PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28580
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Pod koniec nowego Kapitana SHIELD przestaje istnieć. Ciekawe jak rozwiną ten wątek w serialu.

Kuba_K1991

skad wiesz ze shield przestaje istniec? z tego co wiemy cala rozmowe coulsona ze skye podsluchala Mayi przekazala to wyzej jagby bylo to cos zlego.. na dodatek coulsom podkreslij "pieprzyc kody protokoly we dwojke musimy to rozwiazac" Fury sie schowal wiec nastepne odcinki przepowiadaja jakas akcje wewnatrz...

mast3r97

w kapitanie ameryce 2 dowiadujemy sie ze wieksza czesc shield od dawna jest pod dzialaniami hydry ( np.sitwell,pearce ) - obie organizacje na koncu filmu upadaja. takze w kapitanie, nie w serialu, zostaje wyjasnione kim jest clairvoyant.

Dochuu

ale skad wiesz ze upadaja? czyzbys juz widzial koniec filmnu?

mast3r97

jestem dziewczyna :p
nie jest trudno znalezc na necie spoilery od osob ktore byly na premierze. np. w berlinie mozna bylo kupic bilet na 2tyg wczesniejszy pokaz thora 2. jesli chodzi o rozne informacje dot. filmow komiksowych polecam serwis comicbookmovie.com

mast3r97

Taka informacja pojawiła się na forum marvelcomics. pl. Jej autorem jest redaktor, który był na pokazie prasowym nowego Kapitana. Nie czytałem całego tematu bo nie chcę psuć sobie całej zabawy w kinie ale z jakiegoś powodu SHIELD przestaje istnieć.

Kuba_K1991

to pewnie nie bedzie 2 sezonu.. przez kolejne 7 odcinkow pokaza jak coulson dowiaduje sie wszystkiego rozwiklaja zagadke i koniec serialu

mast3r97

nie wiadomo jak to będzie może pokażą jak bus team radzi sobie sam bez tarczy albo nowe narodziny tarczy zobaczy się bo jakby nie było jest to super serial i jeżeli będzie opłacalny może będą go kontynuować :)
oby :)

black_wolfie

Właśnie OBY, a tak po za to jeszcze czeka nas Avengers 2, ale będzie zabawa. :)

natalii03012000

zastanawiam sie czemu w kapitanie ameryka nie ma kurde Coulsona.. jest to jeden z najwazniejszych osob z shield...

mast3r97

Jestem ciekawa czy Nick o nim wie i czy będzie w Avengers 2

natalii03012000

nierozumiem pytania? jak moze niewiedziec? przeciez to dzieki Fury coulson zyje.. kurde naprawde szkoda ze go nie bedzie bo on tu by sie naprawde wkoncu przydal.. gral w iron man/ thor/avengers.... chociaz ludzie co nieogladaja serialu niewiedza ze coulson zostal "wskrzeszony"

mast3r97

Ogladza T.A.R.C.Z.A. , ale zaczęłam niedawno, od bodajże 8 odcinka i podoba mi się serial.
Wiem że Phill żyje, tylko czy Nick o tym wie?
Niestety nie czytam komiksów, dlatego może Ty/Wy coś wiesz/wiecie więcej?

natalii03012000

Nick Fury wie o tym... przeciez dzieki Nickowi Coulson zyje.. teraz coulson sie dowiedzial w jaki sposob zyje i chce sie wiecej dowiedziec ale nie moze bo nick sie schowal

mast3r97

O to mi chodziło.
Dziękuję za pomoc i za wytłumaczenie.

natalii03012000

Był odcinek w ktróym gościnnie wystąpił Samuel L. Jackson( Nick Fury ) i gadał z Coulsonem.
http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Age+of+Ultron-2015-637247

ps.Moim zdaniem Coulson jest Cyborgiem O.o

natalii03012000

jeżeli chodzi o Nicka to pozostaje nam tylko czekać na pełną listę aktorów :)

mast3r97

Zawsze Coulson i jego ekipa mogą pracować niezależnie (przecież też będą istnieć niedobitki tarczy którzy będą mogli im pomagać), i z tego co wiem stacja wykupiła 2 sezon więc on na pewno będzie, a co do 3 sezonu to już zależy od oglądalności.

Kuba_K1991

a ja mam wkrętkę na Agentów SHIELD (w sensie, że serial) i po obejrzeniu 15ego odcinka, a następnie Kapitana mam coraz więcej podejrzeń co do fabuły - SPOILER ALERT:

1. tak, jak niektórzy piszą - Zola może okazać się Jasnowidzem - wiem, że Stonoga to nie HYDRA, ale wiele wskazuje na powiązanie - chyba, że to tylko zabawa fanami - do rzeczy:
* na koniec ostatniego odcinka Coulson mówi do Skye, że Nick Fury utrzymał informację o tym, jak Coulson odzyskał życie w tajemnicy przed wszystkimi (nawet przed SHIELD), czyli w aktach tego pewnie nigdzie nie ma - to oznacza, ze Zola nawet gdyby mial dostep do systemu nie znalazlby odpowiedzi, w jaki sposob Coulson odzyskał życie - a co Wy na to, że ciało Zoli jest gdzieś zhibernowane w związku z chorobą i czeka na lek (tak trochę jak z legendą o Walcie Disney'u :P)?
w końcu Jasnowidz bardzo chce wiedziec w jaki sposob C odzyskał życie - wszystkie informacje może uzyskać z algorytmu oprocz tejbo przeciez jak dotad bylo to tylko w glowie Fury'ego - Jasnowidz/Zola nie byl w stanie uzyskac tej informacji..
* trochę mniej oczywiste, ale też pasujące - Jasnowidz wydaje polecenia elektornicznie - oko lub telefon - umysł Zoli tylko w taki sposob moze się komunikować ze światem..

2. Agentka May - tu mam rozkminę HYDRA czy po prostu Fury, ale póki co za mało informacji - mimo to komuś info sprzedała dalej.

3. zwiastun odcinka 1x16, gdzie raz: mieni się logo SHIELD na zmianę z logo Kapitana Ameryki, więc zgaduję, że po rozwiązaniu SHIELD w filmie teraz agenci będą pod szyldem Kapitana albo to tylko taki myk przypominający Amerykanom o pojsciu do kina (premiera w USA dwa dni po emisji odcinka) - zobaczymy co zaserwują w TV - myslę jednak, ze sam tytul moze nawiązywac do wydarzen z koncowki Kapitana - End of Beginning ? czekam z niecierpliwością! ;) myślę, ze nie bez powodu przerwa byla akurat teraz jak na świecie KA wychodzil.. wszystko sklada się do kupy.. :)

4. a jeszcze nawiązanie(?) do Thora 3 wyszlo w ostatnim odcinku - Lady Sif powiedziala, że na rozkaz Odyna musi dostarczyc Lorelei żywą do Asgardu - jak wiemy z komiksów, Loki próbował się posłużyć Lorelei by omamiła Thora - ciekawe, czy zostanie to wykorzystane w filmie - w końcu obecnie Loki jest Odynem, a więc na jego prosbę Lorelei wróciła do Asgardu...

aj.. ciekawie ciekawie.. początkowo serial oglądałam tylko z ciekawości - teraz czuję, że trzeba.. to takie jakby ekstra sceny po napisach :) a można tyyyyyle wyłapywać :D

- co Wy na to? :)

nie mówię, że mam rację, żeby nie było, bo aż tak komiksów też nie znam, ale coś tu się kręci, a skoro producenci są spokojni o losy serialu przypuszczam, że będzie on wykorzystywany do dodatkowej promocji kolejnych produkcji - w końcu - jeśli ktoraś z fanowskich hipotez zostanie potwierdzona w którymś filmie, bądź na odwrót - w serialu będzie ewidentne nawiązanie do fabuły któregoś z filmów, to mniej czy bardziej ciekawski fan wróci do brakujących mu wątków, a co za tym idzie zostanie fanem kolejnej produkcji - coś czuję, że tak Marvel będzie sobie robił hajs jeszcze przez długi czas :)

antylopa_89

też się zastanawiam nad wszystkim co będzie dalej, kto powie hail Hydra a kto nie :D

tu wrzuciłem chronologie wszystkiego w oparciu o wikie:
http://www.filmweb.pl/serial/Agenci+T.A.R.C.Z.Y.-2013-668019/discussion/Zestawie nie+odcink%C3%B3w+wzgl%C4%99dem+reszty+film%C3%B3w%2C+%28chronologia%29.,2420816

antylopa_89

Co do May to poza Furym w SHIELD o wszystkim raczej wie jeszcze Hill oraz doktor. W pilocie serialu była scerialu była scena w której doktor rozmawia z Hill mniej więcej tak:
"Dr:Coulson o niczym nie wie?
H: Nie i nie może się dowiedzieć"
więc May mogła po prostu dostać od nich rozkaz aby pilnować Coulsona. Pytanie tylko czy robiła to w ciemno czy powiedzieli jej o co chodzi. Wogóle dziwna sprawa z tym Coulsonem bo Marvel zostawił przez to lekarstwo sobie furtke do wskrzeszenia niemal każdej postaci. Swoją drogą skoro o wszystkim wiedział doktor to czemu jego nie przycisneli?

trab1

Jeśli pytasz się czemu to Jasnowidz nie przycisnął doktora to dlatego że jego udział w operacji był kompletnie tajny, nie wiedział o tym nikt oprócz Fury'ego i kilku ludzi, nie było to wpisane w żaden raport dlatego jeśli jasnowidzem rzeczywiście jest MODOK to jedyną osobą od której może się czegoś dowiedzieć jest właśnie Coulson. Zola nie ma pojęcia jak i kto mu w tym pomógł bo nie ma tego w żadnych danych, więc jedyną drogą do prawdy jest nasz agent ;) a z tym lekarstwem to rzeczywiście dziwna sprawa, wiadomo pochodzi prawdopodobnie od obcego którego widzieliśmy w T.A.H.I.T.I. więc może jego ilość jest mocno ograniczona, poza tym placówka poszła z dymem nie wiadomo czy lek przetrwał

Mettal2011

A nie był on wspomniany w raporcie, który Coulson dostał od Furego i dał go Fitz-Simmons, żeby spróbowali uleczyć Skye? razem z tajemniczym lekiem i wszystkim co pozwoliło agentom odnaleźć placówke?

trab1

Wydaje mi się że nie, ale pewien nie jestem ;) o ile pamiętam tam była tylko nazwa leku i placówki, ale mogę się mylić, aż tak nie zwracałem na to wtedy uwagi :D

trab1

Ale Coulson nie wpisze w raport jak wyleczyli Skye... Wiec w drużynie musi być wtyka... Bardzo blisko... I nie jest nią May bo wiedziała o kosmicie... No to grono zaweza się do 4 osób...

Ellen Page

było powiedziane, że May wiedziała o kosmicie? bo mi się wydawało, ze jej zadaniem było ucinać wszelkie domysły i dążenia Coulsona do prawdy w ciemno. Poza tym skoro V.Hand mogła przejąc kontrole nad samolotem to może i mogła ich non-stop podglądać i podsłuchiwać tam gdzie były kamery...

trab1

Hmmm... Ale Jasnowidz chciał aby Coulson poznał prawdę... Wiec May z nim nie współpracuje... Podejrzewam że to właśnie Fury'emu dala to info... W końcu w tym odcinku powiedziane było ze rozplynal się... A zmylenie widzą może polegać na tym ze każdy uzna ze to zbyt oczywiste :p Jasnowidz to gość którego wszyscy się boją... Ciekawe czemu...

trab1

A co do niewiedzy o kosmicie... To raczej wiedziała... Nie była zdziwiona ani nie stwierdziła że przesadził gdy o tym mówił... Jednak wciąż wierze w jej niewinność :p musze tylko nadrobić 16 odcinek...

Ellen Page

Nadrabiaj jak najszybciej i obejrzyj nowego Captaina =)
Nie chce Ci spojlerować ale możliwe, że przez ten film się w Agentach wiele wyjaśni.

roach22

Heh właśnie sobie zostawiłam na piątkowy wieczór ale jestem leniem i czekan na napisy :p a Kapitana tez jak najszybciej chce obejrzeć ale raczej kina szybko nie odwiedzę ;/

Ellen Page

na necie jest juz kapitan lecz nagrywany kamera i bez napisow..

mast3r97

Oj kamera psuje cały seans... A napisy musze mieć choćby angielskie... Jeszcze nie na tym poziomie aby ze słuchu ;/ znaczy... Niby nie próbowałam :d

roach22

właśnie. SHIELD upadło całkowicie? Bo mimo że drogi głównych bohaterów się rozchodzą(każdy ma inne plany,ostatnia scena), to jakoś mi się nie wydaję żeby Fury zrezygnował z swojej pracy.

kamilx98

Zaznacz spojler, bo możesz wkurzyć nieco ludzi, którzy nie oglądali jeszcze Captaina.

No i właśnie spojler, więc kto nie oglądał nowego Kapitana niech nie czyta.

Shield było prawie, że całkowicie przejęte przez Hydre, więc w obecnej chwili wątpię żeby ta organizacja istniała.
Hill poszła do Starka, a jak wiadomo to ona przejmowała stanowisko po Furym w komiksie.
Shield pewnie odbudują ale raczej w serialu, bo na tę chwilę w kinówkach nie będzie miejsca na taki wątek, a sam Samuel mówił, że mało go będzie w AoU.
No i Fury nie zrezygnował raczej ze szpiegostwa =D
Kazał wszystkim, którzy wiedzą o tym, że żyje żeby mówili, że leży na cmentarzu więc teraz ma wolną rękę gdyż oficjalnie jest martwy.

roach22

Nazwa tematu sama w sobie wskazuje,żeby nie wchodzić tu przed obejrzeniem Kapitana.
Dziękuje za odpowiedz.

kamilx98

A no w zasadzie to już zapomniałem w jakim temacie jestem =)
Po prostu moja poprzednia rozmówczyni nie oglądała Captaina więc się chciałem zabezpieczyć.

roach22

fury pewno bedzie dzialac na wlasna reke, cos pewno wie o ultronie i moze on jakos zareaguje w aou kiedy pojawi sie niebezpieczenstwo.
nie obrazilabym sie gdyby mial male cameo w aos :D

antylopa_89

Bez spoilerów po obejrzeniu szesnastego odcinka. Twoje przewidywania nadal się ie zdewaluowały :) Ciekawy pomysł z ciałem Zoli.

Od jakichś siedmiu odcinków serial zaczyna odbijać się od dna z jakiego wystartował.

antylopa_89

@antylopa_89:
co do 4 i thora... w the dark worl na koncu dowiadujemy sie ze odyn zniknol a loki sie w niego zamienil.. jak wiemy loki chcial uzy lorolei zeby omamic thora i pewnie dlatego teraz odyn(loki) kazal pojmac lorelei by wlasnie ona omamila thora ;)

mast3r97

i to samo miałam na myśli - akurat Thora mam ogarniętego perfecto :D

antylopa_89

a projekt stonoga musi łączyć się z Hydrą? SHIELD jest tak duże (bezsensownie jak na tajną agencję, w ogóle nie rzuca się w oczy), że może mieć w sobie więcej niż jedną wrogą organizację. Bo zakładając, że HYRDA to druga część K.A. trochę za szybko rozwiewa wątpliwości kto jest zły.

Co do May to uważam, że jest po dobrej stronie, bo to typowy zabieg w serialach - osoba która wydaje się na 99% zła, musi być dobra :P tak jest w większości amerykańskich seriali i jest to aż za proste do przewidzenia. Więc jeśli szukać wtyki w grupie Coulsona (najlepiej dla drugiego sezonu gdyby nie było), to najbardziej pasuje mi Jemma Simmons choć to byłoby bardzo słabe zakończenie, bo najlepiej byłoby się pozbyć (i zmienić) May lub Warda. Poza tym wydaje się, że zdradzi ich też ten murzyn który namawiał Warda do zabicia jasnowidza.

Sushimaster

Jako członków Hydry obstawiam oprócz Hand właśnie Tripletta ;) w sumie to on podpuszczal Warda. May raczej opiekuje się Coulsonem, Skye i Ward oraz Garrett i Blake wypadaja dla mnie z grona podejrzanych, wątpię też w Fitza i Simmons, oprócz jeszcze Sitwella i wymienionych wcześniej może agent Shaw który wraca w odcinku 17? A na Jasnowidza wciąż liczę na MODOKa sterujacego AIM po Killianie, taka zmylka z Hydra i Hand po capie i po ostatnim odcinku a tu niespodzianka. A ważne cameo o którym wspominala chloe bennett to mógłby być guy pearce grający sztuczną inteligencje - MODOKa/jasnowidza, stworzonym na własne podobieństwo ;) (coś a'la Zola w capie)

MaciekR94

Właśne podobieństwo przez Killiana (zgubilem myśl w trakcie pisania i to pominalem)

MaciekR94

no i się wyjaśniło :P nie wiem czy oglądałeś to Ci jeszcze nie będę spoilerował

Sushimaster

Jutro będę oglądal po zajęciach bo dziś zabrakło czasu ;)

Kuba_K1991

May pracuje bezpośrednio dla Furego/Hill. Hand pracuje dla Hydry. S.H.I.E.L.D upada i mamy H.A.M.M.E.R time :)

Assassinek

Victoria Hand/Clairvoyant(?) będąc na czele H.A.M.M.E.R/Hydry tworzy Ultrona, który ma polować na Avengers w AoU. Takie moje spekulacje. ;)

Assassinek

Też mi przyszedł ultron do głowy. Może program do przewidywania przyszłości z którego kożysta stonoga będzie z czasem jego częścią. Sądze jednak że geneze ultrona zostawią sobie na.film.

miszatujest

ultrona tworzy stark i jak jego robot czy cokolwiek to jest wymyka sie z pod kontroli to niestyt musi zbudowac swoja zbroja ktora zniszczyl w im3 i pomoc walczyc z ultronem

mast3r97

Jest też kwestia; dlaczego Ultron się zbuntował. Może właśnie pod wpływem jakiegoś oprogramowania które wprowadzi do niego jeden z wrogów Avengers.

miszatujest

w jedynce avengers mial juz ultron zaczac sie pojawiac. mial to byc jarvis, ktory sam sobie zbudowal zbroje i przeciwstawil sie tony'emu ktory udawal ze jest pod kontrola lokiego. byl caly filmik koncepcyjny na yt ale juz chyba usuneli. mysle ze teraz moze byc cos podobnego, tyle ze niby jarvis ma byc wciaz dobry - vision? i ma go grac paul bettany? :d tak samo, ultrona tez ma grac jakis koles. i nie chodzi tylko o glos, bo bettany podstawia jarvisowi od jedynki. moze chodzi bardziej o cialo, jakies zarysy twarzy czy cos xD nie mam pojecia.