PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28544
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

ja się ma Księga Darkhold to tych z filmu Dr Strange, oraz jak się ma wykorzystywanie mocy z innego wymiaru.

ocenił(a) serial na 8
rafiq11

Właściwie to nijak. Wykorzystali dwa podobne efekty specjalne do tych z filmu i tyle.

Daroo_3

niekoniecznie bo to jedno universum, podobno Strange ma się pojawić w Infinity War

ocenił(a) serial na 8
rafiq11

Owszem, nawet w Thorze się pojawi, ale co to ma do rzeczy? Zadałeś pytanie (bez znaku ? więc sam założyłem, że to było pytanie) i na nie odpowiedziałem. Jestem akurat na 12 odcinku, a Strange dział się pomiędzy 6 a 7 epem i nie było żadnych nawiązań do filmu, oprócz 2 efektów specjalnych.

Tak naprawdę mamy tu 3 uniwersa. Kinowe, SHIELD, Netflix.

ocenił(a) serial na 9
rafiq11

Darkhold w komiksach to bylo cos typowego dla Doctora Strange'a. Owszem miala kilku wlascicieli jednak i tak wszyscy kojarza ja z doktorkiem. Ogolnie to Darkhold zawiera czarna magie, a to co opetuje ludzi ktorzy ja czytaja to Chthon. Doctor Strange w komikach nie raz musial sie z nia uzerac ale nie tylko on, jeszcze np. Scarlet Witch, Quicksilver, Carnage, Loki, nawet Mephisto mial z nia cos wspolnego (ale nie wiem co dokladnie) i paru innych tez mialo z nia swoje przygody, jednak nadal to typowy przedmiot dla doktorka.

ocenił(a) serial na 9
rafiq11

magia musi skads pochodzic i tak np. w filmie Przedwieczna czerpala sa z innego wymiaru, a w serialu Aida uzyla zaklec z ksiazki zeby otworzyc portal, tak jak zrobil to Strange w filmie z innych ksiazek

rafiq11

miałem na myśli jak się ma Darkhold do tych ksiąg z filmu w Zakonie. Niby w obu przypadkach zabierają energię z tego samego innego wymiaru a skutki są calkiem inne, w filmie na razie nie było tego widać, choć członkowie zakonu korzystają z niej od dawna, a w serialu przy Księdze skutki od razu były widoczne?

ocenił(a) serial na 9
rafiq11

Darkhold to czarna magia, ksiegi w zakonie to biala magia stad niejako skutki uboczne plus Darkhold to jeden z najpotezniejszych przedmiotow w komiksach Marvela, jest o wiele potezniejsza od tych ksiag w zakonie.