Cóż koniec oglądania, więc ku pamięci sobie wypunktuje. Z chęcią wejdę w merytoryczną dyskusję.
Co się nie podobało.
1. Główny aktor - osadzanie gwiazdy z innego blockbustera nie jest dobrym rozwiązaniem, poza tym jak już wspomnieliście to cyt. " taki dobry chłopak" z dzielni a nie były morderca bez skrupułów,
2. Przewidywalna fabuła - tu miałem wrażenie, że wszystko jest ciągnięte na siłę do końca i od razu wiadomo co będzie, brak niedopowiedzeń i tajemniczości z 1 sezonu,
3. Brak golizny i brutalności scen walk - wiem, zaraz posypie się hejt. Ale miałem wrażenie filtru na filmie. Nie oddawał on w efekcie klimatu ówczesnego życia a przypominał zwykły film s-f klasy B,
4. Melodramatyczne podejście jak w romansidle - wszyscy bohaterowie wygrali, złole przegrali jest super.
5. Bardzo nierówne walki - raz postacie są super, innym razem w konfrontacji leżą pomimo posiadanego doświadczenia i modyfikacji tylko po to, żeby ktoś mógł ich uratować. Brak spójności, która była w 1 sezonie. Tam raczej nikt nikogo na siłę nie ratował.
A co się podobało:
1. Postać Jaeggera - dobrze oddana i zagrana,
2. Fantastyczna postać Poe - majstersztyk,
3. Serial jednak rozkręca się w miarę odcinków, także polecam przebrnąć przez pierwsze 2,
4. Sama historia nie najgorsza - jednak bardzo spłycona przez przewidywalną grę,
Podsumowując,
Ciekawie się ogląda ze względu na ciągłość, jednak to nie jest to "ŁAŁ" co w pierwszym sezonie, dostajemy takie wygładzone kino S-F klasy B a myślę, że nie o to tu chodziło.
4.