Jeden z moich ulubionych seriali. Lepszy niż "Buffy..." no porostu super!!! a główny bohater- miodzio!!!
I jak tu sie nie zgodzić :) Buffy była bardziej o życiu nastolatków, Angel jest o życiu wampirów - troche ciemniej ale o ile ciekawiej :) No i ten facet...grrrrrrrrrrrrr
No to ja sie nie zgodzę ;P ;) Buffy z sezonu na sezon stawała się coraz poważniejszym i mroczniejszym serialem. No ale w polskiej tv były tylko dwa pierwsze (i według mnie własnie nasłabsze) sezony. Reszta, a w szczególności 5, 6 i 7 sezon były po prostu rewelacyjne :)
Poki co jestem bardzie zwiazany A Niolkiem niz z Buffy dlatego Angelus rządzi !!!!!! No ale nie ukrywam ze te 2 seriale sa mi bliskiepowinien teraz powstac i 3 ze SPikem hehe
ale to niestety raczej zbyt piekne by było prawdziwe ;( Wampiry się nie starzeją, a Spike (a raczej James) niestety tak. Więc musza sie naprawdę pospieszyć :D
Im więcej czasu upływa, tym mniej jest pewne, że jakiekolwiek kontynuacje powstają. Boreanaz w ogóle nie chce się zgodzić na kontynuację jako odcinek w TV i moim zdaniem ma rację. Spójrzcie na jakiekolwiek tego typu telewizyjne próby - zawsze są naciągane i do dupy. Jedynym wyjściem byłoby zrobienie czegoś kinowego - tak jak próbowano przeflancować "Archiwum X". Ale aktorzy faktycznie się starzeją - Marsters obchodzi za kilka dni 44 urodziny, więc...
Poza tym, mam wrażenie, że właśnie tej wiosny po raz kolejny projekty o których mówicie upadły. Może szkoda, bo niektórzy narzekają, że "Anioł" skończył się tak, jak się skończył. Choć moim zdaniem, lepiej, żeby Buffy i Angel pozostali w pamięci jako świetne seriale, a nie jako wymęczone sequele.
Co do tego, że "Anioł" jest bardziej mroczny - taka była ogólna idea tego serialu. Ale masz rację, Buffy mrocznieje z czasem i dla mnie najlepsze zaczyna się koło 4 sezonu :)
tez słyszałem, że Buffy mroczniejsza jest. a mam pytanie podobno 4 sezon uchodzi jako jakiś niezbyt ciekawy, więc jak to z nim naprawdę jest?
Ktoś w sieci (katie_m) ładnie okreslił różnicę pomiędzy obydwoma serialami:
"Angel says to me that there can be grace even in darkness;
Buffy says to me that that you can get a damn generator and turn the lights on."
co do mrocznosci nie bede sie wypowiadal bo nie widzialem wszystkich sezonow buffy choc na 100% w ciagu najblizszego roku zobacze, tymniemniej uwazam ze w angelu najgorszy byl sezon 3 jakis taki dziwny troche piaty zaczyna sie rozkrecac kiedy ginie fred czyli mniej wiecej w polowie (odcinek gdzie angel zmienil sie w muppeta byl ..... jak na ten serial zenujący) 4 sezon byl lepszy od 3 o tyle ze tam sie wiecej dzialo i praktycznie tam zamyka sie historia z poprzednich 3 sezonow no i jeszcze Angel traci dusze :) (swoja droga dlaczego nie wyprubowali metody z odcinaka 1x17 gdzie to sie nacpal i byl tylko kilka godzin szczesliwy = bez duszy ) nie wnikam wg mnie jalepszy sezon to 2 a koncowka w PYLEI kosmos moje ulubione epizody :) (ale sie rozpisalem pozdro dla fanow ANGELA 3majcie (w tv 4 i 5 sezonu raczej nie puszcza wiec tylko emule zostaje albo amazon.com :) i 60$ za sezon :)
Dzisiaj obejrzałam sobie drugi odcinek pierwszego sezonu "Lonely Hearts" i uwielbiam scenę końcową gdy Angel próbuje być miły dla Doyle'a i Cordy pytając czy nie chcieliby wyskoczyć gdzieś razem z nim
A: “I know you guys have been working hard. I mean, - you’ve been cooped up inside a lot. And to show my appreciation I was thinking, - the night being, you know, young and all – that the three of us - could – well, should, - You know, maybe, - go out, - you know, for fun.
Cordelia: “Or we can go home.”
Doyle: “And you can sit in the dark alone.”
Gdy odmawiaja i wychodzą Angel wzdycha z ulgą: “God, yes! Thank you.”
Siada przy stoliku, gasi światło i siedzi samotnie w ciemności.
KOCHAM TEN SERIAL!
No jak dla mnie sezon 3 i 4 i 5 choc 4 i 5 sa najlepsze. NAajelpiej jest je ogladac pod rzad, kilka odcinkow dziennie hehe i to noca to mozna sie niezle nakrecic. I Ang3lu5 nie opowiadaj co jest w innych sezonach a jelsi juz to pisz spoiler bo niektorzy nie chca wiedziec, bo to tak jakbys powiedzial jak sie skonczyl sezon :(. Ale i tak teraz tak mysle ktory odcinek byl naj najlepszy hmm. Ten jako Muppet byl cool ale podobal mi sie romans Aniolka (tu chyba spoiler) z ta laska co sie w wilkolaka zamieniala hehe.
w odcinku smile time (muppet ) podobal mi sie tylko motyw jak sie Spike z Angela nabil :) i sorki za tamto z trescia :) a co propozycji kilku odcinkow pod rzad to nie da sie tak nie robic :) zwlaszcza 4 sezon :) ups sory SCIAGAC ODCINKI POJEDYNCZO NIECH CIEKAWOSC TRWA!!!!!!!!!