Moja znajoma wysłała zapytanie na stronie TVP w zakładce kontakt z widzami. Niestety nie ma planów emisji kolejnych sezonów. Agent jest serialem wyprodukowanym przez bułgarski odpowiednik TVP, więc inne stacje poza TVP odpadają. Przeraża mnie tylko brak profesjonalizmu po stronie TVP. Serial, który zdobył widownie w wielu krajach został w zeszłym roku potraktowany, jako zapchaj dziurę w wakacyjnej ramówce. Gdyby emisje odbywały się o godzinie 20 a nie w godzinach późniejszych to widownia też byłaby większa. Ja sam nagrywałem ten serial i oglądałem z odtworzenia. No cóż po raz kolejny TVP się nie popisała. Gratulacje dla osób decyzyjnych z TVP. Kto się przyłączy do moich gratulacji ;-)?
Ja się przyłączam. Bardzo dobry serial. Profesjonalny, klimatyczny, sensowny, bez wad fabularnych jak i wykończeniowych, świetne efekty i kadry na wysokim poziomie no i bułgarski no właśnie. Nic co bułgarskie nie jest dobre wg. większości Polaków, a już przede wszystkim wg. dziennikarzy i wszelkiej maści manipulatorów. Szkoda, bardzo się cieszyłem, że mogłem oglądać ten serial po polsku, oglądałem go długo przed premierą w Polsce, ale pozostało mi oglądać dalej 2, 3, 4 sezon po bułgarsku.
Jak dla mnie to tvp robi duży błąd o nie kontynuowaniu tego serialu, ponieważ emitując serial produkcji ,,bułgarskiej" w weekend o godzinach około 23, który potrafił przyciągnąć widza o takiej nieza bardzo komfortowej godzine, a co by było gdyby pokazali po pogodzie po 20 i dobrze o reklamowali go, według mnie to był by HIT a nie jakiś marny serial o miłości co jest nudny jak flaki z olejem.