Oglądałem dzisiejszy odcinek Alternatywy 4 w TVP2 pt. Gołębie. W scenie gdzie Anioł rozmawia z Parysem- Dzielnicowym z ust tego drugiego padły słowa że " drugiego pod wieczór jeszcze mogą wisieć( flagi) ale żeby trzeciego wiatr nie roztrzepotał(czy coś w ten deseń). Z tego co pamiętam w oryginale było "Drugiego to jeszcze mogą sobie wieczorem prawda wisieć, ale żeby mi trzeciego to żadna nie wisiała. Rozumiemy się?".
Aż mi kopara opadła. Napiszcie mi że się przesłyszałem !
Właśnie coś jest nie tak, oglądam własnie odcinek "Wesele" na TVP2 i gadka Winnickiego na temat nagrania w TV (w przerwie meczu) też jest jakaś dziwna?! Co jest grane?
No właśnie, racja zmienili mu gadkę, było tam o tym, że jakiś procent społeczeństwa nie rozumie dziennika... co za czasy, że cenzura wraca.
Dokładnie o tym chciałem pisać. Też mi się to rzuciło na uszy. Na TVP2 Winnicki mówi o tym że na akademiku było napisane "remont" a ludzie nadal wchodzili. natomiast w oryginale leciało coś takiego:
"okazało się, że sześćdziesiąt procent ludzi nie rozumie dziennika. W związku z tym do tych ludzi trzeba mówić inaczej, trzeba mówić w ten sposób, żeby oni to zrozumieli. Trzeba pewne rzeczy nie ukrywam tego, nawet zawoalować. A poza tym ludzie nie myślą. Ludzie nie myślą. Im się wydaje, że tylko oni oglądają telewizję"
Trzeba nasmarować jakiś list Do TVP z pytaniem o co kaman !!!!!!
Co im się wydaje, że ludzie oglądają to pierwszy raz ??
To za komuny film leciał w oryginale a teraz cenzurują?? Skandal.
No się doszukałem ! Przeczytajcie ten artykuł
http://www.alternatywy4.net/zeby-mi-trzeciego-to-zadna-nie-wisiala.html
TVP to porażka !!
Już w jednym z pierwszych odcinków zdawało mi się, że coś jest nie tak ale pomyślałem, że mi się coś pomieszalo bo już dawno nie ogladałem Alternatyw. Jednak oglądając dziesiejszy odc aż mnie zatkało podczas sceny którą opisałeś. Wcześniej chciałem sobie nawet sprawić DVD ale z tego wynika, że wydanie na DVD to tem sam shit, może wie ktoś czy jest jakieś inne(wczesniejsze?) wydanie bez cenzury???
"W trudzie i znoju budowali my..." wkółko powtarzane przez anioła zamiast "wspólnym wysiłkiem całego kolektywu" w ostatnim odcinku, może się człowiek załamać. Komu to przeszkadzało, do jasnej cholery?!
Ja p..lę, co za żenada. Przecież z ruchu ust Gajosa było to tak dokładnie widać. Żenująca TVP kpi sobie z widza i powraca do czasów komuny.
To było nie tylko widać, ale i słychać. Jakość dżwięku w tym fragmencie jest zupełnie inna niż pozostała częśc serialu. Czuję zniesmaczenie.
W serialu "Zmiennicy" też są takie momenty.
Nie przesłyszeliście się.
Przeczytajcie to: http://www.alternatywy4.net/naj-dziwniejsze-dialogi.html
Już zeszły;)........................................................................ ........................................................................
Ja mam na DVD i na szczęście jest w formie oryginalnej, bez cenzury. Ufff. W sumie to nie dziwcie się tak bardzo. Przecież to tylko Polska... Żal.pl ;-)