Ludzie to wy nie wiecie że Marvela przejął Disney i że będą powstawać takie właśnie produkcje na bazie komiksów Marvela , ubolewam nad tym faktem bo za dzieciaka sam je czytałem.To będą produkcje poprawnie społecznie i politycznie tak że nie spodziewajcie się w tym serialu i przyszłych filmach MD akcji wyjętych z komiksów bo będą tylko luźne nawiązania i to w taki sposób podane by kogoś nie urazić.
Ja nie widzę nowych GW ze stajni Disneya.
Niestety ale masz rację. To co się dzieje z Marvel odkąd ma go Disney najbardziej widać chyba od Avengers. Co do serialu.. po pierwszym odcinku też byłem zniesmaczony bo widać było co się szykuje. Jednak nie mogę ukryć że lubię to uniwersum, a Agents of S.H.I.E.L.D. to kontynuacja wydarzeń po Avengers. Tak więc takie żałosne lekko "dziecinne" nie wiem jak to inaczej nazwać momenty są i będą w tym serialu. Na razie serial ogląda się przyjemnie i zobaczymy co dalej ;-) Ale jak wiele rzeczy w obecnym świecie.. mogło być lepiej.
No już nie załamuj się tak ... fakt że serial jest słaby (i od początku wiadomo było o czym będzie i nie wciskaj tutaj wielkiego odkrycia) , ale filmy kinowe są OK , a GW to lepiej od nich niż wcale (zawsze można po prostu nie oglądać)
Jeśli ktoś miał duże oczekiwania w stosunku do tego serialu to na pewno jest mocno rozczarowany tym co zobaczył, natomiast ja niczego wielkiego się nie spodziewałem to też jakoś nie mam na co narzekać:) Serial jest średni ale co poradzić, może jak serialowi będzie groziło anulowanie to coś ciekawego wymyślą.
Lol Avengersi zostali wyprodukowani przez Disneya a są najpopularniejszym, najbardziej lubianym i najbardziej kasowym filmem Marvela. Tak samo cała seria Piratów z Karaibów została wyprodukowana przez Disneya a jakoś nie widziałem tam Myszki Miki, Kaczora Donalda, skórek od banana czy spadających kowadł. Pieprzysz smuty koleś bo filmy Marvela zyskały dzięki kooperacji z Disneyem i tak samo będzie z Gwiezdnymi Wojnami (chociaż oczywiście klasycznej trylogii nie uda im się pobić ale to jest oczywista, oczywistość)
Chociaż trochę "Marvel Kids" a la Disney też będzie. Na przykład mało znanego komiks Big Hero 6 jak komputerowa zabawna baja dla całej rodziny. W sumie czemu nie. Mają kasę, mają zasoby, mają ludzi, niech się bawią Marvelem.
Powiedz mi jakież to produkcje film/tv ze stajni Marvela przed przejęciem przez Disneya były niepoprawnie 'społecznie i politycznie' ? Bo ja nie pamiętam ŻADNYCH. Dokładnie w taki złagodzony sposób "podane by kogoś nie urazić" były adaptacje Ultimates, które zresztą d.. nie urywały. Szczerze mówiąc, większość adaptacji Marvelowskich była bardzo słaba, lub przynajmniej nie dorównująca adaptacjom Distinguished Competion.
Najbardziej zajebiste filmy z serii Gwiezdnych Wojen to te o Ewokach, bo czuć w nich ten cudowny dotyk Lucasa, nie mówiąc już o Star Wars Holiday Special.
Nie masz szans, żeby filmy Disneya były od nich gorsze.
a co złego w tym ze powstał serial ,kiedy powstawały seriale animowane na bazie Marvela : spider-man , avengers itd to chyba pretensji nie miałeś co?
W ciągu ostatnich 5 lat powstała cała masa seriali fantasy które zyskały ogromną popularność a MAoS jest z nich najgorszy.Jest strasznie bajkowy i przewidywalny. Nie czuć żadnego napięcia bo wiadomo że nikt ważny nie zginie. Sami bohaterowie nie muszą nikogo zabijać bo udaje im się każdego obezwładnić pomimo tego że sami mogą stracić życie w walce. Rozumiem że to jest adaptacja komiksu ale mogli się bardziej postarać.
Disney tych filmów nie produkuje, tak samo ze Star Wars - to nadal Lucasfilm, jedynie z kasą i wsparciem Disneya, rządzi Kathleen Kennedy (prezes Lucasfilmu, została nim jeszcze za czasów Lucasa kilka lat temu) i Disney nie ma żadnego wpływu, oprócz tego, że będzie liczyć kasę z zysków (i ją rzuci). No i oczywiście gdyby nie oni, to nowych filmów nigdy by nie było.
I mnie też Avengers najbardziej się podobał ze wszystkich filmów Marvela - świetnie skondensowana akcja i humor, tego oczekuję po takich filmach. Nowy Iron Man to była natomiast totalna porażka i żenada, także w Thorze jest nadzieja, że to nie zapowiedź serii chłamów.
A Agents of Shield to takie nowe Power Rangers i podziwiam ludzi którzy nadal ten chłam oglądają.
Avengers jakoś do mnie nie trafił ( Chitauri zamiast Skrulli , CGI tyle że wypala ci wzrok i przestajesz trzeźwo myśleć :D , najlepsza postać w całym filmie to Loki ) co nie oznacza że traktuję go jako chłam , Thor był słaby , a IM3 cóż porażka to za mało powiedziane.
Czekam na GOTG czuję w kościach że to strzał w dziesiątkę i przebije średnich Avengers.
Disney tych filmów nie produkuje - Przed wydaniem film do dystrybucji kinowej zbiera się komisja jak myślisz kto zasiada na sali.
"Avengers" powstali już pod kuratelą Disneya, a to jeden z najlepszych (a może nawet najlepszy) film na podstawie Marvela, więc...