PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678027}

Agent pod przykryciem

Pod prikritie
2011 -
7,5 217  ocen
7,5 10 1 217
Agent pod przykryciem
powrót do forum serialu Agent pod przykryciem

Serial jest rewelacyjny. Dynamiczna trzymająca w napięciu akcja. Obawiam się tylko, że TVP potraktowała emisje tego serialu, jako „zapchaj dziurę” do letniej ramówki i zostanie wyemitowany tylko pierwszy sezon.
Chciałbym się w tym przypadku mylić. Decyzja o emisji kolejnych sezonów na pewno ucieszyłaby wielu widzów. Byłoby Nas znacznie więcej gdyby serial był emitowany wcześniejszą porą. Pewnie zwalą wszystko na oglądalność. Wiadomo, że kogo interesuje tematyka i słyszał o serialu wcześniej będzie oglądał. Widownia mogłaby być znacznie większa gdyby odpowiednio zareklamować i zmienić godzinę emisji.
Z drugiej strony patrząc producentem serialu jest bułgarska telewizja publiczna, więc może by tak w ramach wymiany. My im Nasze rodzime produkcje Oni nam wszystkie sezony „agenta pod przykryciem”. Trzymajmy kciuki. Niestety jedyna stacja, jaka ten serial będzie mogła emitować to tylko TVP.

ocenił(a) serial na 8
richierich2

No właśnie obawiam się że na pierwszym sezonie się skończy.Szkoda ,bo serial jest niebanalny ,owszem kilka rzeczy można poprawić ale to tak naprawdę drobnostki,nie mające wpływu na całokształt serialu,który jest naprawdę dobry.

ocenił(a) serial na 9
richierich2

napisałem maila do tvp z zapytaniem o emisje kolejnych serii XD chociaz znając Polske to pewnie zleją to xD

ocenił(a) serial na 9
radomir_niewiadomski

Wystarczy zobaczyć program na najbliższe tygodnie. Agenta niestety tam nie ma. Zamiast tego The walking dead :(

ocenił(a) serial na 9
patynka_l

to jeszcze niczego nie przesądza (mam nadzieje). zazwyczaj mija kilka miesięcy zanim zostaje wyemitowana kolejna seria jakiegoś serialu, wiec moze przy zmianie ramówki sezonowej na wiosne czy następne lato pojawi się ''agent..''

ocenił(a) serial na 8
radomir_niewiadomski

Ten serial był zdaje się emitowany sezonowo czyli lato- zima.

ocenił(a) serial na 10
radomir_niewiadomski

Na prawdę świetny serial. Dobre kino, za każdym razem ciekawa fabuła. Smuci mnie jedno, jak powiedziałem kolegom, żeby pooglądali ten serial (jeden z nich przepada za kryminałami) to wyśmiali mnie i Bułgarię, z góry zakładając, że to tandeta, bo bułgarskie, i tylko oglądają amerykańskie filmy...
I zaiście patrząc chociażby po komentarzach na temat Bułgarii, jest takich obób w Polsce więcej, traktując takie kraje jak Bułgaria jako niszowe, patrząc na wszystko co ich i z nimi związane: speptycznie, subiektywnie i górnolotnie, więc nie ma co się dziwić, że oglądalność pewnie była niska. I tak cud, że TVP zdecydowała się na wybór tego sierialu, ale może dlatego, że był emitowany w około aż 60 krajach (w tym Francja, Anglia, Niemcy, Kanada, USA). Ja także czekam z nadzieją na kolejne emisje w Polsce, a jedynie do czego mógłbym się przyczepić - to do tłumaczenie z bułgarskiego na Polski, znam bułgarski i zauważyłem kilka błędów lub kilka niepotrzebnie zmienionych treści;)

ocenił(a) serial na 9
Drzewianin

Drzewianin - z angielskiego czasem nie potrafią po ludzku przetłumaczyć, a co dopiero z bułgarskiego. :) Niestety kultura krajów bałkańskich nie jest promowana (oprócz pięknej, turystycznej Chorwacji czy też Grecji). Można nazwać ją niszową, ale ja postrzegam to jako komplement, osoby zamerykanizowane nie wiedzą co tracą! Swoją drogą to zazdroszczę znajomości języka, ja rozumiem piąte przez dziesiąte, a i tak daje mi to ogromną satysfakcję oglądając Agenta :)

ocenił(a) serial na 10
Drzewianin

Drzewianin – zazdroszczę znajomości bułgarskiego. Patynka_I zgadzam się z Tobą, jeżeli chodzi o polskie tłumaczenia. Z angielskimi filmami często jest problem. Cieszą mnie Wasze opinie. Powiem szczerze, że nigdy nie patrzę na dany film czy serial z góry. Przykładowo film bułgarski, czy jakiś inny nie anglojęzyczny to nie oglądam. Zawsze staram się dać szansę danej produkcji. Zdradzę Wam, że wśród moich znajomych nie brakowało głosów daj spokój, po co oglądać przecież to z Bułgarii. Bardzo krzywdzący i mylny osąd. Na pewno na zachodzie podobne zdanie mają o polskich produkcjach i w większości przypadków mają rację. Agent detronizuje jednak polskie seriale kryminalne ostatnich lat o kilka klas.
O Agencie pierwszy raz słyszałem przy okazji nominacji do nagrody Emmy. Bardzo chciałem ten serial obejrzeć. TVP naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyła emitując pierwszy sezon, ale zarazem od razu poczułem niepewność, co z dalszymi sezonami. No i TVP pozytywnie mnie nie zaskoczyło. Nie rozumiem tej decyzji. Producentem Agenta jest Bułgarska Telewizja Publiczna. Tylko TVP może mieć wyłączność na ten serial. To nie, po co dalej emitować. Takim podejściem to nigdy nie stworzą żadnej alternatywy dla widza. Stacje komercyjne w szczególności te kodowane dodatkowo płatne mają ogromną przewagą nad TVP, jeżeli chodzi o emisje najnowszych produkcji amerykańskich.
Wiecie mam doświadczenie zawodowe w sprzedaży. Znam się, co nieco na prezentacji i promowaniu produktu. Wieże, że gdyby Agent był emitowany przykładowo o 20 i przygotowana zostałaby porządna akcja reklamująca produkcję widzów byłoby znacznie więcej. Ten serial, jeżeli chodzi, o jakość jest produktem z górnej półki i sam się obroni. Tylko trzeba stworzyć warunki, aby jak najwięcej osób mogło ten serial zobaczyć. Pamiętajmy, że w dobie telewizji cyfrowej coraz więcej osób nie ogląda programów w porze emisji tylko je nagrywa.
A... szkoda gadać. Na koniec chciałbym pozdrowić pracowników Działu Filmowego TVP :-)

ocenił(a) serial na 9
radomir_niewiadomski

Tak, mija kilka tygodni, ale chyba w przypadku odcinków premierowych. Nie pierwszy raz już tak zrobili, że puścili pierwszy sezon i na tym koniec. Nie pozostaje nic innego tylko raz na jakiś czas sprawdzać czy na "jedynce" nie czai się jakiś Agent ;)

ocenił(a) serial na 8
patynka_l

Nie może być TVP puści TWD

piekielny84

Wszystkie odcinki i wszystkie 4 sezony są na youtube - niestety nie ma polskich napisów :D