Dramat. (spoilery)
Zacznijmy od tego, że aktorsko to ten serial podchodzi pod parodie. Tam nikt nie potrafi grać (oprócz grubego, który grał grubego śmieszka) + ten wszechobecny overreacting na wszystko jest mega żałosny - ja wiem, że to Korea itd ale wciąż.
Scenariusz mam wrażenie, że został zrobiony pod dzieciaczki jakieś. Romanse bez sensu, ten overreacting, dialogi żałosne, dramy bez sensu typu - laska w różowym, która kilka scen wcześniej błagała o pomoc, płakała i lamentowała, bo zombiaki chcą ich zabić, a potem zamienia zdrowego ziomka w zombie yyyy /????? By chwile potem sobie wyjść chcąc się zabić? By chwilę potem zostać uratowana przez głupią nauczycielkę? By kilka godzin później zostać pogryziona przez tego gościa pół zombie? Parodia. Zresztą wszystkie te postacie tak o sobie pozdychały odcinek po odcinku jakby nigdy nic w głupi sposób.
Jedyna postać na plus w tym serialu to gruby, ta dziewczyna z kibla i wysoki uczeń - spoko zagrali i są charakterystyczni. Reszte to nawet ciężko rozróżnić. Chociaż ten wątek z policjantem też był ciekawy szkoda, że był na ekranie z 20minut i go porzucili po... nie wiem? szóstym odcinku? Ojciec tej uczennicy też miał predyspozycje do bycia spoko postacią, ale ta ucieczka przed 20stoma żołnierzami bez szwanku (którzy władowali w niego 20 magazynków pod wodą) to nie fajna była. Scenarzysta za dużo amerykańskich filmów sensacyjnych się naogladał. Zresztą gdy już dotarł do córki to też zdechł jak pies po dwóch minutach, więc.
Najlepsza scena to ta gdy miasto zbombowali. Fajne efekty + dobry dźwięk :) No ale musieli oczywiście zabić tego generała. (czy kim on tam nie był) Dlaczego on się zabił? Przecież to bez sens xd Gość przez cały serial był pewnym siebie, ogarniętym alfą - a zabili go dla dramatyzmu + to potwierdza moją teorie, że scenarzysta serio naogladał się za dużo ameryczki.
Jestem dopiero po obejrzeniu 12 odcinka a ciężko mi coś więcej o nim napisać xd Tak szczerze już chyba połowę z tego zapomniałem.
Na koniec dodam, że był nudny i mega się dłużył. Głównie przez te dialogi pod romanse dla dziewczynek.