Czy w ostatnich odcinkach serialu został pociągnięty wątek kosmity, z którego zrobiono "lek"?
Bardzo proszę o odpowiedź. Od tego zależy czy obejrzę ten serial do końca. Konkretniej chodzi
mi o to, czy ktoś za nim przyleciał na Ziemię, żeby się zemścić albo wychodzi na jak jak to
konkretnie było z tym obcym? Czy z ludzi zrobiono nieodpowiedzialnych, ograniczonych
okrutników z podejściem do kosmity (zakładając, że żył) "a zróbmy sobie z niego "lek", być może
zabijając go przy tym powoli, co tam wiedza na temat jego rasy (prawdopodobnie zerowa) i jego
organizmu, co tam robienie z Ziemi planety zamieszkałej przez niebezpiecznych okrutników, co
może być "troszeczkę podburzyć" inną rasy do wojny, a co najmniej ich mocno zaniepokoić, co
tam, że kosmita może należeć do wyjątkowo niebezpiecznej i agresywnej rasy, pseudo leki są
na pewno dużo ważniejsze od marnej wiedzy o jego organizmie, a o konsekwencjach pomyśli
się kiedy indziej"?
Wątek kosmity nie został pociągniety,a jedynie wątek leku i efektów jakie powoduje. Właściwie sezon skończył się taką sceną i można oczekiwać, że ten temat będzie jednym z głównych wątków drugiego sezonu. Pewnie po Strażnikach bardziej się to rozwinie i może powrócić kwestia kosmity z którego był zrobiony.
Dzięki za odpowiedź i za ciekawostkę dotyczącą Strażników. Rozumiem, że chodzi Ci o Strażników Galaktyki, tak?
Tak o Strażników Galaktyki. W końcu w tym filmie po raz pierwszy pojawią się Kree i można zakładać, że to właśnie do tej rasy należał martwy kosmita.
Chyba zakładanie, że żył jest trochę na wyrost bo jego ciało w kapsule(??) wyglądało tak jak by uległ jakiemuś wypadkowi. Mógł np się rozbić, ale z drugiej strony mogli go też zestrzelić.
W 15 odcinku Coulson pyta Sif o kosmitów koloru niebieskiego, a ta wymienia mu o kogo może chodzić i na koniec mówi, iż żaden nie dotarł na Ziemię. Wyglądał raczej jak po jakiejś bitwie bo taki "rozwalony" był.
Może to nie był kosmita... Może to był po prostu ktoś jak oni to mówili obdarowany...
Chloe Bennet grająca Sky potwierdziła już dawno w jednym z wywiadów, że niebieski kosmita to obcy z rasy Kree.
mam pytanko do was czy w tym serialu są sami super szpiedzy itd. czy też można znaleść np. jakiś superbohaterów lub anty bohaterów lub kogoś z podobnymi mocami? czy tylko gadgety i je**ne sztuki walki? bo po ostatnich filmach z czarną wdową w avengersach i captain america 2 mam już jej serdecznie dość w avengerach z małymi pistolecikami rzuca się na Hulka lub wielkich kosmitów z wielkimi spluwami
Pojawiło się kilku antagonistów zarówno tych jednoodcinkowych, których już więcej nie zobaczymy jak i tych szykowanych na 2 sezon albo później.
W tej drugiej grupie są Graviton czy Blizzard bo serial pokazał ich genezę i dał furtkę do kontynuowania historii. No i jest oczywiście Deathlok ;) Nie za dużo tego było, ale myślę, że w drugim sezonie wyciągną wnioski i dadzą więcej czysto "komiksowych" postaci.