PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33998}

Alternatywy 4

1986 - 1987
8,2 88 tys. ocen
8,2 10 1 88382
8,3 22 krytyków
Alternatywy 4
powrót do forum serialu Alternatywy 4

Żeby z działu /zobacz też/ usunąć pozycję "dylematu 5". to jest jakieś nieporozumienie, żeby traktować to jako kontynuację kultowego serialu jakim jest Alternatywy 4.

ocenił(a) serial na 10
AdryanZ_2

Niestety to jest kontynuacja. Smutna prawda, ale jest...

AdryanZ_2

zgadzam sie, usunąć
to wstyd by gniot był uznawany za kontynuację wspaniałego serialu,

ocenił(a) serial na 10
AdryanZ_2

PODZIELAM w 100 procentach! Warszawka zarabia a Bareja sie w grobie przewraca!!!

ocenił(a) serial na 10
korporant

nie Warszawka a Warszawa...trochę szacunku kolo. ja nie mowie ze jestes z jakies dechami zabitej wsi ... a mógłbym, zwłaszcza po tym co piszesz

AdryanZ_2

"Dylematu 5" to takie samo nieporozumienie, jak kiedyś kontynuacja "Czterdziestolatka", ale mówi się trudno. Ta strona powinna odesłać do kontynuacji, bo pełni rolę przede wszystkim informacyjną. A że "Dylamet" to paw, to jest inna sprawa...

Jorjan

czterdziestolatek 20 lat później (o ile dobrze pamiętam taki był tytuł)był jeszcze do zniesienia. oczywiście różnica poziomu dużą ale byłam w stanie to oglądać, dylematu i rysia nie mogę natomiast przetrawić

ocenił(a) serial na 8
AdryanZ_2

Ale dlaczego usunac? to jest przeciez tylko propozycja, sugestia. Dobrze ze jest taki odnosnik, poniewaz ja wczesniej nie wiedzialam ze "Dylematu 5" to kontynuacja "Alternatyw 4". A czy sie "Dylematu 5" komus podoba czy nie, to juz nalezy pisac na forum "Dylematu 5" Takie jest moje zdanie, ale nikt nie musi sie ze mna zgadzac ;)

ocenił(a) serial na 9
mucia_lucia

Niestety, więzów "rodzinnych" nie da się usunąć, nawet tych przykrych. A niepisanie o prawdzie nie spowoduje, że przestanie ona istnieć. Mimo niewyraźnych tłumaczeń "twórców", że "to tylko nawiązanie", Dylematu jest dalekim kuzynem Alternatyw. Wielu powiedziałoby "bękartem".
Na szczęście istnieje rubryka ocen i forum. I każdy może zobaczyć ile "to" jest warte.

pozdrowienia

Wniebowziety

ale ładnie to napisałeś, szczególnie urzekł mnie ten kawałek z bękartem,
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
mucia_lucia

Oczywiście pisząc "to" miałem na myśli "Dylematu", fuj.

ocenił(a) serial na 9
AdryanZ_2

Chociaż częściowo zgadzam się z adryanz. Bo nazwa działu "zobacz też" może sugerować, że te filmy WARTO zobaczyć. A Dylematu (fuj) NIE warto.

Dlatego proponuję np ZMIANĘ NAZWY działu "Zobacz też" na bardziej neutralną; np na "Powiązane" albo coś w tym stylu.

P.S. Dziękuję Kami za docenienie mojej "twórczości" ;-)) Choć wolałbym pisać na przyjemniejsze tematy.

ocenił(a) serial na 10
Wniebowziety

Według mnie tytuł Dylematu 5 powinien być co najwyżej umieszczony w dziale Powiązane. A jeśli nie to jak najszybciej usunięty bo wg mnie to jakaś to profanacja !!

ocenił(a) serial na 9
avalon4

Zdaje się, że "powiązane" to to samo, co "zobacz też". Tylko na głównej stronie nazwano to "zobacz też", bo tak jest chyba... hmm... bardziej swobodnie.