Hollywood już nie pierwszy raz promuje ideę satanizmu i NWO, w tym serialu to aż kole w oczy. Niby można pomyśleć: przecież o to chodzi w tym serialu, taka jest fabuła i tyle. Dla większości osób to po prostu fikcja.
Prawda jednak jest taka, że to klasyczny przykład wprowadzania idei "elit" do masowej świadomości - niby przez niewinny serial. Bardzo mocno widać to pod koniec sezonu, gdy sataniści wypowiadają się jakiego to złego życia nie mieli a wszystkie dobra dał im diabeł, a to wszystko w otoczce ogólnej aprobaty.
Polecam wypowiedzi Mela Gibsona nt. Hollywood (wystarczy wpisać w google: "Mel Gibson o Hollywood"), wrzucam linki ale nie wiem czy Filmweb puści:
http://telewizjarepublika.pl/szokujace-slowa-gibsona-hollywood-to-zinstytucjonal izowana-pedofilia-zobacz-koniecznie,57480.html
https://wolna-polska.pl/wiadomosci/mel-gibson-hollywood-nora-pasozytow-ktore-ucz tuja-krwi-dzieci-2017-12
Za dużo teorii spiskowych, poważnie. Wiara w takie rzeczy na dłuższą metę nikomu na dobre nie wychodzi, ale jeśli Papa Satan naprawdę istnieje, to podajcie miejsce, w którym przebywa. Sama z chęcią jakiś cyrograf sobie walnę xD
Nie chodzi o to czy istnieje czy nie, tylko o fakt tego, że oni w to wierzą i namawiają do tego innych. A handel dziećmi na czarne msze jest faktem, a oni to promują w takich serialach (w tym przypadku na mszy widzimy tylko "klasyczną ofiare z ludzi", ale już na plakacie widzimy niemowlaka, chociaż nie pojawił się on w serialu, nie jest to przypadkowe).
Idąc tokiem myślenia promowania, powinniśmy zakazać wszystkiego, co zawiera w sobie elementy mniej lub bardziej kontrowersyjne. Seriale, filmy, książki i inne formy masowego przekazu powinny być pod ostrym ostrzałem, aby przypadkiem czegoś nie upowszechniać. Inna sprawa, że pewnych rzeczy nie da się promować. Czy gracze zaczynają strzelać do innych ludzi przez strzelanki? Tak samo jest tutaj, spokojnie.
Co prawda nie wiem, czy pojawiło się oficjalne omówienia plakatu Apocalypse, bo się tym nie interesowałam, ale nie jest zbyt ciężki do zinterpretowania, gdy zna się całe uniwersum AHS. W mojej interpretacji na plakacie niemowlakiem jest sam Michael, czyli antychryst, z kolei dłoń przywodzi na myśl coś demonicznego, więc obstawiam jego ojca, Szatana. Na pewno nie jest to przypadkowe.
Masz rację, zakazać nie można :)Z resztą każdy ma wolną wolę w dobieraniu treści do oglądania.
W sumie to nie twierdzę, że należy tego zakazać, chciałem tylko tematem naświetlić fakt występowania takiego zjawiska oraz "drugiego dna" takich treści.
" sataniści wypowiadają się jakiego to złego życia nie mieli a wszystkie dobra dał im diabeł, a to wszystko w otoczce ogólnej aprobaty."
Nieszczęśliwi ludzie są najsłabsi i najbardziej podatni na wpływy, tym bardziej religijne. Polecam zainteresować się tematem sekt i pooglądać TEDTalks ludzi, którym udało się z nich uciec. :)