Niby horror , ale ta relacja dwóch bohaterów , którzy byli przyjaciółmi od dawna mnie wciągnęła i im kibicowałem by byli razem i przeżyli i tak się zastanawiam czy bohaterka ostatecznie kochała swojego przyjaciela. On ją kochał od początku i to widać od 1 odcinka , a co do niej to nic nie jest pewny w 100 procentach. Niby leciała na innego , ale z każdym odcinkiem widać , że jednak coś może czuć do swojego przyjaciela. A od tego drugiego się odsuwa. I prawie nie mieli scen sam na sam. Za to o przyjaciela się bała i chciała go szukać gdy był gdzieś indziej , a jak w końcu wyznał jej miłość to nie powiedziała , że go nie kocha tylko chciała pomyśleć i ciągle powtarzała , że później porozmawiają , a po jego ugryzieniu pozwoliła mu się pocałować. I była naprawdę załamana , gdy odszedł by odciągnąć zombie. Ja w sumie myślę , że mogło do niej dotrzeć , że go kocha , ale było już za późno. Może jak wyjdzie 2 sezon jakoś rozwiną ten wątek zwłaszcza , że są plotki , że bohater mógł przeżyć
Apokalipsa zombie zakończona, wszystkie zombie nie żyją, pozostało tylko kilku pół zombie. Więc co niby miałoby być w drugim sezonie ? romans dla nastolatków ? albo coś jak "Zmierzch" że dziewczyna kocha nie wampira tylko zobmbie ?, to bez sensu. Z takim scenariuszem to już wolę by sezon drugi nie powstawał, nie chcę tracić o nim dobrego zdania jakie mam po obejrzeniu pierwszego sezonu