Plakat daje trochę mylne wyobrażenie o czym będzie seria. Dlatego nie zamierzałam oglądać tego anime . Przeczytałam jednak dosyć dobrą recenzję na Anime News Network no i się skusiłam. Oglądałam na bieżąco i naprawdę z przyjemnością. Oceniłam na 9 ponieważ podczas wielu odcinków naprawdę się wzruszyłam. Poza tym duży plus to fakt, że anime totalnie zaskakuje. W wielu momentach dzieje się zupełnie inaczej niż myślałam. Nawet ostatni odcinek mnie zaskoczył, a myślałam, że już cała prawda wyszła na jaw. Poza tym bohaterowie - było ich wielu, ale naprawdę nie mylili mi się poza tym większość miała ciekawą przeszłość, po prostu dali się lubić. No i Otonashi-kun - jego przeszłość poznawana powoli naprawdę może wzruszyć.
Wiem, że ma się pojawić odcinek dodatkowy w grudniu - nie wiem czy wyjaśni coś więcej, ale z chęcią obejrzę.
Anime na prawdę dobre, wręcz wspaniałe.
Zgadzam się z przedmówczynią - zaskakujące i piękne, zawierające po trochu z każdego gatunku! Bez wątpienia zasługujące na 9 nawet 10/10. Polecam.
Nie dość że będzie odcinek specjalny to jeszcze zapowiedziana jest druga seria http://worldomonation.wordpress.com/2010/06/30/angel-beats-interview-with-maeda- jun-second-season/ Miłego wyczekiwania razem ze mną :D
Bardzo ładne anime , pierwsze odcinki mnie trochę rozczarowały ale druga połowa anime świetna ! Ostatni odcinek to mistrzostwo , nie za często się niestety zdarza żeby zakończenie mi się podobało w anime z tego gatunku :))
Zapomniałam dodać, że opening był po prostu świetny. Nie tylko muzyka ale też cała ta otoczka, a zwłaszcza scenki z odcinka przewijające się w tle.
Zgadzam się z Tobą całkowicie. Plakat nie zachęca, ale anime jest niesamowite. Ciekawa, poruszająca historia z odrobiną humoru, barwne postacie i świetna muzyka w tle.