Pochłonęłam 1 sezon w trzy dni i skończył się tak, że można by było dalej kontynuować losy Naksu bo przecież pokazali jak dwie osoby wyciągają ją z jeziora a tu nagle szok bo jest prawdziwe ciało Naksu (skąd je wzięli jak spłonęło??!) i mówią na nią Bu-yeon w przecież dusza Bu-yeon umarła kiedy Naksu przejęła jej ciało. Także wtf? Przecież oni wiedzą jak wyglądała Naksu, dziwne, że Uk nagle zapomniał jak ona wygląda a przecież widział jej ciało! To prawdziwe. No nie wiem o co chodzi mam takie wtf jakby nagle scenarzyści zapomnieli co się działo w 1 sezonie :/ Dlaczego :( a mogli nam dać super 2 sezon, walkę magów, walkę z tym typem co siał zamęt w 1 sezonie i oczyścić Naksu z zarzutów i pozwolić jej zostać z Ukiem:( już bym wolała historie gdzie poznaje ich dzieci. No ale chyba zabrakło pomysłów :(
Przecież to zostało wyjaśnione (no chyba, że jeszcze do tego momentu w dramie nie doszłaś, ale w takim razie na gwizdek zakładać temat?) - ciało jest Mudeok, tylko twarz Naksu - nie pamiętam dokładnie, ale po tym jak niemal umarła był jakiś problem z tym, żeby jej dusza mieszkała w nie swoim ciele i dlatego twarz jej się zmieniła na tę Naksu, żeby dusza pozostawała w zgodzie z ciałem.
A dusza Bu-yeon nigdy nie umarła - przecież były te sceny w pierwszym sezonie, kiedy one obie się "spotykały". To bardzo niezwykła dusza i niezwykłe ciało, co również jest wyjaśnione w końcówce dramy.
Tak zupełnie nawiasem - moim zdaniem akurat drugi sezon był bardzo dobry, podobał mi się taki mroczny, udręczony Uk, podobało mi się też to, jak od nowa się w sobie zakochiwali (nie podobało mi się natomiast to, jak ostatecznie się rozpoznają, no ale to już inna sprawa).
Czyli to jest Naksu czy Bu-yeon bo już się pogubiłam możesz proszę jeszcze prościej bo mi mózg paruje
A chciałam wiedzieć o co chodzi od razu bo nie umiałam tego logicznie połączyć i mnie to irytowało w dalszym oglądaniu
Dlaczego matka Bu-yeon i jej siostra mówią do Naksu Bu-yeon i czemu ona ma moce kapłanki?
Moce kapłanki są związane z ciałem. Matka i siostra tak ją nazywają, bo nie chcą żeby pamiętała, że jest Naksu. Żeby ją uratować musiały zabić duszę Bu-yeon - jedynym sposobem na to, żeby dziewczyna przeżyła, było pozbycie się duszy Bu-yeon, a że nie są zainteresowane Naksu, więc wmówiły jej, że jest kimś innym (co ułatwia właśnie fakt, że ma moce Bu-yeon).
myślę, że jakby pokazali na początku jak wyciągają Naksu z jeziora i robią te wszystkie czary itd to człowiek by lepiej ogarnął
Tak odkopalam po 2 latach . Widać brak uważnego oglądania. UK nigdy nie widział ciała Naksu. Gdy przyszedł do tajemnej komnaty jej ciała już nie było. Sam wypowiada się tam że był ciekawy jak wygląda. Na paleniu jej ciała był już w momencie kiedy ciało stało w ogniu. Także on nigdy nie dowiedział się jak Naksu wygląda
Tak odkopalam po 2 latach . Widać brak uważnego oglądania. UK nigdy nie widział ciała Naksu. Gdy przyszedł do tajemnej komnaty jej ciała już nie było. Sam wypowiada się tam że był ciekawy jak wygląda. Na paleniu jej ciała był już w momencie kiedy ciało stało w ogniu. Także on nigdy nie dowiedział się jak Naksu wygląda