PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28570
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Druga połowa sezonu zaczyna się z grubej rury. Mamy uchylenie rąbka tajemnicy Skye. I to konkretniejsze, a nie jak w przypadku Coulsona - "nie żyłeś, a żyjesz". Poznajemy też Akademię SHIELD. Dwa wątki w odcinku wyszły mu na dobre. Twórcy nie kłamali mówiąc, że druga część sezonu będzie wstępem przed Zimowym Żołnierzem. Mamy nawiązanie do Bucky'ego, a także wspomnianą Hydrę i AIM. Powraca też Ian Quinn, który okazuje się być w jakiś sposób związany z Jasnowidzem. No i Geneza Blizzarda.

Niestety mam tylko wrażenie, że teraz dostaniemy 3-4 zapychacze. Obym się mylił.

BamboszeMojejBabci

Zgadzam się z tobą w 100%. Takiego rozstrzygnięcia wątku Skye się w życiu nie spodziewałem. Natomiast wg. mnie Ian Quinn nie jest związany z Jasnowidzem tylko (na mój rozum) on nim jest.

Wiadomo coś czy następny odcinek będzie normalnie,czy zrobią jakąś 1-2 tygodniową przerwę? Bo akurat nie mam czasu tego sprawdzić,a być może Ty wiesz lub ktoś inny?

danio442

Sorki za off top ale sprawdziłem sam jednak i next episode 4 Lutego.

danio442

No zobaczymy. Dla mnie to byłoby zbyt oczywiste. Ktoś gdzieś napisał, że Jasnowidzem może być Stan Lee. Myślę, że to całkiem możliwe;)

danio442

Dla mnie również świetne rozstrzygnięcie wątku :).

BamboszeMojejBabci

wlasnie nie bedzie zapychaczty...ma byc watki poboczne wymieszane z fabułą główną

The_Fallen

No oby.

BamboszeMojejBabci

no tak bedzie

The_Fallen

Bo Ty tak mówisz?

BamboszeMojejBabci

wiele razy to co mówiłem okazało sie prawda

The_Fallen

Kurde, ale zaznaczaj spoilery;/
Teraz już wszyscy wiedzą, że Jasnowidz to The_Fallen.

BamboszeMojejBabci

O cholera.....

ocenił(a) serial na 10
The_Fallen

haha!! ale serial jest zajebisty fajne naukowe rzeczy wszak mało prawdopodobne ale kto wie? nie wiem dlaczego taka mała ocena ale dobrze że nie sugeruje się tymi ocenami

Frozelix

Nie jest zajebisty:P

BamboszeMojejBabci

ostatni odcinek był zajebisty, wiec w sumie powoli sie bedzie taki robił

The_Fallen

Jedna jaskółka wiosny nie czyni.

ocenił(a) serial na 10
BamboszeMojejBabci

szanuje Twoją opinie wiec uszanuj moja ;)

Frozelix

Szanuję twoją niepoważną wypowiedź.

ocenił(a) serial na 10
BamboszeMojejBabci

Ważniejsze jest to że szanujesz niż to co myślisz po swojemu

Frozelix

Aha.

użytkownik usunięty
The_Fallen

Znowu inni użytkownicy kpią z Ciebie, norma...

nie wiem po cholere piszesz swoje posty...kiedys powiedzialem ze nie bede do ciebie pisac i tak bedzie nadal wiec daruj sobie...jestem trollem na którego zaczepki nie odpowiada, ale mówie ci to bys zdał sobie w końcu z tego sprawę

użytkownik usunięty
The_Fallen

Wiem że jesteś trollem, jednak nie przejmuj się że inny stroją z Ciebie żarty.
Pozdrawiam.

Chciałem napisać że Ty jesteś trollem, tak bardzo zwracałem uwagę na to co piszę, widać że mnie w ogóle nie obchodzisz, żegnam trollu, ogólnie zauważyłeś pewnie że prawie nikt z tobą nie gada, wolą nie karmić trolla dlatego od tego momentu nie oczekuj ode mnie odpowiedzi i pisz dalej swoje marne posty którymi się poniżasz.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 6
BamboszeMojejBabci

Jak dla mnie odcinek 01x12 "Seeds" jest kopią 01x03 "The Asset". W obu pojawia się Ian Quinn, w obu mamy genezę złoczyńcy z komiksu (tam był Graviton, tutaj Blizzard), który ujawnia swoje moce na sam koniec odcinka. Faktycznie, to jeden z lepszych odcinków. Aczkolwiek sam Donald Gill odrobinę rozczarowuje.

ash_williams85

Tylko, że tu jeszcze dowiadujemy się czym/kim jest Skye (mniej więcej) i poznajemy trochę strukturę akademii SHIELD, więc ten jest lepszy;)