 8
mareczekp2

Ja widziałem i nie dowiesz się kim jest Jasnowidz. Co prawda jeden wątek może nasuwać pewne podejrzenia ale mimo wszystko nie jest to jasno stwierdzone.

ocenił(a) serial na 9
kolan_q

Kurde a już się napaliłem po paru komentarzach. Bardzo ciekawi mnie ta postać. Pewnie trzeba będzie poczekać do finału sezonu, ale wkurza mnie trochę że jest tak mało powiązań z filmowym uniwersum. Myślę że mogli to jakoś lepiej zorganizować.

ocenił(a) serial na 8
mareczekp2

Hehe poczekaj aż w Ameryce będzie premiera Kapitana i serial zrówna się wydarzeniami. Nowy film tak zmienia całe uniwersum że całość na pewno odbije się na wydarzeniach z serialu.
Nie bez powodu też w najbliższym odcinku 16 i kilka razy w poprzednich pojawił się trzecioplanowiec Marvela Agent Sitwell :D