Zastanawiam się, czy zacząć oglądać American Horror Story. Nie lubię horrorów (tzn. filmów mających na celu wystraszyć widza), ale ten serial wygląda mi bardziej na dramat w konwencji horroru. Mam rację?
Kazdy ocenia to wg wlasnego uznania ... dla mnie do jest genialnie napisany dramat w konwencji horroru, tak jak powiedziales/as ...
Ja odebralam go bardziej jako psychodeliczny thriller,kilka momentów moze zaskoczyć,ale po głębszym "wniknięciu" w fabułę nie straszy:)
też myślę, że trudno nazwać go typowym horrorem. tylko drugi sezon (Asylum) miał dużo "masakrycznych" scen, które niektórych mogą wystraszyć, ale i tak jest godny obejrzenia. moim zdaniem trzyma w napięciu bardziej niż pozostałe.
Według mnie pierwszy odcinek, który obejrzysz może Cię przerazić, ale później przyzwyczaisz się do różnych makabrycznych scen i nie będzie to robiło na Tobie najmniejszego wrażenia, tak przynajmniej było w moim wypadku :).
Mnie ten serial śmieszy jak go oglądam :D , szczególnie scena w 3 odcinku (spoiler) na wpół kaleki koleś zabija kochankę gospodarza z łopaty i potem rzuca jeszcze tekst "o widzę że wykopałeś tu dziurę to mamy połowę roboty z głowy" :D dla mnie to jest komediodramat z domieszką czarnego humoru :D