Kolejna część Avengers premierę w USA ma 1 maja, a drugi sezon kończy się dopiero 21 dni później. Thor niewiele zrobił, a odcinek nawiązujący do tamtej walki puścili miesiąc później, jednak patrząc na ogromny wpływ Kapitana Ameryki na serial zastanawiam się co zrobią z faktem Avengers. Wtedy zrobili przerwę, puścili film w kinach, a po powrocie serial dostał wreszcie należyte mu tępo.
Teraz tej przerwy nie będzie, nowy odcinek pojawi się zaledwie 4 dni po premierze Avengers.
Więc mam pytanie czy serial po prostu zignoruje wydarzenia z filmu i pójdzie dalej ze swoją historią, a zmiany zaczną się od 3 sezonu CZY już w 20 odcinku będziemy mieli niezłą niespodziankę?
Twórcy wspominali, że te nawiązania będą w tym sezonie, ale nie będą aż tak wielkie jak po Winter Soldier. W tym odcinku 4 dni po premierze raczej nic nie będzie. Pewnie dadzą 1-2 tygodnie żeby każdy zdążył pójść do kina i dopiero w serialu poruszą wątek Age of Ultron, bo tak to mogliby zaspoilerować widzom. Zresztą pamiętam, że ja wstrzymałem się z obejrzeniem 1x17 odcinka bo pisali na forum, że zdradza dość ważne wydarzenia z Zimowego Żołnierza.Bo widząc to co jest w zwiastunie, nie da się tego przemilczeć. Bitwa o NY wiele razy wspominano.
Nie wiadomo jak to rozegrają. Mam nadzieje, że sporo odcinków poświęca temu wątkowi. Czyli co agenci robili przed,w trakcie i po wydarzeniach z Age of Ultron. Bo jak by nie patrzeć, Coulson nie może przejść obok tego obojętnie, po tym co było w 1 części Avengers i wcześniejszej znajomości Starka i wieloletniej znajomości Furego. No i pasowałoby, żeby po tych wydarzeniach znów jakieś gościnne występy Hill,Furego.
A może agenci dostaną kilka scen w Avengers? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że SHIELD przejdzie obojętnie wokół ataku robotów na cały świat. W końcu niewiele wiemy o szczegółach fabuły Avengers, jedynie zarys i kilka minut ze zwiastunów.
Ciężko powiedzieć. Bo nie wiemy czy wojsko weźmie w tym udział, nie mówiąc o agentach, ale myślę że agenci byliby bezradni. Sam Fury raczej nie pali się do walki. A Shield jest w resztkach i sprawuje nad nimi władze Coulson.
Wydaje mi się, że jeśli w filmie znajdzie się jakiś wątek Shield, to nawiązanie do agentów powinno się znaleźć.
Z resztą marzy mi się, by w jakiejś produkcji na miarę MCU, znalazło się zarysowanie pewnych wątków, zanim całość powstanie.
Fajnie jakby wspomnieli o tym, że Coulson został dyrektorem, to by była jakaś szansa że pojawi się w którymś filmie.