Żeby z działu /zobacz też/ usunąć pozycję "dylematu 5". to jest jakieś nieporozumienie, żeby traktować to jako kontynuację kultowego serialu jakim jest Alternatywy 4.
PODZIELAM w 100 procentach! Warszawka zarabia a Bareja sie w grobie przewraca!!!
nie Warszawka a Warszawa...trochę szacunku kolo. ja nie mowie ze jestes z jakies dechami zabitej wsi ... a mógłbym, zwłaszcza po tym co piszesz
"Dylematu 5" to takie samo nieporozumienie, jak kiedyś kontynuacja "Czterdziestolatka", ale mówi się trudno. Ta strona powinna odesłać do kontynuacji, bo pełni rolę przede wszystkim informacyjną. A że "Dylamet" to paw, to jest inna sprawa...
czterdziestolatek 20 lat później (o ile dobrze pamiętam taki był tytuł)był jeszcze do zniesienia. oczywiście różnica poziomu dużą ale byłam w stanie to oglądać, dylematu i rysia nie mogę natomiast przetrawić
Ale dlaczego usunac? to jest przeciez tylko propozycja, sugestia. Dobrze ze jest taki odnosnik, poniewaz ja wczesniej nie wiedzialam ze "Dylematu 5" to kontynuacja "Alternatyw 4". A czy sie "Dylematu 5" komus podoba czy nie, to juz nalezy pisac na forum "Dylematu 5" Takie jest moje zdanie, ale nikt nie musi sie ze mna zgadzac ;)
Niestety, więzów "rodzinnych" nie da się usunąć, nawet tych przykrych. A niepisanie o prawdzie nie spowoduje, że przestanie ona istnieć. Mimo niewyraźnych tłumaczeń "twórców", że "to tylko nawiązanie", Dylematu jest dalekim kuzynem Alternatyw. Wielu powiedziałoby "bękartem".
Na szczęście istnieje rubryka ocen i forum. I każdy może zobaczyć ile "to" jest warte.
pozdrowienia
Chociaż częściowo zgadzam się z adryanz. Bo nazwa działu "zobacz też" może sugerować, że te filmy WARTO zobaczyć. A Dylematu (fuj) NIE warto.
Dlatego proponuję np ZMIANĘ NAZWY działu "Zobacz też" na bardziej neutralną; np na "Powiązane" albo coś w tym stylu.
P.S. Dziękuję Kami za docenienie mojej "twórczości" ;-)) Choć wolałbym pisać na przyjemniejsze tematy.
Według mnie tytuł Dylematu 5 powinien być co najwyżej umieszczony w dziale Powiązane. A jeśli nie to jak najszybciej usunięty bo wg mnie to jakaś to profanacja !!