PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28570
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Ten serial to wymieszane CSI, White Collar, Agenci NCIS itp. itd., tylko że pod patronatem Marvela.
Gdyby nie to logo to pewno wielu z was nawet by się nie zainteresowało. Ot, taki kolejny serial o
agentach odkrywających supertajne eksperymenty 2 razy w tygodniu. Sami scenarzyści nie biorą tego
produktu zbyt na poważnie.

Serial jest na 6/10, ale sprytni producenci zastosowali stary dobry trik, dobra dupcia- +1 do oceny.

ocenił(a) serial na 8
KarolExpertFIlmowy

Nie wiedziałem, że w wymienionych przez Ciebie serialach występują postacie z nadprzyrodzonymi siłami czy też kosmici atakujący Ziemie, itd. ale ok:)

ocenił(a) serial na 7
fabian103

To zawiera się w "itp. itd.", uczepiłeś się drobnostki, bo schemat jest identyczny jak w tych serialach.

ocenił(a) serial na 8
KarolExpertFIlmowy

Nie wiem od kiedy temat przewodni serialu to drobnostka ale jak chcesz.... Kosmici, latający samochód, wskrzeszanie Coulsona, badania na obcych, superbochaterowie jak Deathlok, Scorch, Gravitonium oraz przybysze z Asgardu. Jak dla mnie to jest to spora różnica.

ocenił(a) serial na 8
KarolExpertFIlmowy

Masz racje, ale to, że ten serial tworzy spójne uniwersum z filmowym światem Marvela jest ogromnym plusem.

ocenił(a) serial na 8
KarolExpertFIlmowy

Przede wszystkim to nie jest serial dla każdego. Wymienione przez Ciebie seriale może oglądac każdy i połapie się o co chodzi. Żeby dobrze odebrac Agentów nie wystarczy zacząć oglądać od pierwszego odcinka, trzeba być zaznajomionym z całym MCU. Nie wyobrażam sobie, żeby osoba która nie widziała przynajmniej Avengersów, Capa 1 i 2 i Thora2 twierdziła, że rozumie wszystko co się dzieje w Agentach. Ten serial to raczej gratka dla fanów niż kolejny zapychacz czasu antenowego.

ocenił(a) serial na 7
Anabell_

Tak, tylko w tym problem, że Thor 2 to taki spoko filmik do obejrzenia na raz i zapomnienia. I żeby nie było, bardzo mi się podoba seria Thora, ale w pamięci zostaje Thor, Loki, Portman i jej cycata asystentka, która zagrała ostatnio niezłą rolę w The Fappening nawiasem mówiąc.

A odwołania do tych filmów są momentami wręcz żałosne :D Bohaterowie są przywoływani jak przymiotniki: silny- Hulk, boski- Thor, chytry- Loki. W dodatku Coulson nie może przestać się spuszczać nad znajomością z Thorem, który ma go głęboko gdzieś.

ocenił(a) serial na 8
KarolExpertFIlmowy

Ty byś się nie spuszczał jakbyś w realnym świecie poznał typa, który napierdala piorunami?

ocenił(a) serial na 7
barry4500

Jako zwykły śmiertelnik na pewno bym się spuszczał, ale on jest wysoko postawionym członkiem ogromnej organizacji.

Poza tym jakoś nie lubię tego aktora i nie pasuje mi on do tej roli... :/

ocenił(a) serial na 8
KarolExpertFIlmowy

Nie powiedziałabym, że ma go głęboko gdzieś, po prostu myśli że Coulson nie żyje, trudno żeby w takim przypadku próbował się z nim kontaktowac czy coś ;p.

Racja, niektóre odwołania do filmów są minimalne, ale gdyby nagle zaczęli cały czas gadać o Thorze czy Starku, to wypadałoby, żeby te postaci w końcu się pojawiły, a zakładam że budżet nie pozwala twórcom na takie ekscesy. Poza tym mieliśmy Furego, Hill, Lady Sif-jak dla mnie to calkiem nieźle jak na pierwszy sezon ;p.

ocenił(a) serial na 7
Anabell_

Heimdall nie widzi, że Coulson żyje?

ocenił(a) serial na 8
KarolExpertFIlmowy

Oo! O tym nie pomyślałam! Może nie czuł się w obowiązku wspomnieć o tym drobnym fakcie Thorowi ;D. W każdym razie z tego co wiem, oficjalna wersja jest taka, że Avengersi nic nie wiedza o zmartwychwstaniu Coulsona. Liczę na to, że ktoś wyprowadzi ich z błedu w Av2 ;p.

ocenił(a) serial na 8
Anabell_

Może Thor codziennie nie przychodzi do Heimdalla i nie pyta go, czy przypadkiem Coulson nie ożył.

ocenił(a) serial na 7
barry4500

Albo się pokłócili i nie rozmawiają ze sobą, bo Heimdall podglądał jego dupę pod prysznicem.

ocenił(a) serial na 8
barry4500

Może wypadałoby żeby to Heimdall przyszedł do Thora i powiedział mu, że jego znajomy z Ziemi, na dodatek zabity przez jego brata nagle ożył.

ocenił(a) serial na 8
Anabell_

Tylko zadajmy sobie pytanie po co. Thor pewnie powiedziałby "Aha, fajnie..." Raz na końcu Thora jedynki z Coulsonem porozmawiał, potem go spotkał drugi raz w Avengers, wątpie czy pamiętał jak ten typ się w ogóle nazywa. A po drugie, to, że Heimdal może widzieć wszystko na Ziemi, nie znaczy, że wszystko ogląda. Pewnie raczej wypatruje jakiś zagrożeń ze strony smoków, czy innych trollów, i zajmuje się sprawami istotnymi dla świata, a nie obserwuje przygody agentów, niczym my w telewizji. Zwłaszcza, że w 1 sezonie były nudne, nawet niektórzy ludzie nie dali rady tego oglądać do końca, a co dopiero on.

ocenił(a) serial na 8
barry4500

Dobrze, czyli zostajemy przy wersji w której Avengersi myślą, że Coulson nie żyje.

ocenił(a) serial na 8
Anabell_

Ale to nie jest wersja tylko prawda:) Przecież Avengers nie wiedzą, że on żyje, a na dodatek poprosił Lady Sif by nie mówiła o tym Thor'owi, stwierdził, iż sam chce mu to powiedzieć kiedyś.

ocenił(a) serial na 7
barry4500

Hmm... jednak całe S.H.I.E.L.D było zagrożone a nawet praktycznie przestało istnieć na jakiś czas, tu nie chodzi tylko o Coulsona, myślę, że to powinno jednak sojuszników odrobinkę zainteresować, ale rozumiem, że ten serial to tylko taki zapychacz między Thorem 2 a Avengers 2 i nie warto angażować gwiazd.

ocenił(a) serial na 8
KarolExpertFIlmowy

Do 15 odcinka istotnie tak jest, ale serial nabiera rumieńców wraz z pojawieniem się Hydry.
Poza tym to głównie ukłon w stronę fanów marvelowskich filmideł i poziom ma do nich adekwatny. Niestety. Ale jakoś idzie.