Poprostu wymiata !! Każdy kto chce chce się pośmiać, wzruszyć i popłakać :P musi to obejrzeć. Poprostu mistrzostwo świata.
Anime bardzo dobre ale troszkę się zawiodłem... Po nasłuchaniu się wielu opinii spodziewałem się arcydzieła. A tu "tylko" bardzo porządne anime... takie mocne 8/10 gdyż widziałem jednak lepsze. Chociaż przyznam że zakończenie historii bardzo mi się spodobało i zapadło w pamięć pewnie na długo... no i jeszcze niesamowita kreska, kolorystyka i ogólny klimat pięknych lokacji jakie są tłem opowiadanej w "Air" historii. Naprawdę warto obejrzeć
A mi Air bardzo się podobało:D Już kilka razy oglądałam.Czytałam wiele opini,że Air jest naprawdę wspaniałe i się nie zawiodłam.Może mogłoby być troszeczkę lepsze,ale i tak dla mnie jest świetne.
Air miałam okazję obejrzeć niedawno i muszę przyznać, że ogromnie się wzruszyłam. Przepiękne anime, co tu dużo mówić.Smutne zakończenie.
A ja się na tej seri zawiodłem :( Tyle pozytywnych opini słyszałem, a tu nic :/ Anime średnie, mało humoru :( Jednynie co mie rozbawiło to ten motyw z tymi tabliczkami w pierwszym odcinku. Nie wiedzieć czemu, anime te troche mi przypominało Onegai Teacher. Chyba dlatego, że muzyka z openingu była podobna do tej z Onegai'a ;P Jednak nie ma co porównywać tych dwóch serii, bo wiadomo że Onegai Teacher jest 100x lepsza.
Oceniam Air na 4/5.
Ja właśnie przedwczoraj skończyłam oglądać serie tv a wczoraj widziałam movie. I muszę się przyznać, że okropnie się wzruszyłam;( Właściwie wpadłam chyba nawet w depresję. No, ale cóż, taka już jestem. Parę spraw nie do końca zrozumiałam, ale mimo tego uważam, że to anime jest genialne. Brak mi słów, naprawdę nie wiem, kiedy ostatni raz się tak czułam...;(
Ja widziałam Air, jednak nie nastawiałam sie optymistycznie, szczerze mówiąc, to początek nawet mnie z lekka nudził, jednak, jak sie wszystko rozkręciło, to zaczęłam się wciągać i naprawdę mi się spodobało. Zakończenie historii rzeczywiście świetne ^^ Zapadło mi w pamięć, zapewne, gdyby to był jakiś oklepany happy end to zapomniałabym o serii o wiele szybciej niż teraz ;3
Nie zgodzę się z opinią, że Onegai teacher było 100x lepsze, wg. mnie Air bije je na głowę.
Ale o gustach się nie rozmawia, każdy lubi coś innego (;
Pozdrawiam.
Powiem Wam,ze w trakcie ogladania tego anime stalo sie ze mna cos przedziwnego! Nigdy lzy nie lecialy mi takimi strumieniami!! Nie moglam nic na to poradzic i momentami czulam jak peka mi serce z rzalu! Wiec chyba jednak AIR jest dobre,skoro umie tak oddzialowywac na widzow! Zakonczenie mnie nie satysfakcjonuje ale to tylko czysty egoizm,gdyz nie zgadzam sie by ona umarla!Chcialabym by zostala jakos uratowana.. do tego ten watek z "przeszlosci"- czemu po odejsciu Kanna'i, Ryuuya i Uraha pokochali siebie?! :( To smutne,chcialabym by jednak tamta dwojka byla ze soba (Kanna i Ryuuya).. ech.. daje 11/10 :) GENIALNE!
PS polecam Elfen Lied.. rowniez niedlugi i nieco inny serial,nie konczy sie happy endem, sporo krwi, nieco sprosnich momentow,ale ogolnie jest to komedio-dramat.