Warto.
Jeśli chodzi o pierwszy sezon to akurat jest o posiadłości w której mieszkają duchy. Bardzo uproszczona fabuła.
W zasadzie nie umiem ująć tego słowami o czym dokładnie jest ten sezon. Mogę go jednak polecić i określić jako w miarę straszny chociaż przy drugim sezonie wypada mniej strasznie. Gra aktorska jest świetna więc nawet jeśli się średnio lubi takie seriale to można napawać się właśnie grą.
Naprawdę warto zobaczyć choćby po to żeby się przekonać czy rzeczywiście było warto.
a czy bardzo straszny? :) bo mam zamiar zacząć oglądać, ale jak będzie mega straszny to wtedy chyba zrezygnuję :D
Dopiero co obejrzałem i może być, ale fabuła jest zbytnio rozwleczona, zamiast 12 odcinków powinien mieć 6-8.
wlasnie obejrzałem 1szy sezon(ostatnie odc przewijałem żeby tylko zobaczyć co i jak), i nie będę ogladal dalej.. bez rewelacji i za dużo gejostwa
Nie rozumiem tego. Nie widziało się do końca, nie widziało się detali scen a już się przekreśla. Polecam jednak sezon drugi, dla tyc co mówią, że nuda. Wcale nie jest nudno, wręcz przeciwnie.
Jeśli ktoś lubi egzorcyzmy, sprawy kościoła, historie obozów koncentracyjnych (właściwie to jakie eksperymenty wykonywano na ludziach), brak przewidywalności, opętane zakonnice to owszem, lepszy :)
Tego tak ująć nie można, że coś jest lepsze skoro jest inne. Można porównać względem tego czy jest tak samo czy bardziej straszne. Według mnie dużo bardziej straszne.
jeżeli 2gi sezon nie jest lepszy(a niestety nie moglas tego powiedzieć) to ya dziekuje i zakoncze jednak na 1szym
ps.1wszy nie był wcale straszny
Bo tu wcale nie chodzi o strach tak naprawdę. Pierwszy owszem, nie był straszny tylko raczej tajemniczy a to się od razu kojarzy z czymś makabrycznym lub strasznym. Według mnie Coven jest najlepszy z tych trzech sezonów, więc może zamiast drugiego zobacz trzeci.
Zrecenzuje ci w kilku zdaniach
1 sezon - ciekawy pomysł, gorsze wykonanie. ujdzie
2 sezon - genialna gra aktorska, fajny klimat i kilka motywów, zbyt wiele wątków i momentami absurdalna fabuła
3 sezon jak do tej pory - absurd goni absurd. to jest po prostu śmieszne i nie mogę się nadziwić, że ktoś podjął się produkcji.
Osobiście nie rozpatruję pierwszego sezonu w kategoriach horroru. Jeśli ktoś to czyni, najprawdopodobniej się rozczaruje.
Dla mnie jedynka ma więcej wspólnego z dramatem niż horrorem. Galeria oryginalnych postaci, z których każda na swój sposób cierpi.
Serial jest specyficzny i nie każdemu się spodoba. Istnieją nawiązania do seryjnych morderców, czy raczej fascynacji nimi w USA, jest typowo amerykańskie Halloween. Momentami jest dziwacznie, abstrakcyjnie, niektóre sceny wydawały mi się inspirowane Twin Peaks.
Największym plusem jest w AHS Jessica Lange. W roli Constance jest po prostu genialna. To trzeba zobaczyć.