Anna Boleyn

Anne Boleyn
2021
1,4 2,8 tys. ocen
1,4 10 1 2787
6,7 3 krytyków
Anna Boleyn
powrót do forum serialu Anna Boleyn

Główna bohaterka ciągnie ten serial. Było już tyle dzieł o Annie, że trudno chwycić czymś nowym. Z nią sie to udało, bo była charyzmatyczna i wzbudzała emocje. Ma ten film jeszcze jedną wartość, mianowicie świetnie portretuje męskich królów. Przypomina o tym, w co zamienia się facet, który ma aż taką władzę. Jeszcze nie poznałam ani jednego króla itp, który nie byłby zbrodniarzem dla, tak naprawdę, se*su. Wielokrotni zdrajcy i oblechy. Już widzę, jak za jakiś czas historia się powtarza z tym netflixowym i innym szajsem wynoszącym na nowo seks pod niebiosa oraz natarczywym przekonywaniem, żeby próbować wszystkiego przy byle okazji, z byle kim. Dodać do tego odrobinę władzy i się potem człowiek nie powstrzymuje od najgorszego.

użytkownik usunięty

Ps. Nie jest to serial rasistowski, nie miał na celu zakłamywania historii.
Słyszalam na yt, że miał po prostu wzbudzać dyskomfort w rasistach.

"Ps. Nie jest to serial rasistowski, nie miał na celu zakłamywania historii.
Słyszalam na yt, że miał po prostu wzbudzać dyskomfort w rasistach" Skisłem…

ocenił(a) serial na 1

"Ma ten film jeszcze jedną wartość, mianowicie świetnie portretuje męskich królów. Przypomina o tym, w co zamienia się facet, który ma aż taką władzę"

Czyli byli tacy okropni i źli i potworni ale to jednak pod ich rządami i rządami ich następców (piszę ogólnie o wszystkich władcach europejskich) Europa stała się potęgą później podbijając praktycznie cały świat?

"Jeszcze nie poznałam ani jednego króla itp, który nie byłby zbrodniarzem dla, tak naprawdę, se*su."

Wiesz, ja i 98% innych ludzi też nie poznało nigdy żadnego króla. Poza tym, te wnioski to po tym ostro przekłamanym historycznie pseudo serialu? I co znaczy że coś miało wzbudzać dyskomfort w rasistach? Wzbudziło w praktycznie każdym, więc każdy jest rasistą bo preferuje rzetelne seriale historyczne a nie lewicową papkę? Litości.
A co do zbrodniarzy, na wojnach giną ludzie, smutne ale prawdziwe. Chyba że chodziło ci o jakieś pojedyncze morderstwa/egzekucje to co? W tamtych czasach też się zdarzały na dworach.

Proszę cię, jeśli to nie troll to idź do jakiegoś lekarza albo poczytaj więcej o historii.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

I co w tym takiego super, że podbijała? Mogli Europejczycy żyć spokojnie na swoim terytorium i tyle. To żadna cnota, że królowie byli barbarzyńcami w czym tylko się dało.
To był skrót myślowy, chodziło oczywiście o historię. Zbrodniarze - tutaj w kontekście własnych żon i rodzin, egzekucje, wojny swoją drogą. Wszędzie wspólny mianownik u tych królów.

Nie wzbudziło dyskomfortu w każdym. Nikt po tym serialu nie będzie myślał, że Anna była czarnoskóra. Fabuła była odgrzewanym kotletem (po łebkach zresztą), więc to po prostu była platforma pod naukę szacunku.

ocenił(a) serial na 1

Powiedz że trollujesz proszę

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Ty masz bardziej trollerski vibe

ocenił(a) serial na 1

to tak czy nie xd? Serio pytam bo jeśli nie to oficjalnie straciłem wiarę w ludzi.

Po co się afrykańskie plemiona wyrzynały i podbijały? Mogli sobie żyć w spokoju na swoich kawałkach terenów. Po co muzułmanie zaatakowali i podbili świętą ziemię i południową Europę? Po co Azjaci najechali na wschodnią Europę?

No ale oczywiście Ty musisz się przyczepić tylko do Europejczyków. To nic, że niewolnictwo kwitło na długo przed pojawieniem się w Afryce białego człowieka. Wiesz kto kogo niewolił? Czarni czarnych. Ci sami czarni też sprzedawali niewolników białym.

Czy ten serial jest rasistowski? Nie wiem, nie widziałem, nie interesuje mnie serial z przekłamaniem historycznym. Było tyle płaczu na lewicy, że można zmieniać rasę postaci fikcyjnych, bo te postaci nie istnieją, bo to przecież nie są prawdziwe osoby, ani osoby historyczne i co? No i teraz zabierają się za postaci historyczne. Dlatego wiele osób wystawia słusznie 1/10.

użytkownik usunięty
SteelMike

Właściwie to wszystkich się czepiam. Ale tam w poście akurat Europejczycy dostali za to pochwałę.

Moi mili, podręcznikowy przykład lewaka^, na całe szczęście jest to gatunek na wymarciu.

użytkownik usunięty
BruceParker

Nie sądzę, że na wymarciu. To normalne, że ludzie mają coraz bardziej otwarte umysły i serca.

Otwarty umysł lewaka to oksymoron. Pomału zjadacie własny ogon. W trybie ekspresowym dostosowujecie się do trendów i mody, narzucając przy tym nachalna propagandę a jeżeli, ktoś się z wami nie zgadza jest z automatu wrzucony do worka z napisem - rasista, homofob,seksista, etc. Gdyby to wszystko jeszcze było z przymróżeniem oka a nie żenujące to pewnie nikt normalny nie zwróciłby uwagi na lewactwo.