Główna bohaterka ciągnie ten serial. Było już tyle dzieł o Annie, że trudno chwycić czymś nowym. Z nią sie to udało, bo była charyzmatyczna i wzbudzała emocje. Ma ten film jeszcze jedną wartość, mianowicie świetnie portretuje męskich królów. Przypomina o tym, w co zamienia się facet, który ma aż taką władzę. Jeszcze nie poznałam ani jednego króla itp, który nie byłby zbrodniarzem dla, tak naprawdę, se*su. Wielokrotni zdrajcy i oblechy. Już widzę, jak za jakiś czas historia się powtarza z tym netflixowym i innym szajsem wynoszącym na nowo seks pod niebiosa oraz natarczywym przekonywaniem, żeby próbować wszystkiego przy byle okazji, z byle kim. Dodać do tego odrobinę władzy i się potem człowiek nie powstrzymuje od najgorszego.
Ps. Nie jest to serial rasistowski, nie miał na celu zakłamywania historii.
Słyszalam na yt, że miał po prostu wzbudzać dyskomfort w rasistach.
"Ps. Nie jest to serial rasistowski, nie miał na celu zakłamywania historii.
Słyszalam na yt, że miał po prostu wzbudzać dyskomfort w rasistach" Skisłem…
"Ma ten film jeszcze jedną wartość, mianowicie świetnie portretuje męskich królów. Przypomina o tym, w co zamienia się facet, który ma aż taką władzę"
Czyli byli tacy okropni i źli i potworni ale to jednak pod ich rządami i rządami ich następców (piszę ogólnie o wszystkich władcach europejskich) Europa stała się potęgą później podbijając praktycznie cały świat?
"Jeszcze nie poznałam ani jednego króla itp, który nie byłby zbrodniarzem dla, tak naprawdę, se*su."
Wiesz, ja i 98% innych ludzi też nie poznało nigdy żadnego króla. Poza tym, te wnioski to po tym ostro przekłamanym historycznie pseudo serialu? I co znaczy że coś miało wzbudzać dyskomfort w rasistach? Wzbudziło w praktycznie każdym, więc każdy jest rasistą bo preferuje rzetelne seriale historyczne a nie lewicową papkę? Litości.
A co do zbrodniarzy, na wojnach giną ludzie, smutne ale prawdziwe. Chyba że chodziło ci o jakieś pojedyncze morderstwa/egzekucje to co? W tamtych czasach też się zdarzały na dworach.
Proszę cię, jeśli to nie troll to idź do jakiegoś lekarza albo poczytaj więcej o historii.
I co w tym takiego super, że podbijała? Mogli Europejczycy żyć spokojnie na swoim terytorium i tyle. To żadna cnota, że królowie byli barbarzyńcami w czym tylko się dało.
To był skrót myślowy, chodziło oczywiście o historię. Zbrodniarze - tutaj w kontekście własnych żon i rodzin, egzekucje, wojny swoją drogą. Wszędzie wspólny mianownik u tych królów.
Nie wzbudziło dyskomfortu w każdym. Nikt po tym serialu nie będzie myślał, że Anna była czarnoskóra. Fabuła była odgrzewanym kotletem (po łebkach zresztą), więc to po prostu była platforma pod naukę szacunku.
to tak czy nie xd? Serio pytam bo jeśli nie to oficjalnie straciłem wiarę w ludzi.
Po co się afrykańskie plemiona wyrzynały i podbijały? Mogli sobie żyć w spokoju na swoich kawałkach terenów. Po co muzułmanie zaatakowali i podbili świętą ziemię i południową Europę? Po co Azjaci najechali na wschodnią Europę?
No ale oczywiście Ty musisz się przyczepić tylko do Europejczyków. To nic, że niewolnictwo kwitło na długo przed pojawieniem się w Afryce białego człowieka. Wiesz kto kogo niewolił? Czarni czarnych. Ci sami czarni też sprzedawali niewolników białym.
Czy ten serial jest rasistowski? Nie wiem, nie widziałem, nie interesuje mnie serial z przekłamaniem historycznym. Było tyle płaczu na lewicy, że można zmieniać rasę postaci fikcyjnych, bo te postaci nie istnieją, bo to przecież nie są prawdziwe osoby, ani osoby historyczne i co? No i teraz zabierają się za postaci historyczne. Dlatego wiele osób wystawia słusznie 1/10.
Właściwie to wszystkich się czepiam. Ale tam w poście akurat Europejczycy dostali za to pochwałę.
Nie sądzę, że na wymarciu. To normalne, że ludzie mają coraz bardziej otwarte umysły i serca.
Otwarty umysł lewaka to oksymoron. Pomału zjadacie własny ogon. W trybie ekspresowym dostosowujecie się do trendów i mody, narzucając przy tym nachalna propagandę a jeżeli, ktoś się z wami nie zgadza jest z automatu wrzucony do worka z napisem - rasista, homofob,seksista, etc. Gdyby to wszystko jeszcze było z przymróżeniem oka a nie żenujące to pewnie nikt normalny nie zwróciłby uwagi na lewactwo.